Site icon gandeste.org

Cornel Nistorescu: Neputincioși și nehotărâți

Suntem conduși de niște bezmetici. Un popor întreg speriat de amenințări cu tăieri, cu măsuri, cu redimensionări așteaptă. Înainte de a veni Ciolacu și PSD-ul la guvernare așteptam programul de guvernare al PSD cu PNL. Cînd s-a instalat guvernul Ciucă, am avut planul de guvernare PNL-PSD. Acum așteptăm planul de reducere a cheltuielilor ieșit din burta Comisiei Europene digerat de burta lui Ciolacu. Și trecut prin calculele lui Marcel Boloș.
Ce-i asta?
Dacă am fi un popor de netoți, tot ne-am da seama că statul român este bugetofag, umflat, obraznic, respingător cu cetățeanul, șmecher la tehnici în folosul celor care îl alcătuiesc, abil în prevederi care să îngroape pe oricine.

Halește zgomotos ca porcul, de dimineața pînă noaptea tîrziu, tot ce produce România activă și generatoare de valori. Și se împrumută ca un cerșetor internațional.

Obezul nostru aparat bugetar: ”Suntem pe locul al doilea în UE”

Premierul și ministrul de Finanțe vor ajunge să stea pe bulevardele financiare ale lumii, așa cum stau romii noștri pe la intersecțiile din țările nordice, pe la Paris sau pe la Londra. Și se miorlăie că n-are, că nu poate, că oamenii nu dau.

România, împrumut uriaș de pe piețele externe

Statul român încasează ceva peste 30% din TVA-ul datorat și tot nu-și recunoaște neputința. Preferă să coabiteze cu evaziunea pentru că o parte din neîncasările de TVA sunt afacerile celor care se ocupă de colectare.
Ce ne facem cu așa neputincioși? O scaldă și trag de timp? Socotesc sau plănuiesc? Le este frică de situație sau de umbra lor? Pregătesc o lovitură fiscală? Se hotărăsc să taie jumătate din lunga listă de neamuri, amante și clienți de partid? Sau mai trag un împrumut cu marfare de bani?
La cîtă minte au, dau afară profesioniștii și păstrează imbecilii cu susținere de familie și pedigree de partid.
Ce ne facem? Așteptăm să se hotărască Marcel Ciolacu și Marcel Boloș? Să scoată leprele din PNL și proletarii politici din PSD o soluție salvatoare?
Poporul plînge ziua de mîine nu din sărăcie, cît din lipsă de conducători care să arate un drum și să-i dea puțină încredere.

Autor: Cornel Nistorescu

sursa: cotidianul.ro

Exit mobile version