Analize și opinii

România, un mort care se crede viu

Întreținerea se scumpește cu 60% si mâncarea cu 20%? E încă bine!

De ce e bine? Pentru ca românii nu vând aproape nimic. Știu ca majoritatea românilor se plâng ca “tara nu produce”. Sigur, e rău ca tara nu produce. Dar cel mai rău e ca tara nu vinde! Obsesia pentru producție este dovada unei mentalități de țărani prosti, obișnuiți sa trăiască din ce cultiva in gradina, si sa vândă la piața ce le prisosește (daca mai rămâne ceva!).

O economie nu e susținuta însa de țărani. Ci de firme. Iar in orice firma, departamentul de vânzări câștiga mai bine decât departamentul de producție. Si amândouă ii depășesc cu mult pe nenorociții de la administrație si secretariat. Si e normal sa fie așa. Ce e valabil pentru o firma, e valabil si pentru o tara întreaga: tarile dezvoltate si-au mutat producția acolo unde e mai ieftin (de pilda in Malaiezia. Sau Filipine. Sau Taiwan. Sau China). Iar ele se ocupa doar cu controlul calității (adică cu biciuirea muncitorului chinez), cu integrarea produsului si mai ales, cu vânzarea lui. Fără marketingul american, economia chineza (de fapt, toți “tigrii” asiatici) dispare ca fumul!

In România însa, cel mai bine plătiți sunt exact putorile de bugetari. In preocupările poporului român, vânzarea si clientul sunt abia pe locul 4 (si ultimul). Pe primele 3 locuri sunt:

  1. Cum sa furam mai bine (de preferința de la stat sau daca nu, măcar de la patron. Exploatatoru’ dracului!). Ca oricât am fura noi amărăștenii, politicienii oricum fura mai mult.
  2. Cum sa mai lungim pauza de masa si sa plecam mai devreme, ca ne-au exploatat destul ăștia!
  3. Nimeni nu muncește in tara asta! Nenorociții! D-aia mi-au scăzut mie salariul!

Si va mai văitați ca a scăzut consumul alimentelor cu 20%? Pai, de unde bani? Iar mizeria crunta abia acum începe! Pana acum, de bine de rău, au fost bani de cheltuit.

Nivelul de trai al românilor va trebui sa scadă masiv!

Pentru ca asta merita românii: mizerie si frig. Pur si simplu, de atâta muncesc ei! Poporul român are cea mai scăzută productivitate din toata Europa. Sigur, firmele private românești sunt la nivel International (uneori chiar peste). Dar in sectorul privat lucrează doar 2 milioane de români (poate 3 milioane, daca ii punem si pe cei care muncesc la negru). E mult prea puțin! Marea majoritate a românilor sunt niște cerșetori nenorociți, care stau cu mana întinsa la stat.

Ei, de acum înainte or sa stea degeaba! Legea in România n-o mai face statul român. Nici Parlamentul, nici Guvernul, nici Președintele, nici tribunalele. Si, desigur, nici partidele pe care le votați voi! Toate astea sunt rahaturi. Legea in România o fac doar cei care mai baga bani in economia româneasca: adică patronii si FMI-ul. Nu va convine? Pai, sunteți liberi sa muriți de foame. Hehehe…

Muncitorii români trebuie exploatați la sânge!

Siguranța zilei de mâine trebuie sa dispară pentru români – si asta cat mai repede! Pentru ca economia româneasca sa fie competitiva si sa-si vândă produsele, preturile produselor românești trebuie sa scadă la jumătate, fata de cat sunt acum. Iar pentru ca preturile sa scadă, muncitorii români trebuie sa ajungă la disperare, sa lucreze pe salarii de mizerie. Asta va conduce la o schimbare profundă a economiei si a societății românești:

  • Salariul minim va fi dispărea. Salariul minim e o garanție ca un angajat nu va muri de foame. Iar oamenii care au o asemenea garanție, încep sa ardă gazul. Principala modalitate de plata a salariaților in orice economie flexibila, trebuie sa fie comisionul.
  • Consumul va scădea masiv si se va orienta către produsele ieftine si de proasta calitate. Firmele care trăiau din consumul populației, se vor reorienta către piața externa sau vor muri. Românii nu vor fi o piața de desfacere pentru multinaționale, cum urla socialiștii. Pentru că nimeni nu da BMW-uri pe gratis la cerșetori. Pentru cel puțin 50 de ani de acum înainte, românii vor rămâne doar o sursa de munca ieftina si prost pregătita.
  • Munca la negru si evaziunea fiscala vor exploda. Intr-o tara in care piața s-a prăbușit, iar statul iți ia 80% din cat câștigi, firmele vor fi obligate sa încalce legea, ca sa nu dea faliment. Iar firmele care vor lucra legal, vor exporta (tot legal profitul), in tari cu impozite mai mici. Rezultatul? bugetul de stat se va goli.
  • Sistemul de pensii va dispărea. Pensia a devenit un lux pentru români. Pensionarii se vor descurca fiecare cum poate.
  • Sistemul de sănătate de stat va da faliment si va fi înlocuit de cel privat. (Spitalele deja au început sa se închidă). Daca ai bani sa te tratezi, trăiești!. Daca nu…nasol de tine…
  • Sistemul de educație se va privatiza. Statul deja nu mai are bani sa-si plătească angajații, iar diplomele contează doar pentru stat. Românii vor învăța ca nu contează diploma: contează doar câți bani poți sa aduci intr-o firma.
  • Sindicatele vor fi exterminate. Salariații care vor îndrăzni sa-si întrebe patronii de drepturile lor, vor fi dați afara pe loc si vor dispărea in mod natural, in câteva luni. Pentru ca nu vor mai avea ce manca!
  • Politia impotentă va fi înlocuita cu patrulele cetățenești. Autoritatea statului va dispărea. Violența de strada va exploda. Ce s-a întâmplă acum in Grecia e doar începutul. Oamenii se vor apăra singuri, se vor judeca singuri și tot singuri își vor aplica pedepsele. Iar cea mai simpla va fi pedeapsa cu moartea.

