Site icon gandeste.org

Alexandru Racu: Ce mai face teletualii?

Mai scriu ei apeluri împotriva homofobiei, acum când milioane de oameni au rămas fără apă, mâncare, curent și sunt tocați zi și noapte de cea mai civilizată armată de pe această planetă?
Oare care o fi situația gheilor din Gaza? Sau în Gaza nu sunt ghei, deci e ok să îi îngropi pe toți sub bombe, că n-au minorități sexuale, mama lor de necivilizați!
Presimt că în curând vom fi chemați din nou să apărăm drepturile omului, să spunem nu extremismului, să salvăm democrația, că dacă nu va fi discriminare, rasism, pogrom, genocid (ca la noi la nimeni).
Abia aștept să fiu chemat din nou ca să salvez democrația. Ah, cât de mult aștept să fiu chemat ca să salvez democrația! Ce am să mai stau și eu acasă de data asta! Sau și mai bine, plec la munte, iar seara, când se vor număra voturile și vor jeli tefeleii, am să le arăt pozele de la munte, aici pe Facebook; niște poze din cale afară de frumoase vor fi; inclusiv poza buletinului proaspăt eliberat, fără ștampilă pe verso.
“Mai rau decat toate este stimularea instinctelor gregare si a fricii, impingerea populatiei spre eliberarea urii, construirea unei uriase mase de manevra menite sa opreasca drumul spre modernitate al Romaniei. Ceea ce parea la inceput o mobilizare homofoba s-a transformat in cea mai ampla manifestare antieuropeana de la mijlocul anilor ’90 pana astazi. Daca in prezent contextul international nu ar fi radical diferit, instrumentalizarea urii ne-ar putea aduce aminte de campaniile fasciste ale anilor ’30 ori ale celor comuniste din anii ’40-’50, redescoperite pentru un timp in zorii postcomunismului. A devenit transparenta dispozitia politicienilor de a merge “pana la capat” in atentatul lor asupra democratiei, in scopul de a institui un tip de oligarhie autoritara cu accente teocratice, similar celui din Rusia.
Noi, semnatarii acestei Declaratii, cerem numirea unei comisii parlamentare care sa investigheze manipularile care au transformat “referendumul” intr-o miscare de subminare a intereselor nationale ale statului roman. Invitam organizatiile si persoanele dedicate unui viitor european sa se solidarizeze si sa se exprime impotriva acestei fraude de proportii nationale impotriva valorilor noastre fundamentale. Europa, democratia si drepturile omului sunt singura cale demna de urmat pentru Romania.”

Autor: Alexandru Racu

Exit mobile version