Site icon gandeste.org

Alexandru Racu: “Dacă avea mașină de 55000 de euro, ce rost mai avea să-i verifice și cazierul”

Deși polițiștii din subordinea șefului IPJ Constanța nu l-au testat pe tânărul consumator de droguri, noi ar trebui să îl credem pe cuvânt pe șeful IPJ Constanța atunci când ne spune că inculpatul a consumat drogurile în intervalul de 55 de minute dintre momentul în care a fost lăsat să plece din secția de poliție și momentul accidentului. Adică ei nu l-au testat, după care se jură că de consumat a consumat după ce l-au eliberat. Aveau posibilitatea să obțină dovada; nu au făcut-o; iar acum ne cer să credem fără dovezi; să-i credem pe cuvânt. Adică ne iau de proști (nu atât pe noi, cetățenii acestei țări, cât pe părinții tinerilor care au fost uciși și răniți în accident).
Cu o zi în urmă, avocata inculpatului ne-a dat asigurări că tânărul nu era consumator de droguri, cică i-ar fi dat alții, și că părinții erau niște oameni simpli și cinstiți, cu frică de Dumnezeu, cum s-ar spune. Între timp, s-a aflat că tânărul fusese cerceta de DIICOT în urmă cu un an, pentru posesie de droguri, informație la care polițiștii constănțeni nu aveau cum să aibă acces, nu-i așa, așa că i-au dat drumul netestat pentru că era băiat de familie bună, băiat de băiat, că doar un băiat de familie bună își permite mașină de 55000 de euro. Dacă avea mașină de 55000 de euro, ce rost mai avea să-i verifice și cazierul. Ăla e doar pentru proștii de rând care vor să se angajeze ca să plătească taxe pentru salariile polițiștilor. Am mai aflat, între timp, și că tânărul fusese la dezintoxicare, în Olanda, cu taică-su, care s-a gândit că după majorat și periplul olandez se justifica achiziționarea unui bolid de 55000 de euro. Cum s-ar spune, dacă educație i-au dat, trebuiau să-i dea și mașină pe măsură, ca să fie bărbat fericit și respectat.
Vă dați seama și cât de idioată poate să fie avocata inculpatului, din moment ce a ieșit public cu o astfel de minciună penală, cu efect de bumerang, dat fiind faptul că presa a scos la iveală adevărul în mai puțin de 24 de ore. Adevărul e că săracului băiat, în fond tot o victimă a proastei educații din familie și societate, chiar nu are cine să-i poarte de grijă. Avocata se pricepe să-l apere la fel de bine cum au știut să-l păzească părinții. Prin aceleași metode primitive. Sau, mă rog, poate că nici nu consideră că e nevoie de metode foarte sofisticate în măsura în care sunt ferm convinși că sunt deasupra legii, care e doar pentru muritorii de rând care își adună copiii morți de pe carosabil, nu și pentru marii șmecheri. Depinde de toți cetățenii acestei țări dacă vor permite perpetuarea acestei anarho-tiranii sau dacă vor lua măsurile necesare pentru a impune domnia legii și egalitatea în fața ei.
“Potrivit șefului IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, în seara de 19 august, în jurul orei 00:40 un bărbat a sunat la 112 pentru a spune că pe DN39 Vama Veche 2 Mai un autoturism circulă fără să respecte regulile de circulație.
La 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă poliție-jandarmerie pe DN39, au fost legitimați șoferul și pasagerii, iar în mașină au fost descoperite o țigară tip joint și pastile într-un pachet de țigări, a declarat șeful IPJ Constanța într-o conferință de presă.
Șoferul a fost dus cu autospeciala la sediul poliției unde a fost testat etilotest – cu rezultat zero, a spus Glugă, adăugând că nu prezenta semne specifice consumării de substanbțe pshihoactive și a fost lăsat să plece în jurul orei 04:30.
La ora 05:25 a avut loc accidentul în care au murit doi dintre tinerii loviți de mașina condusă de șoferul de 19 ani.
Potrivit șefului Poliției Județene Constanța, un ofițer și doi agenți vor fi cercetați prealabil pentru a se vedea de ce nu l-au testat pe șofer să vadă dacă consumase droguri.
Glugă a spus că după ce a fost lăsat să plece de polițiști tânărul de 19 ani s-a dus și a consumat drogul în altă locație, fiind depistate 9 persoane care ar fi consumat substanțe.”

Autor: Alexandru Racu

Exit mobile version