Analize și opinii

Statul „raționalizează” pensiile și salariile!

După un an de optimism imbecil, nu v-ați învățat minte încă?

Vă mai amintiți cum râdeau băieții din PDL-PSD-PNL, când le vorbeai anul trecut de apocalipsul economic? Le-am văzut azi mutrele uluite, când au auzit că FMI ne-a zis să raționalizăm salariile și pensiile. Ce înseamnă „raționalizare”? Că nu se vor mai plăti decât din când in când, și doar parțial. Iar imbecilii se uitau unii la alții și se întrebau: cum? nu ne salvează FMI? chiar dă statul faliment? Încă nu le vine să creadă.

Da, micuților! Chiar dă faliment. Și orice ați face, nu mai scăpați.

Raționalizarea pensiilor și salariilor este varianta optimistă.

De fapt, lucrurile sunt mult mai grave. Statul a calculat că va încasa 36 de miliarde de euro anul acesta. Pensiile și salariile costă 28 de miliarde, plata datoriilor încă 11 miliarde, iar cheltuielile statului alte 6 miliarde, din care deja s-au consumat 3 miliarde (aici intră și contractele de stat, cu spăgile lor).

Concluzii sunt două:

  1. Cine a zis că se pot plăti fără probleme pensiile și salariile, dacă scăpăm de spăgi, habar n-are adunarea și scăderea. Chiar dacă statul n-ar mai cheltui nici un leu pe absolut nimic (nici măcar pe curent electric, apă sau curățenie), deci dacă spăgile ar fi zero, România tot ar avea o „gaură” de 3 miliarde. Prea multi pensionari, prea multi bugetari!
  2. Statul nu va strânge anul acesta 36 de miliarde de euro. Nici vorbă! Asta e altă dovadă de optimism imbecil! Pentru că a doua jumătate a anului va fi mult mai proastă decât prima jumătate. Criza în România abia acum începe. Până acum a fost o joacă – fără concedieri și fără reduceri de salarii. Așa că gaura va fi de fapt mult mai mare de 3 miliarde de euro.

România nu mai are de unde să împrumute.

Astăzi s-a aflat adevărul: guvernul român a cerut deja în secret FMI-ului alți bani. Iar răspunsul oficial al FMI a fost că banii alocați României…s-au cam terminat! Pentru că fondurile FMI sunt limitate, iar acum toate țările au nevoie de bani. De pildă Marea Britanie, Spania sau Portugalia. Iar România este pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare risc de faliment. Așa că, cine să-i mai dea bani? Băncile de la București? Să fim serioși! Guvernul are deja datorii neacoperite la bănci, pe care trebuia să le plătească demult.

Poate FMI o să ne arunce până la urmă un os. Dar cu siguranță va fi o sumă total insuficientă față de nevoile României. Așa că mesajul e clar: România, te descurci singură!

Statul a intrat în haos!

Din clipa asta, plătește salarii cine poate si când poate. Nu toate instituțiile statului sunt la fel. Unele firme de stat chiar au venituri și merg pe plus. Cine lucrează acolo, să zică săru’ mâna. Dar sunt foarte puține. Restul, adică milioane de bugetari, sunt condamnați să moară de foame. Asta înseamnă și învățământ, și sănătate, și politie, și armată, și justiție. Chiar: abia aștept să-i văd pe judecătorii români cum declară ei criza ilegală!

În realitate, numărul bugetarilor n-o sa scadă cu 20%. Ci cu 90%! Iar salariile tot atât!

Chiar și „șmecherii” din SRI, SIE și restul serviciilor secrete or să descopere că statul nu le mai dă nici un ban. Dar cel puțin, ei scot destul din traficul de țigări și alcool. Așa că nu le plâng de milă.

Firmele private își vor păstra banii pentru ele.

Asta nici măcar nu mai este „evaziune fiscală”. Pur si simplu este supraviețuire: economia se adaptează la criză. Banii, în anii următori, înseamnă aur curat. Să-i dai statului român acum, este o prostie. Mai ales că statul îi face praf. Pentru că nu s-a făcut nici un fel de reformă până acum. Au fost doar vorbe, doar măsuri aiurite, fără legătură intre ele. Iar abuzurile împotriva firmelor private au fost…fără număr! Fraier ești, să mai ajuți un asemenea stat!

România, prăbușește-te cât mai repede!

România „socială” nu mai are scăpare. Și nu trebuie să-i plângem moartea. Dimpotrivă, trebuie să ne bucurăm! Și să facem tot posibilul să moară cât mai repede. Pentru că politrucii de azi or să dispară odată cu ea. Și abia atunci va începe capitalismul.

Iar pe crucea statului român, o să scrie un singur lucru:

„A fost un stat socialist, lacom, abuziv, gras și incompetent. Să-i fie țărâna cât mai grea!”

Mihai Giurgea

sursa: standard.money.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu