Site icon gandeste.org

Consecintele duplicitatii

Duplicitatea alesilor guverneaza Romania. De peste 20 de ani. Ca si incompetenta. Si aroganta. Si coruptia. Toate coabiteaza, exclusiv, in slujba unei clase politice ce se departeaza tot mai mult de interesele populatiei. Scandalurile se tin unul dupa altul. Ca si luptele pentru Putere. Ca si obsesia anihilarii adversarilor. Razboiul este unul pe viata si pe moarte, iar consecintele economice si sociale se vad la fiecare pas. Actuala clasa politica a facut Romaniei mai mult rau decat criza insasi. A pervertit chiar notiunea de politica, politica in slujba cetateanului. Adversitatea populatiei fata de politica este generata de aceasta realitate cruda, in care dispretul generalizat al alesilor a atins apogeul.

Trebuie sa se poata si altfel. Trebuie sa identificam resursele umane, profesionistii, independenti de orice compromisuri politice, care sa fie lasati sa puna umarul pentru a misca tara asta in directia cea buna. Este nevoie de o altfel de clasa politica. Din pacate, liderii imbatraniti in rele, afundati pana la gat in mocirla luptelor pentru Putere, nu vor accepta niciodata sa faca de bunavoie pasul inapoi. Sa recunoasca, in sfarsit, ca infatuarea, incompetenta si jocurile lor politice murdare nu au nicio legatura cu Romania. Cu Romania celor multi. Romania care conteaza cu adevarat. Actuala clasa politica a incetat de mult sa mai reprezinte populatia, interesele acesteia. Se multumeste sa reprezinte cel mult o clica de profitori, stransa ciorchine in jurul unor lideri si partide care confunda banii publici cu propriul portofel.

Gastile de interese din Modrogan nu simt efectele crizei. In cazul acestora, violetul prezidential se ingemaneaza perfect cu portocaliul de partid. Rasplata pentru sustinerea presedintelui Basescu face parte dintr-un peisaj previzibil. Contractele cu statul sunt oferite la cheie unor personaje care continua sa se ascunda in spatele protectiei conferite de apartenenta la Putere. Petardele oferite de un sistem judiciar ce mimeaza independenta nu surprind pe nimeni. Poate cel mult pe necunoscatorii care considera ca toti responsabilii din Justitie au fost numiti pe criterii de competenta si sunt imuni la orice presiune politica. Penibilul atinge cote uriase atunci cand decidentii zilei renunta la combaterea crizei si aleg discursurile inundate de demagogie. Presedintele Basescu se declara adversarul numirilor politice din teritoriu. Premierul Boc condamna politizarea din scoli si licee. Vasile Blaga da garantii ca Politia si Jandarmeria sunt departe de orice influenta politica. La randul sau, Predoiu le vorbeste magistratilor, in toate seminariile si conferintele posibile si imposibile, despre independenta lor. Despre neimplicarea Puterii, a politicului, in actul de justitie.
Cum poti sa mai salvezi ceva cand totul se rezuma la minciuni interminabile, la diversiuni care nu au alt scop decat inselarea populatiei? Inca o data si inca o data. Flagelul politizarii se intinde ca o cangrena asupra Romaniei. Carnetul de partid se afla peste tot si in toate. Notiunile de competenta, de concurs, de profesionalism nu mai exista decat in discursurile unor guvernanti ce se ascund in spatele unei majoritati cladite pe tradare si interese. In tot acest timp, liderii se dau ingrijorati de soarta Educatiei, Justitiei, Cercetarii, Agriculturii, Administratiei, Sanatatii… O ingrijorare simulata, ce nu vizeaza decat beneficii electorale. Un amic din PDL imi spunea deunazi de disputa dintre doi lideri marcanti din Modrogan, pe marginea numirii intr-o agentie importanta. Un caz, probabil, intre alte cateva sute. Medierea mult asteptata nu a venit de la Emil Boc. Ci de la un ministru important. Unul dintre “greii” din partid. Care a dat dreptate uneia dintre parti, pe motiv ca “CV-ul” financiar al celui ales a fost mai atragator. Iar, dupa cum se stie, campaniile electorale sunt al naibii de costisitoare…

Iulian Badea

sursa: cronicaromana.ro

Exit mobile version