Analize și opinii

Nostalgii habsburgice: Germanizarea forțată a Sibiului

Motto: „Pe pământul neamului românesc trăiesc astăzi şi oameni de alte rase şi credinţe. Aceştia au ajuns aici prin invazii (ca ungurii), prin colonizare (ca germanii) sau prin infiltrări meşteşugite (ca evreii). Iubindu-şi mai mult propriul popor decât pe al nostru, nici unul dintre ei nu prezintă garanţii de securitate pentru organismul oficial al statului”. (Nichifor Crainic)



Sibiul este pe locul trei după Cluj și Timisoara la propagandă secesionistă. Cine este curios și va intra pe forumurile sibiene sau va accesa publicațiile locale ca să parcurgă comentariile la articole se va convinge de asta! Este un ziar săsesc de limba română, „Turnul sfatului” – toți redactorii sunt abonați la „proiecte culturale” finanțate anual de Primăria Sibiu! – unde chiar articolele de factură separatistă dau tonul comentariilor care îndeamnă la dezmembrarea României. Se promovează teoriile lui Sabin Gherman, conform cărora oltenii, moldovenii, dobrogenii şi bucureştenii (numiţi zeflemitor „mitici”) sunt nişte români inferiori celor din Ardeal şi Banat, fiindcă nu au avut cinstea să se „civilizeze” sub cizma austro-ungară şi nici onoarea să slugărească ungurilor care-i umileau şi persecutau pe românii transilvăneni. Dacă străbunii tăi nu au fost umiliţi sau de-a dreptul omorâţi  de jandarmii unguri cu pană de cocoş la pălărie, înseamnă că nu exişti sau nu eşti suficient de civilizat, adică îndobitocit, mai pe şleau! Aşa că nu ţi-ai câştigat dreptul să stai în genunchi lângă masa urmaşilor grofilor şi să le mănânci firimiturile din palmă, aşa cum face sabinul cel sfătos!

Sabin Gherman, micuțul propagandist chelbos, se pricepe la toate, el fiind istoric, economist şi om de cultură. În fond, totul se reduce la câteva fixaţii, repetate la infinit: banii din Ardeal se duc la „miticii” de la Bucureşti, care-i redistribuie puturoşilor asistaţi social din Moldova şi Oltenia, corupţii sunt doar dincolo de Carpaţi, ardelenii sunt cei mai cinstiţi din lume, aceiaşi necivilizaţi de valahi au buda în fundul grădinii, electoratul ălora este tâmpit şi poate să fie cumpărat cu găleţi de plastic şi tot aşa, improvizaţii pe aceleaşi teme… Cea mai tare dintre teoriile ghermaniste este cea privitoare la pacea şi bunăstarea care domneau între toate naţionalităţile conlocuitoare din Transilvania, până la marea Unire din 1918, când au venit valahii cei cotropitori ca să strice fericirea românilor ardeleni, care vâsleau pe râurile de lapte şi miere, atunci când nu erau la hore sau cules de flori cu fraţii lor unguri, secui şi saşi, cei care au creat acel „Unio Trium Nationum” în care se prevedeau privilegii doar pentru ei, românii fiind excluşi şi consideraţi o etnie inferioară fără drepturi politice şi sociale. Drept pentru care neica Gherman le cântă acum „Batalioane române treceţi Carpaţii înapoi”, la solz de peşte, aşa cum a învăţat el în Craiova, pe vremea când era student acolo, fiindcă a fost prea tâmpit ca să facă o facultate la el acasă, la Cluj. Aşa de bine se înţelegeau românii ardeleni cu cei din „Unio Trium Nationum” (ungurii, saşii şi secuii), conform „tezelor” ghermaniste, încât e mai mult ca sigur că Horea, Cloşca şi Crişan au fost valahi infiltraţi în imperiu ca să strice armonia dintre grofii unguri şi iobagii români. La fel,  Avram Iancu probabil că era un „mitic” pripăşit prin Apuseni, care s-a revoltat, sătul de prea mult bine şi prea multă egalitate în drepturi cu ungurii.

