Analize și opinii Cultură și Familie

România şi revoluţia conştiinţei

adunare1“Dacă privim în jurul nostru la degradarea umană care a devenit un fel de normalitate a acestei ţări, pare să nu existe prea multe speranţe pentru noi, românii. Şi totuşi, s-ar putea produce o revoluţie a conştiinţei într-un astfel de mediu?

Îmi amintesc că actorul şi regizorul Dan Puric a afirmat la un moment dat că românii se pot încadra în două categorii total diferite de oameni: “Poporul român” şi “Populaţia României”.

Deoarece mi-am dat seama că ideea lui Dan Puric surprinde un adevăr fundamental, am considerat că este necesar să o dezvolt întrucât abordarea acestui subiect dintr-o astfel de perspectivă uşurează înţelegerea unor realităţi importante ale României şi cum ar fi posibilă o “revoluţie a conştiinţei” în această ţară, într-un viitor foarte apropiat.

Prin urmare, putem spune că “Poporul român” şi “Populaţia României” sunt două entităţi distincte care, deşi ocupă acelaşi spaţiu geografic, par să trăiască în lumi paralele, raţiunile lor de a exista fiind fundamental diferite:

– “Populaţia României” îşi trăieşte viaţa între un mic şi o bere, între o manea şi o telenovelă. “Poporul român” îşi duce existenţa cu un ochi aţintit asupra valorilor trecutului şi cu celălalt scrutând viitorul, fiind sensibil acum, în prezent, la “Balada” lui Porumbescu şi la versurile lui Eminescu.

– “Populaţia României” este şmecheră şi hoaţă, dispusă oricând la compromisuri. “Poporul român” crede în cinste şi dreptate şi îşi doreşte o viaţă fără compromisuri.

– “Populaţia României” nu are nici o identitate şi nici nu o interesează aşa ceva. “Poporul român” luptă să îşi apere identitatea, înţelegând necesitatea şi beneficiile acesteia.

– “Populaţia României” este centrată cu disperare pe verbul “a avea”. “Poporul român” trăieşte în spiritul verbului “a fi”.

Şi paralela ar putea continua…

Tragedia acestei situaţii constă în faptul că “Populaţia României” este majoritară, iar acest lucru a făcut ca părerile, gusturile, nevoile şi aspiraţiile ei să devină “adevăruri, “valori” şi “idealuri” pe care o mass-media coruptă şi mercantilă le foloseşte pentru a-şi mări rating-ul.

Tragedia constă în faptul că avem o clasă politică care nu este “emanată” de “Poporul român” ci de “Populaţia României”. Cu toate acestea, clasa politică din România nu face parte din “Populaţia României” ci dintr-o a treia categorie, pe care am putea să o numim “Noua nomenclatură”, o entitate care manipulează “Populaţia României” şi luptă conştient împotriva intereselor “Poporului român” pentru a-şi consolida puterea.

Şi atunci, este firesc să ne întrebăm: se poate face ceva într-un astfel de context? Eu sunt sigur că da pentru că tot mai mulţi oameni dintre cei care până mai ieri făceau parte din “Populaţia României” se trezesc şi intră în rândurile “Poporului român”.

În opinia mea există însă trei condiţii esenţiale pentru ca acest proces de “revoluţie a conştiinţei” să se producă:

1. Este nevoie ca tot mai mulţi dintre cei care simt că fac parte din “Poporul român” să se elibereze de teamă şi să devină conştienţi că nu sunt nici slabi, nici izolaţi.

2. Este necesar ca fiecare, acolo unde este, să îşi folosescă aptitudinile pentru a contribui cu ceva la acest proces de trezire spirituală a românilor.

3. Este foarte important ca tot mai mulţi să îşi unească intenţiile în acţiuni comune.

Cheia acestui proces este atingerea unei mase critice de oameni conştienţi care acţionează la unison şi care, în acest fel, pot determina transformări uriaşe în conştiinţa tuturor locuitorilor României.

O serie de cercetări ştiinţifice ce s-au realizat în secolul XX şi ale căror concluzii au fost sintetizate de biologul Rupert Sheldrake în “Teoria morfogenetică” (vezi aici două articole despre această teorie: “Teoria morfogenetică 1” şi “Teoria morfogenetică 2” şi un film documentar: “Războiul parapsihologic – dezvăluiri”), demonstrează că atunci când un anumit tip de cunoaştere este asimilată de un număr suficient de mare de indivizi şi se atinge o masă critică, acea cunoaştere devine aproape fulgerător un bun câştigat şi pentru ceilalţi membrii ai speciei sau comunităţii respective. Astfel se realizează un salt calitativ major care, în aparenţă, părea imposibil.

Privind din perspectiva acestor descoperiri, se poate afirma că, dacă un milion de români conştienţi îşi unesc forţele, am putea fi martorii unei revoluţii a conştiinţei care, în viitorul apropiat, ar putea mătura răul ce asfixiază această ţară.

Pentru o Românie a frumosului, a binelui, a dreptăţii, a armoniei, este nevoie să facem împreună ceva.”

Depinde de fiecare dintre noi!

