Analize și opinii

S-a pornit PROPAGANDA Rețelei Progresisto-Globaliste împotriva măririi salariilor românilor

Care este realitatea?


Potrivit datelor oficiale, în 2015, un român cu normă întreagă a lucrat în medie 2.080 de ore (cele mai multe ore lucrate în comparaţie cu cetăţenii celorlalte state din UE), relevă un studiu realizat de Eurostat la comanda Centrului de Analiză Econo­mică şi Cercetare a Expansiunii Economice şi Dezvoltării Întreprinderilor (Coe-Rexe­code) din Franţa – informează DCNews.

Spre comparaţie, un francez a muncit 1.648 de ore (cele mai puţine ore în medie pe lucrător), un italian 1.776 de ore, un german 1.845 de ore şi un britanic 1.874 de ore.

Studiul citat – care analizează cu precădere situaţia forţei de muncă din Franţa – arată însă date interesante: cu cât o ţară este mai săracă, cu atât cetăţenii ei lucrează mai mult.

Astfel, românii şi grecii sunt singurii cetăţeni ai UE care au lucrat în 2015 peste 2.000 de ore. Niciun cetăţean din „vechea Europă“, clubul bogat al UE, nu a lucrat peste 1.900 de ore anual, în medie.

Culmea este că deși românii muncesc cel mai mult și au aproape cele mai mici venituri din Europa, ultimul raport de convergență al Comisiei Europene privind aderarea României la zona euro relevă că majorarea salariilor afectează competitivitatea, păstrând țara în subdezvoltare.


Nota Redacției:  Ar fi bine să trăiți voi cu 10-15 milioane de lei vechi pe lună, înainte să deschideți gura, GUNOAIELOR GLOBALISTE. Asta ca să vedeți prima dată cum e, și cum e să rabde copii voștri de foame, mizeriilor umane. Nu se poate trăi din 1450 lei brut pe lună. Chiar nu vă e rușine să spuneți altceva?

C-un drum, cititorii noștri pot vedea încă o dată (dacă mai era nevoie) că din Rețeaua Progresisto-Globalistă fac parte la noi : BNR (acest Croitoru nu vobește de capul lui), Mediafax, Adevărul, HotNews etc…iar pe plan internațional îl reîntâlnim pe nelipsitul ziar și canal globalisto-progresist Bloomberg, condus de miliardarul Bloomberg.

După acești indivizi și după acest organe de propagandă din rețeaua progresisto-globalistă, românii trebuie să rămână veșnic cu salarii de mizerie și să rămână veșnic, SCLAVII străinilor în propria lor țară

Asta înseamnă pentru ei “ca România să-și păstreze competitivitatea”: profituri uriașe (sifonate bineînțeles, ca să nu plătească nimic la stat), făcute pe spinarea celor care abia pot trăi de pe o zi pe alta, deși muncesc zi de zi, lună de lună, an de an.

Mizerii umane e puțin spus. Acest Croitoru și cu cine l-a pus să vorbească din BNR, oameni plătiți REGEȘTE exact din munca celor pe care îi vrea veșnic sclavi cu salarii de mizerie, ar trebui să zboare în secunda doi din BNR și să-și caute servici la cei pe care-i slujește.


Aveți mai jos un exemplu școală despre cum se propagă mecanismul dezinformării comandat și pus în scenă de Rețeaua Globalisto-Progresistă


Știrile (de fapt nu sunt “Știri”, e o Propagandă Globalistă Drăcească):

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR: Creșterea salariilor din România afectează competitivitatea

“Este o iluzie să crezi că poți forța ieșirea din categoria țărilor cu o mână de lucru ieftină. Competitivitatea economică a țării este erodată”, a declarat Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului Mugur Isărescu.

Guvernul României a fost criticat pentru că are o abordare economică pe termen scurt. Deși creșterea economică a trecut de 5% datorită majorărilor salariale și a mai multor reduceri de taxe, Banca Națională și analiștii susțin că aceste măsuri vor avea un efect asupra cheltuielilor de investiții, ceea ce va limita creșterea viitoare. Salarii scăzute au atras, în trecut, companii precum Renault SA și Ford Motor Co, scrie Bloomberg.

Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii susține că aproape un sfert din firmele pe care le reprezintă și-au redus sau chiar încetat activitățile începând din luna octombrie 2015, la câteva luni după ce inițiativele de creștere salarială au fost puse în aplicare. Unul din principalele motive este creșterea costurilor forței de muncă, urmat de deficitul de forță de muncă, birocrație, taxe mai mari și corupție.

Un exemplu este producătorul britanic de textile Alison Hayes, care și-a închis fabrica din România în luna martie, unul dintre motive fiind creșterea costului cu mâna de lucru

(n.red. O Minciună penibilă a celor de la MEDIAFAX : Alison Hayes și-a mutat producția în altă locație TOT din România)

Potrivit clasamentului competitivității realizat de Forumul Mondial Economic, în 2016, România a pierdut nouă poziții în clasament, ajungând pe locul 62 din 138 de țări.

