Analize și opinii Cultură și Familie

”UNIREA FACE PUTEREA!”


Vineri, 07.09.2012, la meciul Moldova – Anglia, de la Chișinău, suporterii basarabeni au afișat un banner cu textul: „FRAȚII MEREU VOR FI FRAȚI” și au scandat minute în șir: „UNIȚI SUB TRICOLOR!” .

Suporterii români au afişat marţi o coregrafie amplă la meciul România-Andorra pentru a-şi arăta susţinerea faţă de idealul unităţii naţionale şi de valul unionist care a cuprins societatea de pe ambele maluri ale Prutului, se arată într-un comunicat emis de Platforma Civică Acţiunea 2012.
Zeci de fâşii tricolor au fost întinse pe Naţional Arena, sub mesajul “UNIREA FACE PUTEREA”. Potrivi comunicatului, este prima coregrafie de acest fel realizată de suporterii României pe arena unde s-a jucat recent finala Cupei UEFA.

„Pe data de 16 septembrie, peste 10 000 de români vor ieşi în stradă la Chişinău pentru a cere unirea Republicii Moldova cu România. Acest mesaj l-am lansat în semn de solidaritate faţă de acţiunea acestora. Am vrut să le transmitem fraţilor de dincolo de Prut că suntem alături de ei şi că anularea graniţei dintre noi este o obligaţie comună a neamului românesc”, a declarat Mihai Călin, membru al Asociaţiei Suporterilor Români, cea care a realizat coregrafia.

Imagine făcută la începutul meciului România – Andorra, câștigat de tricolorii noștri cu 4 la 0.

sursa: infoprut.ro