Site icon gandeste.org

Bogdan Alexandru Duca: „Aș construi un partid de factură suveranistă, creștină, social-conservatoare”

Frumusețea examenelor online….
Sunt acum într-un examen online. Trebuie să răspund la mai multe întrebări, una dintre ele fiind: dacă aș fi ideologul unui nou partid, ce partid aș face?
Aș construi un partid de factură suveranistă, creștină, social-conservatoare, care să pună în discuție atât relația cu Uniunea Europeană, unde România nu este încă suficient de mult implicată, de pe urma căreia nu scoatem profitul meritat din investiții, dar și actuala relație cu SUA, o relație care ne-a izolat internațional, ne-a castrat diplomația, a răcit relațiile României cu puterile regionale emergente și ne-a subordonat aproape total intereselor americane.
Aș construi un partid care să militeze pentru o republică parlamentară, care să pună capăt reformelor distructive, care să separe clar puterea judecătorească de procurori, care nu trebuie să fie magistrați ci funcționari publici.
Și am mai spus că aș milita pentru politizare. Iluzia asta, a depolitizării, a blocat o grămadă de instituții.
Miniștrii sunt neputincioși de cele mai multe ori sunt paralizați de ministerele lor în care toți sunt funcționari publici, greu de mișcat, greu de convins, greu de sancționat.
SUA politizează totul. Și merge… Am învățat atâtea lecții proaste de la americani, dar nu învățăm una bună.
Autor: Bogdan Alexandru Duca
Exit mobile version