(n.red. O Nouă Minciună penibilă a celor de la MEDIAFAX : la cât de exploatată este, România este în topul productivității muncii – dacă o calculezi ca procent de profit scos pe unitatea de capitalul investit)

sursa dezinformării :Mediafax.ro


Bloomberg preluat de “Adevărul”: Creșterea rapidă a salariilor subminează competitivitatea României

Românii ar putea să nu se bucure prea mult timp de cea mai rapidă creștere a salariilor din Uniunea Europeană întrucât productivitatea nu ține pasul, iar consecința va fi scăderea competitivității, relatează Bloomberg.

Este o veste poastă pentru inflație și creșterea economică, consideră Lucian Croitoru, consilier pentru politică monetară a guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR) Mugur Isărescu.

“Este o iluzie să crezi că poți să îți forțezi ieșirea din categoria țărilor cu forță de muncă ieftină. Competitivitatea economică a țării este erodată”, a spus Croitoru.

Guvernul României a fost criticat pentru că s-a concentrat în mod exagerat pe măsuri economice pe termen scurt. În timp ce creșterea economică a depășit 5% datorită majorărilor de salarii și mai multor serii de reduceri fiscale, BNR și analiștii reclamă că aceste măsuri au fost luate în detrimentul cheltuielilor pentru investiții, afectând dezvoltarea viitoare.

Salariile mici au contribuit în trecut la atragerea unor companii precum Renault și Ford Motor.

Angajații din sectorul public formează o treime din forța de muncă a României, țară cu 19 milioane de locuitori, și formează baza alegătorilor social-democraților aflați la guvernare. Pentru a atrage muncitorii săraci, PSD a dublat salariul minim, notează Bloomberg.

Efectele negative devin evidente.

Consilul pentru IMM-uri susține că circa o treime dintre firmele pe care le reprezintă și-au redus sau și-au încetat activitatea din octombrie 2015, după ce noile măsuri salariale și-au produs efectele. Consiliul s-a referit la creșterea costurilor cu forța de muncă, între cele mai mari probleme, alături de deficitul de forță de muncă, birocrație, nivelul ridicat al taxelor și corupție.

Un exemplu este producătorul britanic de îmbrăcăminte Alison Hayes, care a închis o fabrică din România în luna martie motivând, printre altele, cu costul ridicat al forței de muncă.

România a încheiat în 2016 patru ani de creștere a competitivității, coborând 9 poziții, pe locul 62, într-un top mondial de 138 de țări realizat de World Economic Forum.

sursa dezinformăriiAdevărul.ro

HotNews – Bloomberg: Cresterea rapida a salariilor submineaza competitivitatea Romaniei

Romanii ar putea sa nu se bucure prea mult timp de cea mai rapida crestere a salariilor din Uniunea Europeana intrucat productivitatea nu tine pasul, iar consecinta va fi scaderea competitivitatii, relateaza Bloomberg, potrivit News.ro.

Este o veste poasta pentru inflatie si cresterea economica, considera Lucian Croitoru, consilier pentru politica monetara a guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Mugur Isarescu.

“Este o iluzie sa crezi ca poti sa iti fortezi iesirea din categoria tarilor cu forta de munca ieftina. Competitivitatea economica a tarii este erodata”, a spus Croitoru.

Guvernul Romaniei a fost criticat pentru ca s-a concentrat in mod exagerat pe masuri economice pe termen scurt. In timp ce cresterea economica a depasit 5% datorita majorarilor de salarii si mai multor serii de reduceri fiscale, BNR si analistii reclama ca aceste masuri au fost luate in detrimentul cheltuielilor pentru investitii, afectand dezvoltarea viitoare.

Salariile mici au contribuit in trecut la atragerea unor companii precum Renault si Ford Motor.

Angajatii din sectorul public formeaza o treime din forta de munca a Romaniei, tara cu 19 milioane de locuitori, si formeaza baza alegatorilor social-democratilor aflati la guvernare. Pentru a atrage muncitorii saraci, PSD a dublat salariul minim, noteaza Bloomberg.

Efectele negative devin evidente.

Consilul pentru IMM-uri sustine ca circa o treime dintre firmele pe care le reprezinta si-au redus sau si-au incetat activitatea din octombrie 2015, dupa ce noile masuri salariale si-au produs efectele. Consiliul s-a referit la cresterea costurilor cu forta de munca, intre cele mai mari probleme, alaturi de deficitul de forta de munca, birocratie, nivelul ridicat al taxelor si coruptie.

Un exemplu este producatorul britanic de imbracaminte Alison Hayes, care a inchis o fabrica din Romania in luna martie motivand, printre altele, cu costul ridicat al fortei de munca.

Romania a incheiat in 2016 patru ani de crestere a competitivitatii, coborand 9 pozitii, pe locul 62, intr-un top mondial de 138 de tari realizat de World Economic Forum.

sursa dezinformării: HotNews.ro

sursa articol:  (Fluierul)

Tag-uri

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu

Categorii

Abonează-te la newsletter

Recomandăm