Analize și opinii

RÂNJETUL CARE ÎNGROZEȘTE

În timp ce la CAB se judecă dosarul în care Iohannis cere anularea amenzii primite de la CNCD pentru discriminare, dupa sesizarea Lumea Justiției, președintele s-a hăhăit că nimeni nu îl poate atinge: “Nu cred că e cazul să-și imagineze cineva că sancționeaza public pe presședinte”. Să fie o amenințare către instanță? Sfidând decizia CNCD, Iohannis, fost “penal”, a reluat placa cu “penalii”. Klaus uită că însăși soția sa Carmen poate deveni “penală”.



Devine tot mai clar in opinia noastra ca actualul presedinte al Romaniei Klaus Iohannis este un individ mult mai toxic si mai nociv decat predecesorul sau Traian Basescu, despre care multi afirmau ca a reprezentat apogeul raului, al urii si a ldezbinarii. Iohannis socheaza tot mai mult in ultima perioada prin comportamentul sau sfidator, demn de un stapan de sclavi pe care nimic si nimeni nu il pot atinge. Dupa declaratiile halucinante in care a indemnat la actiuni pentru rasturnarea Guvernului PSD-ALDE, confirmand practic implicarea sa in operatiunea de lichiare a Coalitiei aflate la putrere, Iohannis a avut o noua pozitie inadmisibila care priveste chiar un dosar din instanta care il vizeaza direct.

Concret, fix in perioada in care la Curtea de Apel Bucuresti se solutioneaza contestatia lui Iohannis impotriva hotararii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) de amendare cu 2.000 de lei pentru folosirea termenului de “penali”, amenda dispusa dupa o sesizare formulata de Lumea Justitiei, presedintele Romaniei a decretat ranjind si hahaind ca nimeni nu trebuie sa aiba impresa ca el poate fi sanctionat in vreun fel. Practic, lumea trebuie sa isi scoata din cap ideea ca el, Iohannis, ar putea pati ceva. Mai mult, Iohannis a incercat sa lanseze o noua manipulare, sustinand ca de fapt hotararea CNCD nu ar reprezenta o amenda, ci doar o observatie. Asta desi CNCD a stabilit ca: “Utilizarea termenului ‘penali’ de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate a persoanelor care se afla in procedura judiciara fara a fi condamnati, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicata. S-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 2000 lei”.

Remarca presedintelui a fost facuta miercuri seara, 5 decembrie 2018, la intrebarea unei jurnaliste in legatura cu posibilitatea de a fi iar sanctionat dupa ce la discursul in care a lansat asa-zisul “Pact pentru Educatie” a folosit din nou termenul de “penali”.

“Jurnalist: Ati spus in timpul dezbaterii ca v-ati saturat de atatia penali si infractori in functii de conducere. Ce ati vrut sa spuneti mai exact?

Klaus Iohannis: Exact ceea ce am spus. Stiti foarte bine la ce m-am referit.

Jurnalist: Sunteti pregatit sa luati o noua sanctiune, avand in vedere ca ati folosit din nou acesti termeni?

Klaus Iohannis: Adica o noua sanctiune, nu stiu la ce va referiti. Eu nu am luat nicio sanctiune si nici nu cred ca este cazul sa-si imagineze cineva ca sanctioneaza public pe Presedinte. Nu, nu este o forma adecvataA fost o observatie a CNCD, care a fost contestata in instanta si vom vedea care este rezultatul”.

Asadar, vazand declaratiile presedintelui, facute in contextul in care fix la CAB se judeca dosarul in care cere anularea amenzii CNCD, intrebam:

sa fi fost afirmatiile lui Iohannis o amenintare la adresa instantei?

sa fi fost afirmatiile lui Iohannis un mesaj prin care instanta sa inteleaga faptul ca amenda de la CNCD trebuie anulata, intrucat “Nu e cazul sa-si imagineze cineva ca sanctioneaza public pe presedinte”?

Iohannis sfideaza CNCD

In ceea ce priveste afirmatiile in care a folosit termenul “penali” despre care a fost intrebat, acestea au fost facute la lansarea “Pactului pentru Educatie”, cand Iohannis a declarat urmatoarele: “O societate este exact atat de buna cat este sistemul sau educational. Si atunci e clar, daca vrem altceva – eu vreau altceva, deci eu m-am saturat, va spun, de atatia penali si infractori in varful politicii romanesti – trebuie sa actionam!”

Este clar, in opinia noastra, ca acestea reprezinta o sfidare a lui Iohannis la adresa Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, care l-a amendat cu 2.000 de lei tocmai pentru folosirea termenului de “penali”. Cu alte cuvinte, Iohannis nu da doi bani pe o institutie a statului si pe decizia acesteia.

Ca sa nu mai spunem ca folosirea termenului de “penali” de catre Iohannis esre aberanta, in conditiile in care el insusi a fost in trecut “penal” intr-un dosar DNA, iar sotia sa Carmen Iohannis risca la randul ei sa devina “penala” daca va fi pusa sub acuzare in dosarul caselor luate cu acte falsePe de alta parte, ne intrebam si daca declaratia “nu cred ca e cazul sa-si imagineze cineva ca sanctioneaza public pe presedinte” facuta de Iohannis nu este si un mesaj cu bataie mai lunga, transmis inclusiv procurorului Cristian Lazar de la PICCJ, ce are in lucru dosarul caselor luate cu acte false.

Autor: George Tarata

Sursa: luju.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Voda Plavannis, acest individ cu ranjet cabalin, numit de straini ca sa le administreze Colonia si care nu da 2 bani pe tara si neamul care l-au adoptat si l-au hranit, este in acelasi timp si penal dar si penibil!