Mai spun uneori că în domeniul inteligenței artificiale liderul absolut al lumii e China. „Iar ești prost!” – îmi răspund esperții. „Păi, bă, tu n-ai habar ce-i aia ChatGPT!”, își întăresc ei, plin de infatuare „măreața cunoaștere”. Totuși, cât de redus mintal trebuie să fii astfel încât să crezi că mai există oameni care s-au lovit de tehnologie și care să nu fi auzit despre ChatGPT. Mă rog, opiniile de acest tip sunt demne de milă deoarece arată limpede cât de ușor poți imbeciliza un individ prin umplerea sa cu certituni.
Atacul pe care China l-a dat asupra Occidentului este unul devastator. Faptul că nu este vizibil e un semn al avansului Chinei. Veți spune că bat câmpii, dar o să vă arăt rapid că nu e așa. O să încep de la o discuție pe care am avut-o cu un om, întâlnit întâmplător. Avea sentimente împărțite în ceea ce privește adicția fetei sale pentru tehnologia digitală. „N-o mai pot scoate din telefon” – îmi spunea oarecum dezamăgit. „Pe de altă parte – a continuat el – e mai bine să stea așa și s-o știu cuminte acasă, decât să se ducă pe nu știu unde și să facă prostii!”. „Deci tehnologia e bună – am continuat eu. Dar, totuși, ce poate face atâta timp pe telefon? Ai verificat asta?”. Desigur, omul verificase. Îi spărsese chiar și telefonul deoarece la un moment dat se îngrijorase, dar a răsuflat ușurat când a văzut că avea aplicațiile uzuale ale tinerilor: Insta, Snap, TikTok, WhatsApp, Youtube etc. Pff, ce ușurare! „Dar dacă ți-aș spune că fata ta de fapt se sinucide la propriu, ai mai avea motive de liniște?”. Știam că întrebarea îl va lovi în moalele capului, iar reacția a fost instantanee. Cu un tremur vizibil al vocii mi-a cerut detalii pe care, după ce i le-am dat, a rămas gândindu-se probabil ce strategie va aborda de-acum înainte.
Dintre aplicațiile enumerate, cel mai mare mâncător de timp este TikTok-ul. De departe! TikTok-ul transformă oamenii în zombie asemeni fentanylului. Două tehnologii diferite cu același rezultat. Ce este TikTok-ul? Una din armele ridicate la fileu de China. Un vierme cu care efectiv a îngenuncheat Occidentul. Culmea, e o operațiune atât de abil instrumentată încât nimeni n-are cum să se prindă care-i problema.
Imbecilii pe care Trump i-a ridicat în fruntea statului au pus restricții TikTok, acuzând compania că, prin intermediul aplicației, ar fi ascultați americanii. Problema administrației Trump e că nu a putut să se curețe de prostia care caracterizează statul subteran american. Ăia sunt atacați și ei n-au habar care-i problema. Ca să înțelegeți situația, ByteDance, proprietarul TikTok, are compania înregistrată în … Insulele Cayman. De asemenea, are o prezență masivă în Singapore. Entitatea din Cayman deține TikTok LLC, operatorul pentru piața din SUA. Absolut toate operațiunile din SUA și China sunt separate de la rădăcină. În plus, în momentul în care americanii au vrut să interzică aplicația, aceștia au ripostat, menționând că sunt de acord să se asocieze cu o companie americană, care chiar să aibă procentul majoritar în business-ul de acolo, să mute absolut toate serverele în SUA, la compania partener s.a.m.d. Inițial Microsoft a fost în discuție, apoi a intrat inclusiv Amazon pe fir. Oricât s-ar stoarce americanii, n-au cum să găsească ceva în neregulă. Și asta pentru că nu e absolut nimic în neregulă.
Operațiunea TikTok a fost depășită în prostie doar de doborârea baloanelor meteorologice care, chipurile ar fi fost menite spionării SUA. Cretinismul americanilor este atât de mare încât mai cred că are cineva interes să-i spioneze. Ce anume să spioneze acolo? Drogații din piețele publice, parcurile de rulote, rahatul care băltește pe stradă? În realitate China nu are ce spiona acolo. Desigur, o face din rațiuni de securitate proprie, dar, cu siguranță, n-o face cu baloane meteorologice sau cu TikTok-ul pentru că nu sunt proști!
Și-atunci care-i problema? Când am spus că TikTok e un asalt fără precedent am știut bine ce-am spus. Personal am studiat fenomenul. Am instalat de mai multe ori TikTok pentru a mă „lăsa infectat”. Am căutat să găsesc metode de a-l face să uite de mine, încercând apoi s-o iau de la cap cu o reinstalări succesive. Au rezultat niște chestii interesante. Apoi, m-am documentat îndelung despre aplicație până am înțeles cu adevărat care e problema. Chestiunea e simplă: toată lumea știe că o armă e cu atât mai eficientă cu cât există posibilități mai reduse de a fi contracarată în drumul său către țintă. Trebuie să-l înțelegi pe Sun Tzu pentru a realiza cât de diabolică e arma cu care China efectiv dinamitează Occidentul. Și, culmea, asta e doar o armă, una vizibilă. Vă voi explica în continuare care-i treaba.
