Analize și opinii

STEAUA LULUȚEI – Președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, dezvăluie cum distrugea destine DNA pe vremea Laurei Kovesi

“Procurorii de elită din subordinea lui Kovesi, instruiți să paradească, stabileau cine va lua dosarul… Inventau sau nu un denunțător. Acesta, sub presiunea că-i ia familia, hărțuit, lua legatura cu ținta… Făceau completurile cu judecători dispuși să răspundă comenzilor… Decizia de condamnare era deja gata. Așa și-a luat doamna Kovesi Steaua Polară”.



Apar noi dezvaluiri cutremuratoare despre felul in care Directia Nationala Anticoruptie de pe vremea Laurei Kovesi nenorocea destine, aruncand nenumarati oameni in malaxorul campului tactic. Senatorul PSD Claudiu Manda – presedintele Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI – a facut saptamana trecuta o serie de declaratii explozive privind modul de operare al DNA.

Concret, Manda a aratat ca atunci cand paraditorii de elita ai DNA luau in vizor cate o persoana, acestia inventau uneori un denuntator, pe care il amenintau ca-i iau familia daca nu se conformeaza ordinelor. Apoi, paraditorii echipau denuntatorul cu tehnica de ascultare si il trimiteau la persoana-tinta, cu rolul de a o provoca pe aceasta sa vorbeasca despre subiecte care ulterior erau distorsionate, astfel incat procurorii anticoruptie sa insaileze acuzatii. Mascarada continua in instanta, unde dosarele DNA erau repartizate la judecatori cu dedicatie, care nu ezitau sa pronunte condamnarile cerute de parchet.

Asa si-a luat Laura Kovesi decoratiile, cum ar fi Steaua Polara, a adaugat Manda. Amintim ca decoratia Steaua Polara in grad de Comandor i-a fost oferita lui Kovesi in noiembrie 2016 de catre Anneli Lindahl Kenny, ambasadoarea Suediei la Bucuresti, in numele regelui Carl Gustaf al XVI-lea si in prezenta ambasadorului SUA Hans Klemm (click aici pentru a citi).

Iata declaratiile lui Claudiu Manda, citate de Antena 3:

„Va spun eu cum se faceau dosarele. Se faceau declaratii. Procurorii din subordinea lui Kovesi (ca cei de ‘elita’, care raspundeau la comenzi si erau instruiti sa ‘paradeasca’) stabileau cine va lua dosarul. Ulterior, se luau note informative despre persoana luata in vizor. Apoi inventau sau nu un denuntator. Acesta, sub presiunea ca-i ia familia, hartuit si cu tehnica pe el, de cele mai multe ori, lua legatura cu ‘tinta’. In felul acesta o faceau sa vorbeasca (n.r. persoana-tinta), despre ce voiau procurorii sa scrie in rechizitoriu.

Ulterior, dosarul ajungea in instanta, la judecatori. Faceau completurile cum voiau ei. Cu ce judecatori doreau, adica cei dispusi sa raspunda comenzilor. Erau alesi cei despre care se stia ca se pot baza pe ei si decizia de condamnare era deja gata. Asa si-a luat doamna Kovesi ‘Steaua Polara’, cu astfel de rechizitorii si dosare.

Autor: Valentin Busuioc

Sursa: luju.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pana si copiii mici stiau ca DNA(Departamentul Nord American) se ocupa doar de un singur lucru: cum sa-l prinda pe Dragnea, neavand dovezi. I-au facut dosarul TelDrum(desi Dragnea si fiul nu mai aveau actiuni acolo), dosarul pt nevasta-sa(Bombonica), dosarul Belina(desi el nu e implicat direct, adica scriptic), iar acum, dosar de abuz in serviciu, desi iar nu sunt dovezi, procurorii bazandu-se doar pe denunturile ONG-urilor, exact ca-n anii’50. Bineinteles ca Dragnea e vinovat, dar avand avocati si sfatuitori buni, el si-a ascuns urmele, dar plagiatoarea si atotinfractoarea Lulutza, chiar daca n-avea nicio dovada, nu l-a slabit deloc(si situatia a ramas aceeasi si astazi), caci a primit ordin pe unitate de la statul paralel, via Bruxelles sa termine definitiv cu PSD, care fiind prea mare, cu orgolii si intrese centrifuge, ii incurca pe papusarii externi. In schimb, Cuveaua Mov-fosta sefa a DNA-ului(si actuala sefa de fapt) nu s-a atins nici o clipa de marile dosare de miliarde de Euro, gen Bechtel, EADS, Microsoft, retrocedarea ilegala a imobilelor si terenurilor, taierea masiva si ilegala a padurilor, ca deh, aici sunt implicati “partenerii strategici” americani si europeni, precum si membrii serviciilor care compun statul paralel. Traim in Colonie si “Iudele astea” ne ocupa totul din ea!!!