Daniel Roxin

sursa: dincolo-de-limite.blogspot.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Trebuie promovat romanismul. Cultura, istoria, identitatea si eroii ei. Dupa cum Moise a inaltat sarpele in pustie si toti care priveau erau vindecati, la fel trebuie sa facem si noi. Sa privim la MARETE UMBRE dupa cum ne indeamna imnul.
    ”Ai dat celor ce se tem de Tine un steag, ca să-l inalte spre biruinta adevarului.”(Ps 60:4)

    Eu cred ca se poate, noi suntem ca si Samson care isi recapata identitatea si odata cu ea , si puterea. Despre noi vorbeste Ezechiel 37:
    Fiul omului, vor putea oare aceste oase sa prinda viata?
    Eu I-am raspuns:
    – Stapane Doamne, Tu stii!
    Atunci El mi-a zis:
    Proroceste despre oasele acestea si spune-le: „Oase uscate, ascultati cuvântul Domnului!
    Asa vorbeste Domnul Dumnezeu catre oasele acestea: „Iata ca voi face sa intre in voi un duh, si veti invia!”
    Exista o singura problema. Nu toti mortii care sunt inviati, vor intra in imparatia lui Dumnezeu.

  • Am înţeles.Teoria totuşi rămâne teorie.La cuvinte frumoase, pentru că se zice că românul s-a născut poet, se pricepe multă lume.Dar ceva real, ceva concret, se poate arăta, cu argumente?! Fără mitinguri, fără manifestaţii şi fără revoluţii, ceva concret, ce anume trebuie făcut ca să se schimbe starea de lucruri, sau cel puţin cum putem să deosebim “populaţia” de “popor”?! Că în teorie sună frumos, dar în practică de unde ştiu eu că ăla e din popor sau din populaţie?! Că altfel ajungem să o luăm prin bălării.Şi pentru cei spălaţi pe creier de sistem, care o ard deja prin bălării, pot vedea realitatea de lângă ei.Trebuie să fii idiot sadea ca să nu recunoşti geniul lui Eminescu.Păi dacă recunoşti că e geniu, atunci înseamnă că această strofă reprezintă chintesenţa aburelilor, celor spălaţi pe creier şi îndobitociţi de sistem.
    …………………………….
    Religia – o frază de dânşii inventată
    Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
    Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
    După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
    Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?
    ……………………………
    Qvot erat demonstrandum!

  • Deosebirea intre Populatie si popor o vom putea vedea atunci cand Dumnezeu ne va trece prin foc. Ceea ce trebuie sa facem noi pana atunci, este sa crestem in duhul care ni sa dat,sa-l promomavam, sa nu lasam sa se stinga sau sa-l ingropam. Daca ni sa dat 5 talanti, sa facem cumva sa-l inmultim.

  • Ce putem face concret:
    1. Inchideti televizoarele! Sunt cea mai mare masina de indoctrinare si manipulare. Luati informatii de pe internet, din mai multe surse.
    2. Cititi! Asa cum a spus si Chirila in manifestul sau, cititul creste IQ-ul. Iar cand ati pasit pe acest drum veti observa ceva interesant: va veni la voi cartea de care aveti nevoie. Cand elevul este pregatit, profesorul apare.
    3. Rugati-va! Daca aveti oroare de biserici si preoti, rugati-va acasa. Dar faceti din asta un obicei.
    4. Practicati un sport! In timpul eliberat de emisiuni TV, practicati un sport. Minte sanatoasa intr-un corp bolnav, este mai greu de pastrat. Iar scopul “LOR” este de a molesi trupul, mintea si spiritul.
    5. Informati-va! Nu luati de bun nici ce scrie pe acest blog nici pe altele, deoarece doar DUMNEZEU detine toate informatiile corecte. Cautati mai multe surse, analizati informatiile si faceti-va parerile personale.
    6. IUBITI-VA PE VOI INSIVA! Cum puteti iubi pe altii daca pe voi nu va iubiti? Aveti grija de sanatatea si frumusetea voastra.
    7. Nu va lasati antrenati in urmarirea de emisiuni, discutii, activitati care scad frecventa de vibratie a fiintei voastre. Emisiuni gen stirile de la ora 17, Romania te iubesc, serialele, DESENELE ANIMATE (multe dintre ele), cultiva sentimente si emotii joase: ura, frica, dispret, dorinta de razbunare, gelozie. Acestea reprezinta otrava cu care se tine spiritul amortit si incatusat.
    8. Indrumati-va sotii/sotiile, copii, parintii, catre aceste aspecte.
    9. IUBITI-VA APROAPELE CA PE VOI INSIVA! – cea mai importanta reugla.
    10. Nu uitati – aveti in voi SAMANTA DE DUMNEZEU pe care trebuie sa o faceti sa incolteasca si sa rodeasca.
    Cand va veni timpul si ne vor aduna pe NOI, cei care suntem impotriva sistemului, ne vom intalni si ma veti recunoaste usor: sunt cel care ii iubeste pe ceilalti ca pe sine insusi si isi binecuvanteaza dusmanii!

  • Puneti niste nuiele despuiate de coaja in jgheaburi, in adapatori, sub ochii oilor care vin sa bea, atunci cand vor veni sa bea, ele vor zamisli uitandu-se la nuiele si vor face numai miei baltati si pestriti.
    (Geneza 30:37-39)