Sabin Gherman şi alţi mercenari încearcă să convingă poporul că nu există România şi nici românii, ci doar ardeleni, bănăţeni, olteni, moldoveni, etc. Cu asta se ocupă individul acesta, cât este ziua de lungă: blamează România, aruncă cu noroi în istorie, ne batjocoreşte morţii căzuţi la datorie pentru unificarea tuturor românilor şi manipulează omul simplu din Transilvania, inducându-i ideea că ardeleanul este harnic, bun şi drept, iar ceilalţi români sunt leneşi, răi şi corupţi! Toţi ticăloşii fac politică la Bucureşti în detrimentul Transilvaniei, aşa zbiară g(h)ermanul din toţi bojocii! Până şi de aici se vede reaua-intenţie, deoarece în Parlament sunt şi o grămadă de ardeleni, care nu s-au dovedit cu nimic mai buni decât ceilalţi politicieni, unii dintre ei fiind condamnaţi definitiv la închisoare sau cercetaţi pentru acte de corupţie! Însă solidaritatea poporului român, în întregul său, nu este observată de coada de topor! Chelbosul, de exemplu, nu spune că în apărarea Roşiei Montane din Transilvania cele mai mari proteste au avut loc chiar la Bucureşti, în capitala hulită de el, „miticii” sărind în sprijinul fraţilor ardeleni! Iniţial, Sabin Gherman milita intens pentru autonomie, dar acum a dat-o la întors şi cică susţine o „independenţă financiară”… Aiurea, praf în ochii naivilor!

 Germania vrea să dezmembreze România, la fel cum a procedat cu Iugoslavia şi Cehoslovacia! Nu-i o noutate, deoarece şi în trecut prusacii „ne-au purtat sâmbetele” şi prin Pactul odios Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939 Germania a fost de acord ca prietenii lor de la vremea aceea, sovieticii, să-şi pună labele jegoase pe Basarabia! Ceea ce şi fac în iunie 1940! Prietenia germano-rusa din 1940 a reînviat în anii aceştia şi Germania ne obligă şi acuma să recunoaştem acelaşi pact ticălos, o dovadă că istoria este ciclică şi se repetă: http://adevarul.ro/international/europa/rusine-germania-rusia-someaza-romania-recunoasca-pactul-ribbentrop-molotov-1_5253fd44c7b855ff5613639d/index.html Aceiaşi nemţi, care i-au urât pe romani dintotdeauna, considerându-i rasă inferioară, au dat ungurilor jumătate din Transilvania prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940! În plus, Germania sprijină şi acuma Ungaria în pretenţiile ei revizioniste, fiindcă ungurii au fost aliații cei mai de nădejde ai nemţilor de-a lungul istoriei! În multiplele întâlniri dintre Helmuth Kohl şi Mihail Gorbaciov (11-15 iunie 1989 în RFG, 19 iulie 1990, la Jeleznovodsk şi septembrie 1990, la Geneva) când s-a pecetluit soarta blocului estic comunist, s-au trasat viitoarele zone de influenţă, exact cum o făcuseră pe vremuri Ribbentrop şi Molotov. În linii mari cam astea erau cele stabilite: Rusia să nu se opună divizării Cehoslovaciei, viitoarea republică Cehă va trece sub „aripa ocrotitoare” a Germaniei în scop de asimilare ulterioară; Ungaria, susţinută de Germania, va recâştiga teritoriile pierdute prin Tratatul de la Trianon (1920); Germania va spori ajutorul economic acordat Ungariei pentru a asigura acolo un standard al vieții mai ridicat decât cel din Slovacia, făcând astfel mai atractivă ideea unificării Slovaciei cu Ungaria; după dezmembrarea Iugoslaviei, Croaţia si Slovenia vor intra în sfera de interese economice a Germaniei; unirea Ucrainei Transcarpatice cu Ungaria, daca naţionaliştii ucraineni ar desfăşura „activităţi distructive”; în afară de compensaţia economică pentru pierderile suferite, Germania se angajează să nu intervină în chestiuni privind Ucraina şi statele baltice. Cancelarul german a insistat ca Transilvania să revină Ungariei. Acesta a fost şi scopul luptelor stradale din martie 1990 de la Târgu Mureş: Transilvania trebuia sa fie primul „Kosovo” din Europa, dar nu a ţinut şmecheria, din fericire pentru România! Germanii, în ura lor istorică faţă de sârbi, au dezmembrat Iugoslavia şi tot ei au împărțit în două Cehoslovacia! După căderea Cortinei de Fier, doar Germania s-a unificat în Europa, în timp ce alte ţări s-au dezmembrat şi se vor mai fragmenta! De ce nu s-a unit şi Romania cu Moldova? De aceea, pentru că nu au vrut germanii şi ruşii!

