Analize și opinii

ANI-Baba si cei 471 de hoţi

Cred ca nu mai exista nici macar un singur ageamiu care crede in onestitatea parlamentarilor romani. Felul in care au castrat noua-veche lege ANI, a treia oara in doua legislatii succesive, nu lasa nici o indoiala ca legislativul, impreuna cu justitia, NU au nevoie de o lege care sa sanctioneze bogatia ilicita. Din simplul motiv ca ea nu exista in Romania.

Nici un demnitar roman nu s-a imbogatit ilicit, in Romania nu exista coruptie, nu se da si se ia mita, nu exista evaziune fiscala si toti romanii, demnitari publici sau nu, repecta legile tarii cu sfintenie.

In Romania se doreste ca toti sa fim “saraci si cinstiti”, asa cum a fost intemeietorul democratiei originale in care traim si cum au fost cei care l-au urmat inainte si dupa 1989. Permisele de  “saraci si cinstiti” au fost eliberate in acele zile dramatice ale revolutiei. Au fost cei care au trait saraci si au murit saraci, luptand pentru o viata mai buna si au fost cei care au trait bine pe timpul “odiosului” si au continuat sa traiasca bine si dupa moartea lui. Daca ai avut ochi albastri sau ai facut parte din nomenclatura ai primit in acele tragice zile permisul de “sarac si cinstit”, care ti-a dat posibilitatea sa ramai cinstit, dar “extrem de bogat.”

Toti romanii care nu au primit acest permis de “sarac si cinstit” au dreptul sa fie striviti de masinile lor somptuoase, sa se mire  de straiele lor scumpe si de fitele lor si ale beizadelelor lor.  Dreptul nostru constitutional este sa-i privim si sa ne minunam, nu este insa dreptul nostru sa-i intrebam cum si de unde au reusit ei sa devina atat de bogati intr-un timp atat de scurt.

Noi, cei care vom trebui sa ne supunem noilor greutati dictate de criza economica, vom fi consolati de faptul ca nu toti vom suferi, vor exista cateva zeci de mii de concetateni carora le va fi bine, asa cum le-a fost bine intotdeauna. Bucurati-va pentru ei, bucurati-va de bucuria lor. Noi i-am ales, noi ii meritam, sunt ai nostri.

Noi nu vom trai niciodata in tari barbare, in care evaziunea fiscala, mita si averile stranse ilicit sunt pedepsite mai grav decat omuciderea. Asa cum a zis un mare procuror american “uciderea este pedepsita de stat pentru crima impotriva unui cetatean de-al lui, evziunea, mita si averea ilicita sunt pedepsite pentru crima impotriva  unei societati compusa din milioane de cetateni”. Adevarata barbarie!

sursa: theophylepoliteia.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Valul doi de politicieni va fi format din necunoscuti pana in prezent format din fii de securisti si gineri de parlamentari, toti cu pretentii de oameni cinstiti si saraci(?) care vor reclama dreptul lor legitim de a ne conduce spre noi culmi de civilizatie si progres. Uraaaaaaaa !… trebuie sa o purtam mereu in suflet !
    Unii din noul val: Ponta,H.Prigoana,EBA,Pepe Berciu,etc.