Site icon gandeste.org

Adrian Onciu: JURNAL DE FRONT, 10.10.2024

 Cu aceeași iresponsabilitate criminală, mass-media continuă să promoveze ideea că Ucraina va câștiga războiul. Depinde doar de tenacitatea occidentului, de dorința aliaților NATO de a sprijini regimul Zelensky ”atât timp cât va fi nevoie”. Saltimbancii globaliști de la Gigi24 TV au preluat un material din presa kieveană care pretinde că ”peste 80 la sută dintre ucraineni cred că pot învinge Rusia, dacă Occidentul oferă un sprijin militar adecvat”. Cifra are la bază un așa-zis sondaj de opinie telefonic, pe un eșantion ”reprezentativ” de 989 de cetățeni. De remarcat că optimismul exagerat poate fi regăsit doar în partea de vest a țării (cu un procent fulminant de 87%), în timp ce esticii, mai apropiați de linia frontului, mizează pe victorie în proporție de doar 67%. Una din două: fie simplii ucraineni sunt complet orbiți de propaganda guvernamentală și cam lipsiți de discernământ, fie sondajul citat minte de îngheață apele.
Circ în Parlamentul European, unde Viktor Orban a fost huiduit de fanii Ursulei von der Leyen. Premierul Ungariei a ignorat faptul că le vorbește unor globaliști (PE este dominat clar de aceștia, în ciuda ”valului suveranist” de care se vaită mass-media) și a încercat să pună pe tapet problema războiului din Ucraina, a migrației ilegale și a incapacității Europei de a concura cu SUA și China. În replică, șefa Comisiei Europene a deturnat discuția în curtea Ungariei, după modelul clasic, securistoid. Ursula von der Leyen a criticat presupuse abuzuri ale guvernului Orban, reticența Budapestei de a se alătura coaliției de la Ramstein și deciziile de consolidare a legăturilor cu Moscova și Beijing. De altfel, Comisia Europeană a anunțat recent că va trimite Ungaria în fața instanței pe motiv că Budapesta a promulgat Legea Suveranității, incompatibilă cu ”valorile democratice, libertățile individuale și statul de drept”. Și Casa Albă s-a arătat extrem de îngrijorată, dovadă că Bruxelles-ul s-a grăbit să tranșeze problema în instanțele europene. Noua lege adoptată de parlamentul ungar prevede pedepse de închisoare în cazul organizațiilor care acceptă fonduri din străinătate pentru cauze politice. Budapesta acuză Bruxellesul şi diferite ONG-uri străine, în special americane, că ”distribuie miliarde de euro” opoziţiei ungare cu scopul de a influenţa opţiunile alegătorilor. Fenomenul se întâmplă de ani buni și în România, unde autoritățile privesc cu seninătate cum ONG-urile lui Soros cumpără la pachet politicieni, influensări și jurnaliști.
Campania electorală nu putea demara fără ingerințe din partea Justiției. În funcție de butoanele pe care le au la îndemână, PSD și PNL lansează pe piață diverse dosare mai vechi sau mai noi, în încercarea de a puncta decisiv în fața alegătorilor. Prima dată au marcat liberalii, care cu ajutorul jurnaliștilor au scos la iveală tunurile imobiliare ale deputatei PSD Laura Vicol, al cărei soț se ocupă de proiectul Nordis (cu apartamente vândute de mai multe ori). Nici bine n-au apucat liberalii să se bucure de pleașca oferită pe tavă de mass-media, când pe fir au intrat procurorii de la DNA Iași. Ei au scos din sertar dosarul prăfuit al deputatului PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății în perioada pandemiei, acuzat acum de luare de mită în calitate de medic chirurg. Nelu Tătaru ar fi vizat pentru peste 100 de fapte de luare de mită (sume mici, de exemplu 100 de lei, dar și produse alimentare – carne și ouă). Moment bun ca și pesediștii să respire ușurați și să arate cu degetul spre PNL, după ce zile întregi au fost ținta indignării cetățenilor în Afacerea Nordis. Dacă punem în balanță mega-tunurile din pandemie cu izolete, tiruri ATI, măști, spitale modulare, vaccinuri și aparate de ventilație, găinăriile lui Tătaru pălesc de-a dreptul. Însă tot e ceva decât nimic, în plină campanie electorală în care PNL și PSD au decis să se războiască puțin de ochii lumii, până apar primele cifre de la alegerile prezidențiale.

Autor: Adrian Onciu

Exit mobile version