Ca să nu ziceți că n-ați știut, vă dau principalele coordonate ale bugetului pentru care PNL își asumă răspunderea. Spun în paranteză că asumarea răspunderii pe Legea Bugetului este, probabil, cea mai aberantă metodă găsită pentru a trece prin Parlament această lege a înrobirii noastre. Dar să vedem exact cum stăm.
Ministerul Apărării Naționale va primi un buget cu 18% mai mare. Armele americane fără offset, contractele cu nemții și alte asemenea ticăloșii trebuie să aibă o sursă de finanțare solidă. Rețineți totuși că anul viitor Apărarea ne va toaca 4.5 mld. EUR. Și nu, nu suntem în război. Doar instituțiile ilegale ale statului au declarat război poporului român. Să trecem însă mai departe.
Următorul record pe lista sumelor înghițite e deținut de Ministerul de Interne întrucât trebuie cineva să vegheze cu pulanul sculat la orice tentativă de revoltare a populației. Astfel, melițienii vor primi cu 13.1% mai mult, ajungând la un generos buget de 4.1 miliarde de EUR!!! Să tot fii milițian!
SPP deține recordul în ceea ce privește creșterea procentuală a bugetului, înregistrând un plus de 19.1%!!! Astfel bugetul serviciului care mai e supranumit „Serviciul Special al Plăvanului” ajunge la 60 mln EUR!
STS-ul a fost premiat în mod special pentru câștigarea alegerilor cu un plus de 6%, ajungând astfel la un generos buget de 134 mln EUR.Sunteți conștienți, cred eu, că de azi înainte alegerile vor merge ca unse.
Regina încoronată a serviciilor secrete, SRI, va avea anul viitor un buget de aprox 570 mln EUR, o creștere cu 10.8%. Într-un fel e justificată creșterea, întrucât în lupta care se dă împotriva poporului român, intelligence-ul e esențial pentru răspândirea terorii și pentru alte operațiuni specifice.
Acum, după ce am făcut inventarul premianților, e timpul să vedem care sunt pierzătorii, că doar nu credeați că au adus bani de-acasă Plăvanul și Sică. Așadar, cea mai mare scădere în termeni procentuali e la Ministerul Dezvoltării Regionale, unde tăierea e de … 45.5%!!! Să-i aud pe primari cum se vor tăvăli pe jos! La Ministerul Sănătății e jihad întrucât se taie 23%! Cu siguranță că de anul viitor o să marcați serios banul la doctor. Și nu sub formă de șpagă pe care o dădeați dacă vă ținea punga. Nu, acum se va merge cu chitranța fiscală, fix ca la privat! Dacă încă nu înțelegeți de ce i se cere capul lui Arafat, uitați-vă puțin în peisajul urban și vedeți că au apărut parcă din pământ o mulțime de ambulanțe private. Aveți idee de ce? Vă spun eu: în contextul „sporirii competiției”, pe la mijlocul anului viitor se va lansa proiectul pentru privatizarea SMURD-ului.
Urmează pe listă Ministerul Finanțelor cu un minus de 19%. Cred că după ce l-au asigurat pe Cîțu că-i rămân intacte fondurile de droage, a acceptat orice cifră. Că oricum nu-i luau lui din buzunar!
Ministerul Agriculturii are parte de o tăiere halucinantă de 14.3%. Probabil performanțele lui Daea trebuiau pedepsite cumva. Cine naiba a mai dat transpirații reci țărilor vestice în ceea ce privește exportul de oi în Orient, unde reușiserăm să ajungem aproape lideri? Vă dați seama că toate acestea nu puteau rămâne neplătite.
Cu toate că în termeni procentuali Educația și Cercetarea n-au o scădere mare, trebuie să remarcăm că domeniul a ajuns Cenușăreasa Bugetului. Avem cea mai mică alocare procentuală din istorie, respectiv 2.7% pentru ambele domenii. Nu uitați că, în conformitate cu angajamentele României cu Comisia Europeană, ar fi trebuit să se aloce 1% din Buget pentru Cercetare! Evident că nu se va respecta. Oricum, cene naiv=ba are nevoie de oameni educați în condițiile în care analfabeții funcționali de pe la corporații muncesc și votează fix cum li se cere?
Știu că toți cei care-mi citiți postările sunteți conștienți de realitățile momentului, dar cred că fotografia Bugetului are relevanța sa pentru a putea înțelege în ce măsură suntem cotropiți. E jale. E mai rău decât în comunism! Suntem în 21 decembrie 2019, sunt 30 de ani de la evenimentele din București și Securitatea a ajuns să ne cotropească și să ne controleze fiecare mișcare. Suntem vai de noi. Nimeni în urmă cu treizeci de ani nu putea gândi că lucrurile se vor termina atât de prost. Și nu spun vorbe-n vânt. Pentru noi meciul a luat sfârșit. Pentru ei abia începe.
Autor: Dan Diaconu
Sursa: Trenduri economice