Judecatoarea CAB Alina Ghica sesizeaza CSM dupa ce propaganda sorosista s-a apucat sa o ameninte si sa o acuze de favorizarea lui Dragnea prin anularea Completelor de 5 ale ICCJ: “Se exercita presiune publica asupra judecatorilor… Voi solicita CSM sa apere nu doar reputatia mea, ci mai ales siguranta judecatorilor. Independenta sistemului judiciar este esentiala intr-o societate, indiferent pe cine suntem chemati sa judecam”.
Decizia judecatoarei Alina Ghica (foto) , vicepresedinte cu delegatie al Curtii de Apel Bucuresti, de a anula Hotararea Colegiului de conducere al Inaltei Curti nr. 137/2018 si de a suspenda efectele acesteia, lucru care a determinat blocarea Completelor de 5 judecatori alese de sefa instantei supreme, a activat din nou propagandistii. In decurs de cateva ore de la pronuntarea solutiei in dosarul deschis de liderul PSD Liviu Dragnea, judecatoarea Alina Ghica a devenit tinuta atacurilor pe multe dintre site-urile cunoscute ca fiind sorosiste, aceasta fiind acuzata ca ar fi intrat ilegal in dosar, si ca a pronuntat o solutie contra legii.
Alina Ghica: “Rolul judecatorului este acela de a judeca pe baza probelor, nu a simpatiilor sau antipatiilor unora sau altora”
Pentru a pune capat acuzatiilor ce i se aduc, judecatoarea Alina Ghica a acordat o declaratiei ampla publicatiei Q Magazine in care dezminte atat posibilitatea de a fi intrat ilegal in dosarul Dragnea vs ICCJ, cat si speculatiile potrivit carora ar fi judecat cu dedicatie doar aceasta cauza: “In sedinta de vineri, pe rol nu a fost doar dosarul completurilor de 5 de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ci alte 19 dosare”, precizeaza Alina Ghica pentru Q Magazine.
Pe de alta parte, nu este deloc de neglijat dubla masura a propagandistilor care, joi, 22 noiembrie 2018, cu o zi inainte ca Alina Ghica sa pronunte solutia in dosarul Dragnea vs ICCJ, aceasi judecatoarea a pronuntat o solutie prin care a constatat ilegalitatea celor 22 de companii municipale infiintate de primarul Capitalei Gabriela Firea.
Prezentam in continuare declaratiile acordate de judecatoarea Alina Ghica publicatiei Q Magazine:
“Am mai intrat de cel putin 10 ori de-a lungul anului 2018 in diferite sedinte de judecata deoarece, potrivit dispozitiilor legale si regulamentare, inlocuirea unui judecator aflat in imposibilitate obiectiva de a participa in sedinta de judecata se face un alt coleg judecator, inclusiv cu cei in functii de conducere, prin Hotararea Colegiului de conducerea din instanta respectiva.
Este ceea ce s-a intamplat si in privinta sedintei de vineri, 23 noiembrie 2018, cand imposibilitatea obiectiva de participare a titularului de complet a fost suplinita, in conditiile legale si regulamentare, pe baza Hotararii Colegiului de conducere al instantei, pe temei factual si legal care poate face oricand obiectul unei verificari din partea organismelor cu competente specifice in domeniul justitiei.
Si eu si alti membri din conducerea Curtii am mai intrat in diferite dosare pentru a-i ajuta pe colegii de la permanenta care uneori sunt excedati din cauza volumului de munca.
Nu este nimic ilegal sau neobisnuit.
In sedinta de vineri, pe rol nu a fost doar dosarul completurilor de 5 de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ci alte 19 dosare.
Rolul judecatorului este acela de a judeca pe baza probelor, nu a simpatiilor sau antipatiilor unora sau altora.
Comentariile, speculatiile si incercarea de discreditare dupa ce am pronuntat hotararea de anulare a deciziei ICCJ, sunt nefondate si sunt un atac la adresa independentei judecatorilor.
Se exercita presiune publica asupra judecatorilor, mai ales ca hotararea mea nu este definitiva, ci urmeaza sa aiba recurs la Inalta Curte.
Voi solicita luni, 26 noiembrie, Consiliului Superior al Magistraturii sa apere nu doar reputatia mea, ci mai ales siguranta judecatorilor ca suntem liberi sa judecam dupa probe.
Independenta sistemului judiciar este esentiala intr-o societate, indiferent pe cine suntem chemati sa judecam.”
Autor: L.J.
Sursa: Luju