Românilor li s-a inoculat ideea, tot prin propaganda germană, că suntem trădătorii Germaniei prin întoarcerea armelor din 23 august 1944! Aiurea, Germania ne-a trădat prima, prin înţelegerea făcută cu sovieticii pentru ruperea Basarabiei de Romania şi prin ruperea unei jumătăţi din Ardeal, cedat Ungariei ordinul Germaniei prin  Dictatul de la Viena! Bineînţeles că Sabin Gherman, iniţiat şi pe la  şcoala de propagandă germană a preluat şi el vechea placă uzată! Iată cum îi explică aşa-zisa „trădare” g(h)ermanului, în zeflemea, un român isteţ: „Dragă domnule Gherman. Nu este prima oară când te aud că noi românii i-am trădat pe nemţi în al II-lea Război Mondial, lucru cu care nu sunt de acord. Hai să dăm un exemplu: Dumneata bine înarmat, pus pe fapte mari, vii la mine şi-mi propui să-l batem pe vecinul Vasile cu care am avut şi eu probleme cândva. Zis şi făcut! Numai că pentru a fi siguri că-l batem, apelezi şi la Laci, un prieten de nădejde care a fost alături de tine în orice împrejurare, dar pentru a-l convinge şi a-i intra în graţii îi dai acestuia un hectar din pământul meu, căci vezi bine el este deştept iar eu sunt un prost. N-am curaj să comentez deoarece mă poţi strivi cu vârful bocancului ca pe o gânganie. Deci pornim să-l batem pe Vasile însă nu prea reuşim căci de partea lui sunt toţi sătenii, aşa că ne retragem, iar eu simţindu-mă păcălit şi defavorizat îmi vreau înapoi pământul pe care mi l-ai luat cu japca, dându-i-l lui Laci. Simţind că mi-ai făcut o nedreptate este normal că nu mai ţin cu tine, ocazie cu care tu mă faci pe mine trădător. Nu seamănă acest scenariu cu ceea ce a făcut Hitler rupând o bucată din teritoriul Ardealului de nord dându-l ungurilor? Ce zici? Nu cred că românii ar fi întors armele împotriva nemţilor dacă ar fi fost trataţi în mod egal cu ceilalţi aliaţi ai lor, tocmai de aceea mi se pare că acel act a fost unul normal când cineva este pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă.”

Pe forumurile sibiene, dacă încerci să aduci argumente în favoarea României mari, imediat eşti atacat de postaci de profesie, agresivi şi injurioşi. Cine nu-i de acord cu ei este catalogat imediat ca fiind comunist sau securist! Mulţi au căzut deja în plasa de minciuni a propagandei iredentiste, fiind chiar convinşi că Ardealul ţine în cârcă tot restul ţării şi că „miticii” de la Bucureşti sunt de vină pentru toate relele, uitând că au fost mai mulţi premieri ardeleni care nu au făcut nimic bun pentru această ţară chinuită şi trădată din toate părţile! Cică ardelenii sunt mai cinstiţi decât restul românilor… Aiurea, nu cu mulți ani în urmă a fost arestat baronul sibian Carabulea, recidivist, care a fentat legislaţia tot timpul şi s-a îmbogăţit ilicit!!! O dovadă concretă a „cinstei” ardelenilor, mai ales că procurorii „mitici” l-au depistat pe puşcăriaş! Sigur, hai să ne rupem de România ca să poată fura borfaşii noştri în linişte fiindcă sunt pe o mână cu autorităţile locale, la fel cum pe o mână au fost Iohannis şi Carabulea! (Tartorii Carabulea şi Iohannis au transformat Sibiul nostru în „oraşul lor”)

Germania şi-a reactivat Coloana a V-a din ţările cu minoritate germană, la fel ca pe vremea Propagandei germane conduse de Goebbels. Mişună pe forumurile sibiene, dar și la nivel national, o grămadă de saşi şi şvabi care postează din Germania în scopuri propagandistice şi manipulatorii. Vă pomeneam la începutul acestui material de comentariile secesioniste de pe publicația antiromânească „Turnul sfatului” din Sibiu. Aici tonul la îndemnurile secesioniste privin așa-zisa „independent a Transilvaniei” este dat exact de postacii sași din Germania. Știm asta fiindcă într-o vreme acest ziar și „Tribuna” pușcăriașului Ilie Carabulea publicau – total illegal! –  IP-urile comentatorilor ca să-i descurajeze pe criticii jupânului sas ajuns primar, Klaus Werner Iohannis. Această practică ilegală și parșivă a încetat în urma plângerii penale depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu de revista „Justițiarul” prin directorul ei, dar postacii propagandiști din Germania și-au păstrat pseudonimele sub care postează și sunt ușor de recunoscut.