Nu va place capitalismul sălbatic? Păi n-aveți de ales!

Numai bogații fac ce vor. Sărăntocii fac ce trebuie. Iar România, surpriza: e săraca! De fapt, e in faliment. Românii vor trebui sa se bata pe viața si pe moarte pentru bani si profit. Cine nu vrea, sau nu poate – adio! (vezi si articolul: 2011: România, ai intrat in anul morții)

Mihai Giurgea
sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ce basist imputit esti !Eu stiu ca asta este visul de aur al curvarului betivan si agramat din dealul cotrocenilr….el si toata satra voastra asta visati,asta ginditi si asta faceti ! Numai ca uiti doua posibilitati 1 -exaperati de saracie romanii vor pleca in masa in UE pina isi vor inchide aia granitele …2-Cind aia si-au inchis granitele va incepe o revolutie atit de singeroasa si de apriga ca pina si copii lui basescu vor fi urmariti prin europa si decapitati…dupa model mosad ….toate averile facute din furaciune si toate privatizarile facute pe nimic pentru avantajul occidentalilor si in schimbul intrarii noastre in UE se vor rentoarce in propietate de stat si vor contribuii substantial la ameliorarea niveluli de trai ….fiincaromania are resurse imense ! Cum ar fi cele de aur argint si materiale radioactive…numaidin astea sidin agricultura ecologica pusa la punct de o dictatura absoluta-nu ca cea a lui ceausescu de opereta- a cetatenilor simplii si cu colaborarea marelui si puternicului popor chinez …la care se poate adauga si fabuloasa putere de invetivitate a romanilor,care sint campioni absoluti la inventoii in europa-cu astea in zece douazeci de ani Romania poate devenii o mare putere economica in europa,in care locul decapitarii publice a actualilor sobolani conducatori si al slugilor lor va devenii loc de pelerinaj si de educatie ale noilor generatii care vor fi invatate cum s-a luptat sisi-a cucerit demnitatea acest popor din mana unei satre imputite de mafioti criminali care aproapeau distrus tara ! EI,DE VIZIUNEA ASTA CE ZICI ? A am uita se va schimba si sistemul legislativ astfel incit cind ai furat sau ai facut evaziune fiscala mai mare de 10000 de euro sau dolari sa fi condamnat la inchisoare peviata si sa ti se confiste si averea ta si pe ce arudelor in cazul in care le-a fost transferata lor …..iar daca esti cetatean roman si ai o firma pe care o muti in filipine sa nu mai poti sa fi nici actionar pe teritoriul romaniei nici tu nici familia ta pina la gradul trei…ei de asta ce mai zici ? um mars laBasscu sa-i prezinti si luialternativele

  • Frăţioare @vlad, mai ai răbdare până la anul la alegeri.Ca tine gândim mulţi români.Ba chiar ceva în plus.Iar articolul de mai sus, este scris de un om, care îşi câştigă pâinea dând din gură.În capitalismul al cărui apologet este nea Mihăiţă, nu se va mânca nici o pâine doar dând din gură.Este vizionar autorul.Într-adevăr sistemul de pensii va dispărea, doar pentru că pensionarii în noua societate creată de românii care se ajută, nu vor da bani pe nimic, atunci de ce le-ar trebui pensia?!Giurgea este o slugă lătrătoare, propagandistă, nu a unei persoane anume, cât slugă de sistem.Ăştia ne-au îngropat pe noi, slugile.Ei sunt câinii din Ferma animalelor.

  • OARE NU ARE NIMENI NIMIC DE SPUS IN TARA ACEASTA?CAND ELITA POLITICA SCHIZOFRENICA DIN ROMANIA FACE CE VREA DUPA PLACERILE PERSONALE.AU FURAT SUME IMENSE DIN BANII CONTRIBUABILILOR URMATORII POLITICI:E.UDREA–1 MILIARD EURO;T.BASESCU–2,5 MILIARDE EURO;V.BLAGA–4 MILIARDE EURO;R.BERCEANU–4 MILIARDE EURO;A.VIDEANU–5 MILIARDE EURO.COLAC PESTE PUPAZA:TRAIAN BASESCU ESTE COPROPRIETAR CU SEICUL QUATAR-ULUI LA PALATUL PARLAMENTULUI.IATA ADEVARUL DESPRE HOTII SI BANDITII ROMANIEI.TARA O DUCE DIN DE IN CE MAI RAU.ALTII SE LAFAIE CU SUME FABULOASE IN CONTURI SECRETE PRIN TOATE BANCILE LUMII.

  • abureli a la Giurgica
    nu mor caii cand vor cainii … tara asta mai are ceva de spus si inca tace…. dar nu va fi stearsa de pe harta asa cum imagineaza altii
    tocmai in tara asta oamenii au facut intotdeauna ceea ce a trebuit (si doar pe langa au facut mismasuir) adica au reusit sa munceasca pe doua fronturi .. ori asta nu prea multi au reusit de-alungul istoriei

  • DACA NU SE REUSESTE NIMIC SA SE FACA IN ACEASTA TARISOARA;ATUNCI,SA OPTAM PENTRU O MONARHIE SI GATA.SINGURA SOLUTIE.NU IUBESC DIN INIMA.DAR,MONARHIA POATE SALVEAZA ROMANIA.