Site icon gandeste.org

Blestemul Romaniei

De secole romanii platesc tribut. Iar acum e in firea romanului sa plateasca spaga, mita, ciubuc. Mai nou ni se explica ca e mai bine sa controlam fenomenul daca tot nu am fost in stare sa-l eradicam si inventam notiuni noi: “coplata”.

Istoria se repeta, personajele se schimba, faptele si cuvintele raman!

Totul e retro: criza, moda, etc. Din pacate in cazul Romaniei retro este si oranduirea sociala. Da, fiindca aproape am redevenit n stat feudal. Spun aproape fiindca lipseste doar ideologia religioasa. E drept, lipseste orice forma de ideologie. Cu feudali (“baroni locali” si nu numai), cu filiatie (vezi EBA, Daciana Sarbu,etc.), cu VODA (BASESCU) care imparte “dreptatea” dupa cum vrea el si noi – iobagii, dependenti de salariile si pensiile muncite si platite de noi dar aflate la cheremul lor. Apropo de filiatie sa nu credeti ca s-a terminat.  Nu. Nicidecum. Urmeaza  familia Prigoana. Atentie doar ca societatea feudala a fost arena unor puternice ciocniri de clasa dintre taranii iobagi si stapanii feudali, respectiv dintre feudali si burghezia în dezvoltare. Din pacate burghezia in dezvoltare sunt tot ei si atunci speranta ramane doar la iobagi. Sa nu ramanem si fara speranta.
Daca analizam intr-un cadru mai larg si “miscam” scena cu cateva sute de ani in urma, “REVOLUTIA DIN 1989” ni se va prezenta astfel: un grup de boieri in frunte cu un logofat il ucide (impusca) pe Voda. Evident cu sprijinul Marilor Porti. Si?! Si reincepem sa platim tribut! Catre aceleasi Mari Porti! Unul mai mare! Chiar si de sange daca ne gandim si nu am putea sa nu o facem la militarii nostrii cazuti in Iraq, Afganistan, etc.

Vorbe si fapte:

De vandut am vandut tara la toti cei care au vrut si nu au vrut! Tribut platim la toti! Parafrazandu-l pe Voda o … la toti licuricii fiindca “nu am reusit” sa o … doar la cel mare .
DE CE ? … si mai ales PANA CAND ?

Exit mobile version