Site icon gandeste.org

Bogdan Duca: ”O bătălie pentru viitorul României”

Cred că trebuie spus clar, de la început: NU există două Românii. Există însă o mișcare cu un caracter profund extremist și fascist, coerent adunată în jurul alianței USR-Plus și, parțial, al PNL.



Această mișcare, susținută de o rețea mediatică și online precum și de o rețea de ONG-uri, care, cam toate, își trag banii de la câteva ambasade (SUA, Olanda sunt în top)si de la un anume filantrop, încearcă să dobândească controlul asupra societății și statului român.

Despre metodă am mai vorbit: timorarea instituțiilor statului. Este metoda deja patentată de fasciștii italieni și naziștii germani în drumul lor spre putere.

Arată că sunt mai puternici decât statul, impotent în a aplica legea și sancțiunile ei. Arată că sunt mai eficienți decât statul și decât partidul care e la guvernământ. Acesta este și scopul acțiunilor violente (verbal, deocamdată) care însoțesc orice manifestație PSD sau ieșire publică a unui demnitar.

Ei vor pur și simplu să intimideze și să arate că ei sunt deasupra legii, deasupra statului. Repet, nu fac nimic diferit din ceea ce au făcut fasciștii și naziștii în drumul spre putere.

Sunt o minoritate. Dar o minoritate agresivă și vocală încât de multe ori avem impresia că ei controlează societatea. Și încearcă să inducă, mai ales prin intimidare, modele, inclusiv cele politice.

O grămadă de oameni sunt intimidați să voteze, sau cel puțin să declarare că votează cu partidele susținute de mișcare, dar oricum să își declare ura față de PSD.

Ura față de PSD este o modă. Da. Doar o modă. E de bon ton să urăști în anumite cercuri–aceasta este strategia lor.

Dar sigur ați văzut oameni altfel rezonabili, care își declară indiferența față de politică, cărora dacă le spui că votezi PSD, se uită la tine de parcă le-ai spune că mergi săptămânal la un bordel din acela, de Gară.

Ei sunt oamenii la care a ajuns moda.

Adevărul este că în acești 2 ani electorali se poartă o bătălie chiar pentru viitorul României. Fascism sau democrație?

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Alexandru Duca Facebook

Exit mobile version