TikTok are la bază un algoritm cu un nume banal: „For You”. Ce face algoritmul? În principal îți livrează ceea ce dorești să vezi. Cum detectează asta? În principal din clăpăceala ta, dar e posibil să mai fie și alți factori implicați, precum expresia facială, mișcarea ochilor s.a.m.d. Clipurile sunt scurte, iar tu reacționezi rapid. De fapt aici e o altă cheie: obligarea subiectului să reacționeze rapid, reacție care e captată. Ai dat înapoi pe un clip, ăsta e un semn. Ai ieșit înainte de final de pe un clip, ăsta e alt semn s.a.m.d. Partea și mai interesantă: vrei să ieși de pe aplicație la fel cum ieși din orice aplicație. Aiurea, TikTok îți livrează alt clip pe care ești tentat să-l vezi. Apoi uiți că trebuie să ieși și dai să mai vezi un clip. Doar unul. Și acest „doar unul” durează ore. Care-i treaba? Mecanismul de adicție psihologică e atât de bine pus la punct încât aplicația are capacitatea de a-și îmbolnăvi victima. Psihic și, în final, fizic. Ce face TikTok? Din punct de vedere neurologic, super-stimulează anumite zone ale creierului în detrimentul altora. Aceasta produce nu doar adicție, ci și un dezechilibru la nivelul creierului care, în timp, devine practic malign deoarece induce dezechilibre comportamentale și psihice, pentru ca, în final, să aibă inclusiv manifestări fizice palpabile.
Primul efect al utilizării TikTok este îndobitocirea. Populațiile supuse unei perioare îndelungate de utilizare a aplicației cunosc o scădere a nivelului IQ. Despre manifestările care sugerează dezechilibrele psihice n-are sens să vorbesc deoarece vorbesc de la sine comportamentele adolescenților. Dacă aveți răbdarea să urmăriți un grup în care, vorba bancului, pe toți îi cheamă „coae”(sic!) o să înțelegeți instantaneu la ce mă refer. În ceea ce privește maladiile fizice, cea mai frecventă este demența, din ce în ce mai prezentă în SUA. Înțelegeți acum care-i treaba cu TikTok-ul? Dar stați, că asta nu e tot.
Modelul TikTok a fost instantaneu copiat de concurență. Youtube, Facebook, Instagram, WhatsApp s.a.m.d. au introdus imediat modele similare. Cu alte cuvinte, au copiat modelul armei și acum trag cu ea în propria populație. Asta în timp ce autoritățile cretinizate de-acolo stau liniștite că „nu-i mai ascultă chinezii pe halitorii de înghețată la căldare”. De fapt, lovitura de maestru aplicată de China este tocmai generarea acestor efecte negative la nivelul întregului Occident Colectiv. De aceea TikTok face politica țării sau regiunii unde acționează, răspunde prompt solicitării unor autorități de a cenzura anumite clipuri sau comportamente și e disponibilă pentru orice audit. N-are nimic de ascuns pentru că nu spionajul e scopul său, ci îndobitocirea Occidentului. Chestiune care s-a petrecut într-un ritm amețitor.
Cele două componente esențiale care au transformat TiKTok într-o vedetă sunt: cercetările psihologice avansate și … inteligența artificială. Algoritmul AI cu care e dotat TikTok este unul extrem de performant și, mai ales, ultra-optimizat. În timp ce-n SUA, conform zicalei „folosește un ciocan mai mare”, moda este de a pune la muncă un număr cât mai mare parametri, în China cercetarea fundamentală merge pe optimizarea procesului în vederea atingerii performanțelor dorite la un cost de procesare optim. Motivul nu ține obligatoriu de vreo economie deoarece nu despre asta e vorba. E logic pentru orice om că nu poți merge la infinit cu parametrii și că trebuie să găsești o cale optimă de obține rezultate superioare. Din acest punct de vedere, algoritmul AI al TikTok e remarcabil. Mai ales în condițiile în care o parte importantă a procesării și deciziei se face pe mașina clientului, transmițând serverului doar „diferența de muncă” și rezultatul. Rezultă astfel un incredibil timp de reacție, dar și o copie-psihologică extrem de precisă a subiectului pe serverele companiei, numai bună de exploatat și tembelizat. Faptul că aplicația se și autosusține, devenind una dintre cele mai râvnite companii din lume, cred că arată limpede forța de penetrare a Chinei.
TikTok e doar un exemplu vizibil, vârful aisbergului. Există însă o multitudine de alte atacuri. Dacă vă voi spune că tot ce înseamnă woke are la capătul tunelului China, mă veți crede? Dar dacă vă spun că teoria schimbării climatice are ca sponsor tot China ce-mi veți spune? Că sunt nebun, nu-i așa? Stați liniștiți, vom mai avea ocazia să povestim pe larg și chestiunile acestea.
Autor: Dan Diaconu
Sursa: https://trenduri.blogspot.com/2023/11/cum-e-atacata-sua.html