În anul centenarului Marii Uniri, lichele trădătoare secesioniste s-au înghesuit la inaugurarea unui cămin privat pentru vârstnici din Șura Mică, cu un nume nostalgic habsburgic și austro-ungar: „Seniorenresidenz Maria Theresia”. Cine a fost Maria Theresia, în limba germană și Maria Tereza, în limba română? Wikipedia: „Maria Terezia a Austriei (la naștere: Erzherzogin Maria Theresia Amalia Walpurga von Österreich) , cunoscută și ca Maria Theresia, (în latină Maria Theresia Augusta, în germană Maria Theresia, în maghiară Mária Terézia), (n. 13 mai 1717, Viena – d. 29 noiembrie 1780, Viena), din Casa de Habsburg, a fost conducătoarea Țărilor Ereditare Austriece între anii 1740-1780, fiica lui Carol al VI-lea împărat romano-german (1685–1740), soția împăratului Francisc Ștefan și mama împăraților Iosif al II-lea și Leopold al II-lea. A purtat titlurile de Arhiducesă a Austriei, regină a Boemiei, regină a Ungariei, Mare Principesă a Transilvaniei etc. Deși nu a fost niciodată încoronată cu coroana Sfântului Imperiu Roman, este cunoscută ca împărăteasă ca urmare a faptului că a fost căsătorită (din 1736) cu Francisc Ștefan de Lorena (germ. Franz Stephan von Lothringen), care a fost ales în demnitatea de împărat romano-german în 1745, purtând numele de Franz I Stephan. De atunci încolo Maria Terezia a purtat titlul de împărăteasă a Sfântului Imperiu Roman.” https://ro.wikipedia.org/wiki/Maria_Terezia_a_Austriei

Nu o să ne apucăm să scriem despre cât era de nimfomană împărăteasa sau despre „armata” de infractori austrieci deportați de ea la Timișoara, deoarece acest articol nu se dorește a fi un material istoric și nici de scandal, cu picanteriile sexuale ale unei lumi apuse de multă vreme. Rămânem strict la afacerea celor doi investitori „nemți”, deși Nikolaus Barsan e un Nicolae Bârsan la origine. „O investiție a doi medici din Germania și Austria, Dr. Schelker Erich, Regensburg și Dr. Nikolaus Barsan a fost inaugurată la sfârșitul acestei săptămâni în Șura Mică. Este vorba de un cămin pentru bătrâni la standarde europene, după cum susțin investitorii.” Citatul este din publicația sibiană „Turnul sfatului” și două dintre fotografiile care însoțesc acest material sunt tot de acolo. „Cei doi medici, împreună cu o prietenă din Sibiu, Emilia Trană, au investit peste 2,5 milioane de euro în Căminul unde pot fi îngrijite la cele mai înalte standarde persoanele vârstnice. Nu oricine îşi poate permite, însă, o asemenea îngrijire. Costul pentru o lună la «Seniorenresidenz Maria Theresia» este cuprins între 1.000 şi 1.500 de euro.” (Mediafax) https://www.mediafax.ro/social/camin-pentru-persoane-varstnice-la-standardele-unui-hotel-de-lux-deschis-in-judetul-sibiu-galerie-foto-17529298

O reclamă excesivă, contracost probabil, pentru un cămin de vârstnici inaccesibil românilor, la a cărui inaugurare au participat mai multe persoane publice cunoscute pentru activitatea lor antiromânească!

Sunt și astfel de centre pentru bătrâni construite și susținute financiar de biserica ortodoxă, unde internarea este gratuită, la fel cum sunt și orfelinate, unele cu școli, create și întreținute tot de biserici și mănăstiri ortodoxe, dar ele nu au parte de mediatizare. Ordinul „feldmareșalilor” globaliști, executat de mass-media din România – că nu-i putem spune românescă! – este să ridice în slăvi străinii și să compromită tot ceea ce ține de identitatea neamului românesc, în special de biserica ortodoxă, cea care a menținut idenitatea și solidaritatea națională de-a lungul veacurilor. Nu vă spune nimeni despre sprijinul acordat GRATUIT de Biserica Ortodoxă Română bătrânilor, orfanilor, copiilor și bolnavilor!

