Analize și opinii

Prim-soliști în opera anti-Dragnea

Într-o schiță, Teodor Mazilu are o scenă care poate fi socotită un fel de apogeu al cinismului. Un personaj îi dă prietenului său cu o sticlă în cap. Acesta se prăbușește, iar agresorul se apleacă asupra lui și îl întreabă: – Te doare rău?



Cam așa se întîmplă și cu Liviu Dragnea, devenit un soi de inamic public. Unii îl urăsc pentru că-i vor locul, dar cei mai mulți pentru că așa scrie la ziar sau așa zic jurnaliștii la televiziune.
Mai zilele trecute o domnișoară cu 15 kilograme și cam de tot atîta școală l-a întrebat ceva, a suta oară, ceva despre condamnare. Adevărul este că Dragnea și cînd merge pe stradă și cînd doarme și cînd sună telefonul nu aude decît ”condamnare” și ”pușcărie”.

Și, ca orice om sătul și scos din pepeni, a scăpat și el caii din hățuri. Într-un fel, aș zice că așa-i trebuie! Prea nu învață nimic din aceste întrebări și agresivități ale jurnaliștilor dirijați de tabăra adversă. Se consideră abil, dar se aruncă mereu cu capul în zid. Iese din biroul său de la Cameră și se avîntă ca un chior în cîrdul de jurng, aliști care nu-l întreabă decît despre condamnare și despre pușcărie. Este ca și cîinele bătrîn și prost care se aruncă pe niște pisici care îl zgîrie pe bot. Să fie sănătos. Un politician cu puțină minte și experiență ar elimina aceste coliziuni programate de prin redacțiile controlate de adversari.

Ei bine, după ultima răbufnire, a urmat protestul presei. Liviu Dragnea a luat-o razna! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional! Omul s-a isterizat nițel la aceeași mușcătură de cățelușă arțăgoasă. Liviu Dragnea nu este nici lapte și nici miere cînd orice mișcare a sa este legată de condamnare și de pușcărie. Oricare dintre noi ar fi probabil la fel. Ar avea aceeași reacție. Este imposibil să reziști dacă și clanța de la cameră are agățat un bilet cu ”coruptule”, iar frigiderul, cînd îl deschizi, sună ”coruptule, coruptule” iar din bazinul wc un Michiduță strigă și el :

– Pușcărie, pușcărie!

Încercați același lucru cu prieteni apropiați sau cu Iohannis, cu Hellvig, cu Orban, cu păpușile din PNL sau cu Augustin Lazăr. Să vedeti cît rezistă!
Sîmbătă, toată ziua, presa din România l-a tocat pe Dragnea pentru că a pierdut controlul după două întrebări ca două ghiare vîrîte în ochi. S-a terminat scandalul cu răbufnirea nervoasă și cu ”imaginile care vă pot afecta emoțional ” și pe televiziuni și site-uri a început să circule știrea că Rise Project a primit de la un nea Gheorghe o geantă cu documente. Nea Gheorghe din județul Teleorman a găsit prin curte sau prin bălăriile grădinii sale o geantă cu documente de la Tel Drum.

Mail-uri, facturi, fotografii, facturi, agendă telefonică în care apar toți corupții celebri etc. Nu știm dacă printre documente se află și conturile lui Dragnea sau cele ale lui Traian Băsescu și Elena Udrea, ale lui Florian Coldea sau George Maior! Măi să fie! Colegii de la Rise Project prea ne cred proști pe toți. Numai pentru ei cîini umblă cu documente de la fisc și de la SRI agățate de coadă. Nici măcar nu-și imaginează că povestea cu teleormăneanul care se duce tocmai la Rise Project este imposibilă. N-a auzit niciodată de ei și trei sferturi din presa română nu știe unde îi găsește, deși au un sediu oficial, ușor de găsit. Toată povestea cu găsitorul sună ca o minciună gogonată a lui Liviu Dragnea din campania electorală!

Fac parte dintre cei care i-au admirat pe jurnaliștii reuniți în gruparea (asociația) cu acest nume, finanțată mai mult de peste hotare decît din România. Cînd un ziarist nu vrea să spună de unde are un document spune că l-a găsit în cutia poștală sau pe stradă. Sau i l-a dat un prieten, afectat de respectivul caz. Rise Project ne trimite la un teleormănean și ne anunță, fără să fi apucat să parcurgă documentele, că acestea îl descalifică pe Liviu Dragnea. Mama mia, intuiție genială, nu investigație grijulie!
Sună bombastic și comic. Povestea cu afacerile și casa din Brazilia, subiecte tocate și umflate tot de Rise Project m-au dezamăgit pentru simpul fapt că după tot tărăboiul, după implicarea DNA și a autorităților din Brazilia nu ne-au putut arăta nici măcar o coadă de cîine aparținînd lui Dragnea, necum case, afaceri, conturi și amante. N-au probat că există și nici nu ne-au convins că nu există. Au jucat și ei doar un rol în marea diversiune de terfelire a lui Dragnea și gata. Au trecut la povestea Belina, pe care au feștelit-o mai repede, sperînd că această geantă cu documente îi va scoate din încurcătură.

Nu știu ce conține geanta. Încă nu știu nici cei la Rise Project deși au anunțat marea cu sarea. Nu aveau cînd să le parcurgă și să le verifice. S-ar putea să fie adevărate ca și documentele de la Berevoiești, fără a fi esențiale. S-ar putea să fie secundare sau să nu-l demoleze pe Liviu Dragnea. Nu știm. Fie Rise Project a dat lovitura și a primit mai multe documente decît DNA-ul, SRI-ul și SPP-ul la un loc, fie s-a aruncat într-un nou scandal cum a fost cel legat de afacerile din Brazilia și în care n-au probat nimic. Dacă geanta nu-l descalifică definitiv pe Liviu Dragnea, atunci sigur face din Rise Project doar o asociație folosită din străinătate pentru diverse diversiuni politice în România.
S-ar duce definitiv pe apa sîmbetei imaginea de grup de investigații serios și profesionist!

Mai ales, dacă ”Teleormanleaks” se termină cu un fel de ”Teleorman shit”.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pe vremuri era “Brigada Diverse intră în acțiune”, astazi e “Brigada SRI intră în acțiune”, insa doar la ordinul progresistilor! Brigada SRI planteaza valiza, taranul o gaseste pe camp, iar “copiii lui Soros”, cei de la Rise Project o revendica chiar de la usa taranului, toata intamplarea petrecandu-se fix cu o zi inaintea CEX-ului din PSD! Pacat ca astazi nu mai exista actori de geniu ca Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, care sa puna in scena o astfel de comedie!

  • Tare mocofanul gasitor-predator de valize la oficina sekuristica denumita pompos “riseproject” …. Mai duceti-va la alta masa cu gogosile voastre derbedeilor !