Site icon gandeste.org

Bogdan Alexandru Duca: „Pur și simplu România nu își mai permite un lockdown.”

Pur și simplu România nu își mai permite un lockdown. Dacă am mai avea un lockdown, am da faliment.
Și așa nu mai sunt bani de nimic. Și așa trăim pe datorie. Și așa adevăratul val dureros: criza economică, nici nu ne-a lovit încă cu adevărat, dar se vede amenințător și inevitabil.
Acest lucru este știut foarte bine de către autorități fiind și singurul motiv pentru care România nu a mimat imbecil prostiile occidentale.
Ce s-a preferat în schimb, la presiunea “specialiștilor”, a fost logica de lagăr de muncă/gulag: “libertate” cât să mai muncești și tu, apoi la coteț cu tine.
Însă tot mai mulți oameni nu mai au ce să muncească.
Economia românească are două caracteristici care o fac foarte fragilă în acest context: e bazată pe consum și are un segment foarte important negru sau gri.
Și, colac peste pupăză, guvernarea e una libertariană a cărei viziune e lupta clasă între bugetarii cei răi și privații cei buni.
Iar soluțiile economice ale acestei guvernări sunt: tăierile (de la cetățeni) și ajutorarea băncilor și corporațiilor care nu au capital românesc nici motivație să investească social în România.
Logica de lagăr/gulag sanitar este livrată românilor cum a fost livrat și lockdown-ul anul trecut: să îndurăm oleacă că ne vaccinăm apoi și trece.
Dar în martie anul trecut ni s-a spus la fel: stăm două săptămâni/o lună/două, cât să permitem spitalelor să se pregătească și…apoi trece.
Și spitalele sunt și acum nepregătite.
Iar iadul s-a prelungit un an de zile.
Acum de ce ar crede societatea pe autorități?
Mai ales că, să fim serioși, anul trecut societatea chiar nu știa cu ce se confruntă. Acum, când realmente, deja câteva milioane de oameni au trecut prin covid, știm cu ce ne confruntăm: o viroză mai a dracului uneori, dar care trece.
Și mai știm că autoritățile pur și simplu sunt incapabile să se țină de cuvânt și să fie pregătite.
Cea mai bună dovadă? Chestiunea paturilor ATI.
E pur și simplu suprarealist ca după un an de criză covid, tu încă să te bâlbâi când ești întrebat câte paturi ATI ai, să nu ai deja echipe de medici și personal pregătit să preia și îngrijiri și funcții pe secțiile de ATI dar…si paturi noi.
Nici să ne mintă nu știu: vedeți cât de penibilă e toată campania de vaccinare….
Exit mobile version