Știați de Centrele medicale create de Biserica Ortodoxă Română, din lista care urmează? Aici sunt doar câteva, alese la întâmplare:

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Bucureşti – Arhiepiscopia Bucureştilor;

Centrul medical „Sfântul Spiridon Vechi”, Bucureşti – Arhiepiscopia Bucureştilor;

Cabinet stomatologic „Sfântul Pantelimon”, Bucureşti – Arhiepiscopia Bucureştilor;

Centrul socio-medical „Sf. Mare Mucenic Mina” – Parohia Tătărani din Arhiepiscopia Bucureştilor;

Centrul socio-medical „Sfântul Dorotei”, Mănăstirea Turnu – Arhiepiscopia Bucureştilor;

Cabinetul medical „Sf. Cosma şi Damian”, Bucureşti – Arhiepiscopia Bucureştilor;

Policlinica Providența, Iaşi – Arhiepiscopia Iaşilor;

Spitalul Providența Iaşi, – Arhiepiscopia Iaşilor;

Centrul de recuperare şi îngrijire medicală „Sfânta Ana”, Iaşi – Arhiepiscopia Iaşilor;

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, Cluj – Napoca – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului;

Policlinica fără plată „Sf. Pantelimon” – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului;

Cabinetul medico-social „Sfinţii Apostoli Andrei, Petru şi Pavel”, Bistriţa – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului;

Serviciul Medical de Îngrijiri la Domiciliu „Sfântul Nectarie”, Bistriţa – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului;

„Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copiii cu Handicap „Sf Irina”, Turda – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului;

Centrul de Recuperare Neuromotorie de tip ambulatoriu pentru adulţi, Turda – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului;

Serviciul de Îngrijiri Paliative la Domiciliu „Sfântul Nectarie”, Cluj-Napoca – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului;

Serviciul de Îngrijiri socio-medicale la domiciliu „Sfântul Vasile cel Mare”, Cluj-Napoca – Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului;

Centrul Social al Parohiei „Tractorul I”, Braşov – Arhiepiscopia Sibiului;

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulator – Arhiepiscopia Sibiului;

Centrul de Îngrijire si Asistență Socială la Domiciliu, Sibiu – Arhiepiscopia Sibiului;

Cabinetul Medical de Medicină de Familie ,,Christiana”, Sibiu – Arhiepiscopia Sibiului;

Nu știați, fiindcă aceste initiative nu sunt mediatizate de mass-media sionistă! Ultimele patru centre sunt finanțate de Arhiepiscopia Sibiului, dar de ele nu s-a vorbit în spatial public și nici nu s-au îmbulzit vedetele de carton germanofile din presă și politicienii pupincuriști ai nemților la inaugurare, ca la afacerea germană cu firmă socială de la Șura Mică, tot din Sibiu!

„În eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcţionează 718 de instituţii şi servicii sociale, dintre care: 159 cantine sociale şi brutării, 38 instituţii ce oferă servicii medicale şi farmacii, 93 centre de zi pentru copii, 47 centre educaţionale, 12 centre de zi pentru vârstnici, 51 centre rezidenţiale pentru vârstnici, 22 birouri de asistenţă socială şi centre comunitare, 36 centre de tip familial, 40 grădiniţe sociale şi after-school, 15 locuinţe protejate, 65 centre de informare, consiliere şi resurse, o instituţie de învăţământ pentru adulţi, 21 centre de urgenţă (pentru persoane fără adăpost, victime ale violenţei domestice şi ale traficului de persoane), 14 campusuri de tabără şi alte 104 de instituţii sociale. (…)

În anul 2016 au beneficiat de asistenţă socială 80.116 persoane, dintre care: 27.961 copii din așezămintele sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere sau cu părinţi aflaţi la muncă în străinătate, 5.359 persoane cu dizabilităţi (deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependenţe, persoane infectate cu HIV/SIDA etc.), peste 22.958 persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi cu grave probleme de sănătate, 17.314 şomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităților naturale şi aproximativ 6.524 persoane din alte categorii sociale defavorizate.

