Analize și opinii

Un wikileaks romanesc? Cine se baga?

Wikileaks a facut senzatie zilele trecute in toata lumea cu un film despre un incident in Iraq. E nevoie de ceva asemator si in Romania (desi Wikileaks e accesibil si acum pt Romania). Se baga cineva?

Chiar daca ultimele succese DNA se simt OK  nu poti sa nu fii ingrijorat de faptul ca toate probele sint obtinute doar prin ascultare. Pt putina justitie am ajuns sa depindem de viziune Securitatii lui Ceausescu. Nici nu incerc sa-mi imaginez ce proportii au interceptarile. Exista si tehnologia si nesimtirea necesara.

E nevoie de alternative, e nevoie si de alte “surse”.
Sau facut cheltuieli enorme pt campanii anticoruptie si nepotism. Toate fara succes.  Principala cauza este neparticiparea majoritatii. In momentul de fata la 99% dintre romani nici nu le trece prin cap ca ar putea influenta/contribui cu ceva sau ca exista lucruri care depind si de ei. Nu trebuie sa fie/ramina asa pe veci. Va ramine asa in veci fara participare tuturor.
Ce s-a intimplat cu Syda & Co se intimpla in fiecare zi. Oamenii astia obtin, nemeritat, slujbe, promovari, salarii si recunoastere care ar trebui sa apartina altora. “Foloase necuvenite”. Intodeauna in defavoarea cuiva.

De ca nu i-am da in git mai des si mai sistematic? Din invidie, din rabunare, de nervi, in numele dreptatii , din instinct de conservare????

Exista solutii pt anonimitate totala. Solutia e un Anonymizer sau un “Anonymous_remailer”. Nu exista nimeni care sa stie cine este sursa . Dezvaluirile, odata  publicate, pot fi preluate de blogosfera fara controlul mass-mediei clasice, care fi ca nu are interesul fie ca are anumite obligatii formale.
Nu vorbim aici de secrete de stat ci de lucruri mai marunte, de un fel de a spune “sintem cu ochii pe voi”.

sursa: ronormalitate.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cred ca multi romani ar vrea un asa serviciu, dar nu cred ca are cineva dorinta de a investi in asa ceva; adica majoritatea romanilor cu bani au castigat acei bani prin mijloace dubioase… deci e greu sa gasesti finantare pentru un astfel de site. Anonimizare presupune securizare puternica digitala si fizica, iar asta costa… mai ales in tara care naste o proportie foarte serioasa din cei mai buni hackeri din lume. Pentru asa ceva e nevoie de: cel putin 2 locatii (ex. apartamente) foarte bine securizate, cu internet cu banda larga garantata si retea electrica stabila (aparatura de protectie anti-scurtcircuit, generator de rezerva); server foarte bine securizat si cu mai multe cai de backup-recovery; personal care sa monitorizeze serverele si sa intervina in caz de atac; personal de paza care sa stea la locatii in caz ca niste persoane “nedorite” vin sa viziteze (nu ar fi surpriza, tinand cont de legaturile dinre mafie si politicieni (((fratie))) ); si niste bani pentru reclama, macar la inceput, pana se aduna “scurgerile”.

    Se poate face, dar nu merita facut prost pentru ca e riscant pentru cei care au informatie periculoasa. Trebuie sa poarte aceeasi atmosfera de securitate ca o banca elvetiana… (ironic)

  • De ce sa ne ascundem… facem un proiect cu fonduri europene, incepem cu un buget de “sa zicem” 500.000 euro ( vi se pare mult?! :) ), il facem parte din site-ul SRI sau/si DNA sau/si presedentie si am rezolvat toate problemele enuntate mai sus!

    mai vreti idei si solutii… tineti aproape!

  • Eu ma gindeam la o solutie “”la cheie” unde nimeni nu are cheie.
    Sint dispus sa particip la finantare (si nu sint nou imbogatit).

  • …pai cred ca prima categorie invitata sa participe ar fi …cei cu boli in faza terminala care nu mai au nimic de pierdut si care prin gestul lor ar da un sens vietii lor. A doua cat. sa fie invitati cei care vor sa se sinucida aruncinduse de pe un bloc inalt, de pe o macara, sau un stilp de inalta tensiune…adica, sa nu mori ca un prost ci sa dai un sens morti tale. Am ajuns la concluzia ca este important cum traiesti dar este si mai important ,…cum MORI, poti alege un mod de moarte stupida sau, unul aproape sau chiar EROIC.
    Cum este posibil ca “aparatorii” libertatii la credinta, Americanii, sa doreasca sa distruga fumdamentalismul ISLAMIC, simplu, ei sint singurii care isi dau viata in mumele unei IDEI sau IDEAL. Americanii sint si vor ramine, inamicii publici ai puterii date de CREDINTA.

