Analize și opinii

Urmează un Armagedon economic

Și ce, vă surprinde?
Este declarația de săptămâna aceasta a președintelui SUA. Care a dat si un termen clar: 2 august. Daca pana pe 2 august Congresul nu-i da voie sa împrumute mai mulți bani, vine Armagedonul. Si nu numai Obama a folosit cuvântul Armagedon: ci si Timothy Geithner, Secretarul Trezoreriei (ministrul de finanțe american, adică), intr-un interviu luat de celebra ziarista Cristiane Amanpour.

Republicanii (care sunt împotriva cererii președintelui), au început sa râdă: Secretarul Trezoreriei deja spusese ca limita de timp a Americii este pe 8 iulie (vezi articolul: SUA se prăbușește intr-o luna). Cum a reușit Geithner sa mai tragă de timp încă 3 săptămâni? Simplu: a întârziat plata salariilor bugetarilor, a întârziat plata datoriilor către companiile private. Cam ca in România.

Si de fapt, asta este si soluția: bugetarilor nu trebuie doar sa le întârzie salariile. Ci sa li se taie de tot. Concediați pe loc. Daca 5 bugetari fac treaba unui singur om, înseamnă ca 4 sunt de fapt asistați social. Programele de sănătate pentru cei săraci trebuie desființate, iar sărăntocii aruncați in strada, sa se trateze singuri. La fel si bătrânii din azilele de stat. Cum e posibil sa iei bani de la firmele private (care se zbat zilnic sa tina economia in spate), doar ca sa supraviețuiască niște incapabili?

Si știți ce e amuzant? Ca imensa majoritate a poporului american e de partea Congresului, nu a președintelui. Americanii de rând vor oprirea împrumuturilor. De ce? Pentru ca au înțeles un lucru absolut evident: ca Armagedonul economic e inevitabil. Împrumuturile nu rezolva nimic.

Un lucru pe care românii (sau grecii) încă nu l-au înțeles. Dar vor fi obligați!

Politrucii s-au făcut palizi la fața!

In 2010, când am scris articolul Treziți-va, criza abia a început! Urmează un Apocalips economic!, atât politrucii PDL-isti de la putere, cat si cei din opoziție, au ras. Le convenea sa creadă ca statul român, vaca lor de muls, va trai veșnic.

Ei, uite ca nu trăiește! Iar eu mă bucur de moartea lui – si a voastră!

Obama este un etatist. Ca si Iliescu, Tăriceanu, Băsescu, Ponta. Toată gașca.

Socialist, liberal, social-democrat – toate etichetele astea nu mai fac doi bani. Politica secolului 20 e falimentara. In realitate, oamenii se împart in doua: depinde unde vrei sa fie banii. Banii înseamnă putere. Vrei ca banii sa meargă la stat? Ești comunist. Vrei sa rămână la firmele private? Ești realist. Pentru ca si colo, si colo – e imposibil!

Îl respect pe Barack Obama pentru ca nu-si minte poporul. I-a avertizat pe americani ca vine Armagedonul, Apocalipsul – si așa e! Dar Obama e si comunist. Vrea sa dea putere statului. Asta e o prostie. Statul da faliment in tot ce face: sistem de pensii, sistem de sănătate, birocrație, industrie. Toate sunt un dezastru. Din fericire, in SUA, majoritatea populației si a politicienilor vor invers decât Obama.

In România însă, absolut toate partidele vor sa dea mai multa putere si bani statului. Toate sunt comuniste, toate vor sa continue împrumuturile. Toți politicienii români sunt bugetari, obișnuiți sa trăiască din impozitele firmelor private. Altceva nu știu. Nu avem nici măcar un singur partid de dreapta.

Dar spre deosebire de Obama, care măcar e corect cu americanii, politrucii români n-au nici o jena sa-si mintă poporul. Si PDL si USL au venit cu niște promisiuni aberante: ca din 2012 se vor mari salariile, ca or sa scadă si impozitele, ca daca vor fi ei la putere va curge lapte si miere. In realitate, in următorii 50 de ani, românii vor uita pâna si gustul mierii. Ii așteaptă o mizerie crunta, foame si frig.

Apocalipsul nu va fi la fel pentru toți.

Statul american al bunăstării pentru toți, se prăbușește. E inevitabil. Dar poporul american nu se teme de asta, ba chiar o dorește. Americanii iubesc capitalismul real, iubesc competitia si știu ca au destula tărie sa iasă la lumina pe partea cealaltă. Si vor ieși mai puternici, pentru ca toți cei slabi vor muri pe drum.

Românii însa nu vor scăpa. Românii se vor tine de promisiuni mincinoase si își vor plânge singuri de mila până in ultima clipa. Dar nu vor mișca un deget sa se salveze. Vor aștepta in zadar sa-i salveze altcineva – ba americanii, ba Uniunea Europeana. Dar fiecare e ocupat cu problemele lui.

Iar pentru Uniunea Europeana, sa fim serioși: România e tara curvelor si a hoților. Uniunea Europeana își da seama ca trebuie sa se reformeze, iar România nu face parte din reforma. UE va trimite înapoi toți infractorii si va lua din România exact ce-i trebuie: medicii, inginerii, patronii de firme. Iar “șmecherii” de români care visau ca vor primi pensii si salarii din bani europeni, vor rămâne cu gura căscata prostește: cum…pai nu sunteți solidari cu noi? Ei, uite ca nu!

Statul român, statul social creat de Iliescu in 1990, e mort. Si s-ar putea sa dispară nu doar din istorie, ci si de pe harta.

Asta e soarta tarilor slabe.

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Imaginea folosita este din jocul Fallout 3, realizt de studioul Bethesda. Cred ca trebuia sa specificati asta undeva, ca sa nu incalcati drepturile de autor?
    Imi pare rau de un singur lucru ce ati omis sa scrieti, sau nu v-ati gandit: poporul roman se scufunda dar lichelele vor ramane la suprafata.