În anul 2016 eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, prin birourile social-filantropice, au acordat ajutoare financiare directe în valoare de 11.936.934 lei şi ajutoare materiale în valoare estimată de 21.628.323 lei, la care se adaugă cheltuielile de salarizare şi întreținere a instituțiilor și proiectelor sociale, precum și cheltuieli cu ajutorarea sinistraților, suma totală cheltuită în scop social-filantropic fiind de 95.841.602 lei.” (Biroul de Presă al Patriarhiei Române, sursa: http://basilica.ro/in-anul-2016-biserica-ortodoxa-romana-a-cheltuit-in-scop-filantropic-95-841-602-lei/) Pentru anul 2017 citiți darea de seamă din Basilica, la capitolul „Activitatea social-filantropică”.

Nu aflăm din mass-media de cămine pentru bătrâni, școli, grădinițe și orfelinate păstorite de biserica ortodoxă, dar în schimb suntem zilnic bombardați cu știri despre „popi” homosexuali, șpăgari, bețivi sau ucigași din culpa în urma unor accidente de circulație. Doar dacă „popii” sunt ortodocși!

Dacă popii aparțin altor culte, atunci e „trendy” să fie homosexuali și chiar să se căsătorească între ei, e „cool” să boicoteze Referendumul pentru familie (Biserica evanghelică a sașilor boicotează Referendumul și-l susține politic pe enoriașul său, Klaus Iohannis!). Popii lor, care ucid din culpă în accidente rutiere, sunt protejați de sistem, de statul subteran care percuteză la ordinele internaționaliștilor iudeo-masoni și „sunt scoși basma curată”! Citiți aici despre mușamalizarea accidentului soldat cu un biciclist decedat, comis de automobilistul Reihardt Guib, episcop al Bisericii Evanghelice CA din România, Reihardt Guib, cel mai înalt ierarh al acestei biserici care are în rândurile ei preoți poponari căsătoriți între ei: Avantajul de a fi demnitar sas: Omori un om și nu pățești nimic, sistemul te protejează, doar ești minoritar etnic arian! Dacă ar fi fost un preot ortodox, îl linșa mediatic mass-media globalistă!

Aici, la Șura Mică, „Seniorenresidenz Maria Theresia” e o afacere, se cîștigă bani mulți pe spinarea bătrânilor și este posibil să le ia locuințele, ca la căminul de bătrâni „Karl Wolff” din Sibiu, tot o inițiativă germană, cu aparența unui demers nobil, generos, dar în realitate fiind o afacere finaciar-imobiliară pragmatică.

„Căminul-Spital «Dr. Carl Wolff» este finanţat în cea mai mare parte din fonduri ale Ministerului de Interne al Germaniei. La acestea se adaugă pensiile locatarilor, subvenţia de la statul Român ( Legea 34/1998) şi diverse donaţii. Astfel reuşim să acoperim bugetul anual al Casei.” (http://www.carlwolff.ro/Ca să înțelegeți cum românii sunt persecutați la Sibiu, inclusiv instituțiile publice românești și îmbârligătura dintre fostul primar al Sibiului, Klaus Werner Iohannis și căminul pentru bătrâni „Karl Wolff”, subvenționat de statul german, trebuie să citiți acest fragment dintr-o plângere penală:

În fapt, Iohannis Klaus Werner a fost preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) până în februarie 2013, când s-a înscris în Partidul Naţional Liberal. Din postura de primar al municipiului Sibiu a încheiat un contract de închiriere cu FDGR  – al cărui preşedinte era! – pentru Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu, situat în strada George Coşbuc, nr. 20. Anexez Hotărârea C.L. Sibiu, nr. 24 din 31.01.2013, care prelungeşte contractul de închiriere aprobat în 2010 prin HCL nr. 180, dar – atenţie! – fără a nominaliza proprietarul. Citez din publicaţia sibiană „Tribuna”, articolul intitulat „Clădirea Căminului de pe Coşbuc, retrocedată Forumului” (http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/cladirea-caminului-de-pe-cosbuc-retrocedata-forumului-51370.html) din data de 25 mai 2010„Clădirea în care funcţionează Căminul pentru Persoane Vârstnice din Sibiu, de pe strada George Coşbuc, a fost retrocedată Forumului Democrat al Germanilor din România – Organizaţia Sibiu, care o va închiria Căminului pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului.”

