Site icon gandeste.org

Bogdan Alexandru Duca: “Două reacții de ieri de pe pagina mea, care îmi confirmă pesimismul cu privire la viitorul României”

În România, doar 57,8% au studiile medii (liceul) terminate. Procentul este mai mare în mediul urban (60,7%) și ușor mai scăzut în mediul rural (54,7%).
De asemenea, peste un sfert din populația tânără și adultă a României (27,1%) are un nivel de educație scăzut (primar, gimnazial, fără școală absolvită – 40,7% în rural, 14,5% în urban) – în scădere ușoară față de 2018, când 30,9% aveau acest nivel de instruir
Doar 15,1% au studii superioare (24,8% în urban, 4,6% în rural).
De asemenea, 42% dintre elevi nu pot înțelege cu adevărat un text, iar doar 11% (unul din 10) au abilități depline la finalul anilor de studiu.
***
Două reacții de ieri de pe pagina mea, care îmi confirmă pesimismul cu privire la viitorul României.
Halep a fost, după o anchetă de peste un an de zile, suspendată pentru 4 ani de zile, pentru dopaj.
Reacția? E de fapt o conspirație antiromânească. Halep a fost împiedicată să meargă mai departe în cariera ei pentru că …și aici începe cu Obama, Serena Williams, masoni, bubuli, davosieni….
Nicio mirare cum de nu au reușit tot sistemul acesta să inventeze un caz de dopaj contra lui ….Djokovic, care e asumat antisistem, incorect politic, curajos. Și mai face parte și dintr-un popor considerat „paria” de mainstream-ul occidental.
Dar au fost depuse toate eforturile să se inventeze un „caz Halep”, contra unei tenismene care strălucește prin corectitudine politică, cumințenie și, în general, prin lipsă de glamour intelectual.
Al doilea caz.
Apare un film cu o nulitate numită de PSD inspector general școlar. Filmulețul a fost distribuit de un userist/reperist. E oarecum de înțeles, v-ați fi așteptat să fie distribuit de vreo pagină PSD?
Reacția? ”Dar care e problema?”, ”Lasă că useriștii sunt mai răi”….
De altfel ce mă miră? Bula patriotică nu are nicio jenă să anunțe că va vota AUR (care are parlamentari ce nu știu să citească) sau pe doamna Șoșoacă….
Exit mobile version