Site icon gandeste.org

Crimele justiției ies la iveală

Cristian Lazăr ar fi produs un accident de maşină, în decembrie 2001, pe când era procuror la Timişoara, în urma căruia a murit o grefieră, însă în momentul care a fost solicitat aviz pentru trimiterea în judecată, ministrul Justiţiei de atunci Cristian Diaconescu a refuzat, potrivit Antena 3.



Procurorul care l-a „albit” pe Klaus Iohannis, Cristian Aurel Lazăr – și care, de altfel, se ocupă și de dosarul în care este chemată, joi, la audieri Carmen Iohannis – are în trecutul său o faptă extrem de gravă. Ar fi produs un accident în urma căruia o femeie și-a pierdut viața.

Cum s-a întâmplat tragedia

Cristian Lazăr a făcut un accident de maşină pe 3 decembrie 2001, pe vremea când era procuror la Timişoara, potrivit unor documente prezentate de Antena 3. Procurroul conducea maşina în care se mai aflau două persoane, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat cu maşina într-un stâlp. Una dintre persoanele din maşină, o grefieră, a fost proiectată afară şi şi-a pierdut viaţa.



Un an mai târziu, în 2002, Cristian Lazăr a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, dosarul fiind instrumentat la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, iar în 2004 s-a cerut aviz pentru trimiterea sa în judecată. Ministrul Justiţiei de atunci, Cristian Diaconescu, a respins însă solicitarea, iar dosarul a fost închis, potrivit sursei citate.



Soţul grefierei moarte în accidentul care ar fi fost produs de procurorul Cristian Lăzăr a afirmat că totul a fost atunci muşamalizat.

„A fost un ger foarte mare, nu a fost zăpadă, a frânat, şi atunci a intrat într-un stâlp de tramvai. Ea a fost în spate, s-a deschis uşa în spate, a fost proiectată afară pe pavelele alea de beton şi a decedat. A mânat cu viteză, a fost ziua lui (…) Am înţeles că el zice că nu a baut. Când am fost eu la Timişoara, au vrut sa muşamalizeze nişte treburi. Ăla de la Curtea de Apel Timişoara era un procuror mai vechi, bătrân, m-a văzut şi pe mine la 43 de ani şi zice domnule, ăsta nu ar mai merita să stea în sistem. Procurorul a spus că, dacă nu a mai înaintat mai departe, i-a venit acţiunea asta, na, de la Bucureşti, că s-a terminat. M-am luat de guler cu poliţistul şi i-am zis „ce ai făcut , ai muşamalizat?”. O intrat şi politicul, o intrat şi politicul …şi primul care a fost să muşamalizeze , na, să nu intre tribunalul la evenimente (…) Colegii lui nu ştiu că a omorât un om? „, a declarat soţul grefierei, la Antena 3.

Contactat de postul de televiziune, procurorul Cristian Lazăr nu a dorit să comenteze pe acest subiect.

Numele procurorului Cristian Lazăr a apărut de mai multe ori în spaţiul public în ultima perioadă în condiţiile în care el este cel care a dispus neînceperea urmăririi penale pentru preşedintele Klaus Iohannis într-un dosar, pe vremea când acesta era primar al Sibiului, iar rezoluţia de clasare a respectivei cauze a apărut, potrivit ministrului Justiţiei Tudorel Toader, la dosarul de candidatură de la minister al actualului procuror general al României, Augustin Lazăr, numit ulterior de Klaus Iohannis în funcţie. Cristian Lazăr a candidat şi pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

Jurnalista Sorina Matei a distribuit documentul și are o reacție dură pe pagina de socializare: „Care Cristi Diaconescu, care Cristi Lazăr, care Augustin Lazăr.

Care de la oprirea anchetării unei ucideri din culpă pe motiv de fortuire, a ajuns sclavul de serviciu cu clasări fără număr numai una şi una, pe toţi cei care erau înalţi pe funcţie: Ponta, Maus Klaus plimbată prin toate dosarele, CIA, candidatură la DNA, Răvăşitoarea.
Pe CIA ar trebui să plătească din buzunar Cristi Lazăr şi aia care i-au dictat-o că au pierdut la CEDO, nu românii, nu bugetul public. Achetarea oprită a uciderii din culpă e o chestiune de conştiinţă şi pentru Cristi Diaconescu şi pentru Cristi Lazăr. Când te mândreşti cu ruşinea unor clasări, un rebut pentru orice procuror, şi acelea dictate, şi faci din asta industrie proprie, ţi-o lipeşti ţanţos şi falnic de frunte, o faci chipiu de mărgăritar, ce conştiinţă să ai?”

Autor: R.C.

Sursa: Cotidianul

Exit mobile version