Această retrocedare reprezintă efectul parşiv al soluţiei Judecătoriei Sibiu, care a admis cererea formulată de preşedintele FDGR – organizaţia Sibiu, Hans Klein, prin care acesta solicita recunoaşterea pentru FDGR a calităţii de succesor al Grupului Etnic German, organizaţie nazistă desfiinţată prin Convenţia de Armistiţiu  din 12 septembrie 1944 şi Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României. Pe baza sentinţei iresponsabile a Judecătoriei Sibiu nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007care a admis calitatea de succesor al Grupului Etnic German pentru FDGR, această organizaţie etnică nici măcar nu mai trebuie să se judece prin instanţe, atunci când doreşte să obţină un imobil. După 28 mai 2007 era suficientă doar o decizie a primărie semnată de primarul Iohannis pentru ca imobilul respectiv să devină proprietatea FDGR-ului, unde preşedinte, la nivel naţional, era… tot Iohannis!

Aşa s-a întâmplat şi cu imobilul situat în str. George Coşbuc nr. 20, unde funcţiona Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu. Referitor la decizia de retrocedare şi la închiriere, citez în continuare din acelaşi articol publicat în ziarul local „Tribuna” din data de 25 mai 2010: Imobilul i-a revenit fostului proprietar, FDGR Sibiu, printr-o decizie de anul trecut, iar în şedinţa Consiliului Local de vineri consilierii vor vota contractul de închiriere a clădirii şi a terenului. Practic, dacă proiectul se aprobă, Căminul va funcţiona în continuare pe strada George Coşbuc, iar Serviciul Public Căminul pentru Persoane Vârstnice, din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, va plăti o chirie lunară de 10.318 lei.”

    Discriminarea etnică este mai mult decât evidentă, dacă privim retrospectiv la antecedentele Primăriei Sibiu. În timp ce Căminul pentru vârstnici din str. George Coşbuc a devenit chiriaşul nemţilor, Căminul german, tot pentru vârstnici, „Dr. Karl Wolf” din str. Pedagogilor, beneficiază de facilităţi din partea primarului neamţ şi a Consiliului Local Sibiu, unde majoritari sunt tot membrii comunităţii germane (FDGR). Astfel, prin Hotărârea nr. 501 din 18.12.2008, la articolul 1, s-a aprobat scutirea de la plata impozitului pe clădiri pentru anul 2009, în suma de 91.510 lei, pentru imobilul Căminul – Spital „Dr. Carl Wolff” şi în suma de 42.564 lei pentru Centrul Paleativ „Hospice” situat administrativ în Sibiu, str. Pedagogilor nr. 3-5, proprietatea Asociaţiei „Dr. Carl Wolff”. Probabil că situaţia s-a repetat în fiecare an, făcându-se scutiri de la plata impozitului pentru Căminul german şi anexele sale. Nu ştiu, deoarece este greu de urmărit, accesul la hotărârile Consiliului Local fiind restricţionat pe site-ul Primăriei Sibiu. Asta-i „transparenţa” administraţiei locale din Sibiu, „mumă” pentru etnicii germani şi „ciumă” pentru românii care i-au votat, încredinţându-şi destinele în mâinile unei minorităţi care-i tratează la fel cum îi trata şi în Evul Mediu sau în al Doilea Război Mondial: cu dispreţ şi superioritate, ca pe nişte slugi bune doar de exploatat!

Revenind la acuzaţia de conflict de interese, reiterez malversaţiunea: Primăria, condusă de un etnic german (Iohannis Klaus Werner, preşedinte FDGR) şi Consiliul Local, alcătuit în majoritate din etnici germani (toţi membri FDGR), retrocedează imobilul FDGR-ului şi apoi tot ea (Primăria) plăteşte chirie, din banii contribuabililor sibieni, propriei organizaţii etnice – FDGR!!! Deci, repet: primarul sas şi  saşii lui din Consiliul Local retrocedează abuziv un imobil propriei lor asociaţii etnice, după care încasează chiria pentru acel imobil prin asociaţia lor etnică din banii Primăriei, adică ai românilor contribuabili majoritari, pentru ca acolo să poată funcţiona un cămin de bătrâni, foarte necesar comunităţii!

Conflictul de interese se regăseşte în Art. 75 din Legea privind statutul aleşilor locali nr. 393/2004, care stabilește că „aleşii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: b) orice persoana fizica sau juridica cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia; f) o asociaţie sau fundaţie din care fac parte.”