  • Ce parere aveti de faptul ca wikileaks e down? Ce parere aveti de faptul ca omu’ e urmarit de interpol?
    Mi-am dat o adresa de mail imaginara da’ sa nu credeti ca pentru asta nu pot fi identificat din loguri. Cum sursele trebuie sa fie anonime, daca informatiile sunt cu caracter secret, nu exista scapare daca cineva le publica pe net si nu vrea sa fie identificat. Poti sa ai cata anonimizare vrei.
    Inca odata, Wikileaks e down. Poti sa pui orice site down instant. Ia ganditi-va, daca e inaccesibil doar din Romania?
    I rest my case.

  • Faza e ca la noi nu este nici 0,00001% parte ce se intampla la americani…si la noi se stiu cum stau lucrurile, toata lumea stie de fapt ce se intampla la noi in tara…dar ca in orice parte a lumii n-ai ce sa-i faci…poti sa modifici ceva dar nu total..

  • Treaba ar fi f. simpla, sfarsitul insa ar fi al celor de la wikileaks, cand autoritatile americane care controleaza internetul ar sterge numele site-ului.

  • Se pare ca WikiLeaks Romania exista! Wikileaks Romania este un site web care publică documente sensibile ale guvernelor sau corporatiilor, trimise anonim sau din diverse surse.
    Wikileaks ia măsuri pentru a păstra anonimatul surselor și a face cît mai grea găsirea lor.
    Proiectul Wikileaks Romania este initiat de un grup de intelectuali din Romania, fosti si actuali membrii ai “Agentiei Enigma”, pentru a va pune la curent cu cele mai credibile informatii despre Conspiratia Mondiala si pericolele care pandesc omenirea in aceasta perioada, precum si cu pericolele care pandesc Romania.
    Wikileaks Romania este site partener WikiLeaks.uk si parte a Proiectului LUCID 666 fiind un portal de unde puteti accesa rapid linkurile celor mai importante siteuri care trateaza problema Conspiratiei Mondiale, un portal unde aveti cele mai noi informatii despre Conspiratia Satanica.
    Aflati CINE sunt cei care ne conduc si mai ales CUI se subordoneaza acestia!

  • sa fie! hai sa facem, dar trebuie sa fie ceva mai complicat decat un simplu site, care sa nu pice in fiecare zi

  • Un wikileaks romanesc … suna bine.
    Ar trebuii inceput prin publicatii anonime cu ilegalitati comise pe teritoriul tarii, de oficiali sau persoane publice.
    Si ar fi bun pentru imbunatatirea nivelului de viata din romania prin arestarea/condamnarea celor care le comit.

  • Sigur e necesar asa ceva…Dar trebuie atentie maxima si discretie , greu de facut cu romani..Era pe vremuri un banc, cu diverse etnii : la romani era asa: un roman – un hot,doi romani – 2 hoti,3 romani – o banda si-un turnator….

  • Nu merge la noi ca e (…) prea multa si nu ai drepturi … te leaga imputitii imediat …gasesc ei cu ce sa te infunde. Daca dai o petarda te aresteaza cu dosar penal de zici ca ai doborat 2 Apache NASA, dar sa ii dai in gat??? Pai astia te impusca … Pai cum sa afle lumea in ce fel isi fac ei banii, furaciuni, licitatii manarite, spagi de la mafioti, firme capusa, spalare de bani, etc etc. Si nici cu anonimatul nu merge ca nu iti poti ascunde fatza (…) de jegurile politice.

  • Va rog, sa terminati cu aceste prostii… Numele meu adevarat nu conteaza… am fost pregatit special pentru astfel de lucruri, informare si dezinformare la orice nivel. Bineinteles ca Romania acum este o tara libera in care dreptul la exprimare nu poate fi ingradit… dupa cum bine stiti… se mai fac si exceptii.Va rog sa aveti in vedere implicarea Serviciilor Secrete in ascultarea telefoanelor, urmarirea mesajelor de pe internet, messenger, skype,urmarirea cookie-urilor si a preferintelor utilizatorilor de internet urmariti.SRI-ul nu doarme si nici nu va dormi vreodata.Veti fi uimiti cand la 2 dimineata … veti fi treziti din somn de ciocanituri in usa.De aceea va rog domnilor nu fortati nota… nu va fortati norocul. O zi buna!

  • ar fi o idee buna dar pe timpul administrarii site-ului pot aparea probleme grave deoarece mafiile si statul nu o sa accepte asa ceva si poate un asemenea site sa provoace o lovitura de stat care daca nu e castigata va fi vai si amar de cei care au facut site-ul, dar oricum, Romania e tara tuturor posibilitatilor…

  • Silviu Craescu – este fostul angajat special si personal al Ambasadoriilor SUA la Bucuresti prin Departamentul de Stat American in perioada 2006 -2010, care in ciuda presiunilor facute de serviciile secrete partenere, a avut curajul sa vorbeasca pentru prima data despre scandalul existentei inchisoriilor CIA din Romania in 2010 – 2011.

    De ce presa din Romania nu cauta sa afle informatii direct de la sursa? Accesati:

    http://www.corectnews.com/politics/apel-pentru-depolitizarea-justitie