Conflictul de interese este evident în ceea ce-l priveşte pe numitul Iohannis Klaus Werner, deoarece acesta a semnat, în calitate de primar, Decizia de retrocedare către FDGR a imobilului situat în Sibiu, str. George Coşbuc, nr. 20, el fiind în acelaşi timp şi preşedinte FDGR. FDGR se încadrează la art. 75 – b) şi f) din legea nr. 393/2004, fiind atât persoană juridică cu care Iohannis Klaus Werner are un angajament ca preşedinte, cât şi asociaţie din care acelaşi Iohannis Klaus Werner face parte.

Abuzul în serviciu contra intereselor publice este la fel de evident deoarece, conform dispozițiilor art. 248 din Codul Penal al României, numitul Iohannis Klaus Werner, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, cu știință a îndeplinit un act în mod defectuos. Este vorba atât de Decizia de retrocedare, cât şi de Contractul de închiriere iniţiat de Klaus Werner Iohannis în calitate de primar, care a cauzat o tulburare însemnată bunului mers al unei unități din cele la care se referă art. 145 c. p. şi o pagubă patrimoniului acesteia, Căminul pentru persoane vârstnice fiind un serviciu de interes public.” Plângerea penală poate să fie citită integral aici: Klaus Iohannis a fost protejat de procurorii care trebuiau să-l ancheteze! (III)

Din informațiile pe care le deținem, la Karl Wolff” bătrânii sunt obligați să-și doneze căminului proprietățile imobiliare, așa că, pe lângă taxa lunară, a apărut și afacerea imobiliară paralelă. Chiar în formularul de înscriere trebuie ca persoana vârstnică să spună totul despre locuința sa.

Karl Wolff este un nume ales parcă special pentru umilirea românilor! Citiți ca să aflați cine a fost acesta: Căminul spital „Dr. Carl Wolff”, al bisericii evanghelice din Sibiu, poartă numele unui dușman al românilor

Revenind la Căminul pentru persoane vârstnice „Seniorenresidenz Maria Theresia” de la Șura Mică din județul Sibiu, aflăm din presa de propagandă că la inaugurarea Căminului pentru persoane vârstnice „Seniorenresidenz Maria Theresia” a participat Emil Hurezeanu, cel cu cetățenie germană numit ambasador al României în Germania de către alt cetățean german, Klaus Werner Iohannis, care nu recunoaște că are și cetățenie germană.

Această trompetă CIA-BND a fost acompaniată de trâmbițele SRI ale pseudo-jurnaliștilor Rareș Bogdan Secesionistul și Mihai Tatulici Caritas (toți trei acești „jurnaliști” fiind români doar cu numele).

Nu puteau lipsi nici lingăii nemților: deputatul Raluca Turcan, fostă Tătărcan nășită de Stolojan (alt alogen cu nume românesc de împrumut) care i-a văzut și puța conform zicalei, fostul pedelist acum liberal de soi Vasile Blaga și primarul municipiului Brașov, dubiosul George Scripcaru.

Băi, românilor „proști”, „hoți” și „leneși”, să vă intre bine în cap, numai „nemții” fac ceva în țara voastră, așa că meritați să vă lase fără ea! Ia uitați aici ce spune și postul sionist Pro TV, ăla care vă îndobitocește de peste două decenii: „Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a participat, joi, la inaugurarea unui loc de joacă din municipiul Sibiu, construit în urma unei donaţii de la o organizaţie germană.

Ea a spus că este o bucurie să se afle printre copiii de la centrul respectiv şi că speră ca acestora să le fie tot mai bine. La eveniment a fost prezent şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu. Locul de joacă a fost construit în urma unei donaţii de 8.000 de euro de la organizaţia germană Kinderhilfswerk ICH e.V., care susţine şi promovează de câţiva ani proiecte umanitare în România.

La ceremonia de inaugurare au participat Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, primarul oraşului Sibiu, Astrid Fodor, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, preşedintele organizaţiei Kinderhilfswerk ICH e.V, dr. Dieter Kindermann, ambasadorul ICH e.V. pentru România, dr. h.c. Jens Tegeler, şi directorul centrului, Onoriu Moldovan.”

Vă mai mirați că la Sibiu echipa locală de fotbal se numește F. C. Hermannstadt, deși este finanțată de Primăria Sibiu, din bani publici, nu de o firmă germană (Sindromul slugoiului îndobitocit: Hermannstadt în loc de Sibiu)?

Autori: Simina Barbu, Marius Albin Marinescu

Sursa: Justitiarul