Politică

Liviu Pleșoianu, o nouă scrisoare către Gabriela Firea: ”A ține la suveranitatea țării tale și a respinge ferm atitudinea sfidătoare, plină de aroganță a unor funcționari care se cred guvernatori ai coloniei România nu înseamnă a fi retrograd!”

Stimată doamnă Firea,



Spuneți că vă revoltă faptul că unii colegi au o atitudine nepotrivită în ceea ce îi privește pe mai marii de la Bruxelles și că PSD nu mai este un partid „modern”, cu „mentalități occidentale”. Repetați de vreo cinci ori că un coleg „care nici măcar nu e membru CEx” l-a zugrăvit în culori urâte pe Sanctitatea Sa Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Aceste afirmații mă determină să iau din nou poziție. Îndrăznesc să vă scriu din nou, deși „nici măcar nu sunt membru CEx”…

Nu știu cine este colegul la care faceți referire, mai ales că n-am participat niciodată la o ședință CEx. Însă vă pot garanta ceva, din calitatea mea de umil „nemembru CEx”: nimeni și nimic nu mă va opri să spun EXACT ce cred despre marile VIP-uri de la Bruxelles sau de peste ocean. Am reacționat ferm de nenumărate ori față de atitudinea de stăpân venit în vizită pe plantația cu sclavi a acestor distinse personaje la care faceți referire. Ba chiar am să vă oripilez:

1.Am cerut expulzarea ambasadorului SUA în România, prea-nedistinsul Hans Klemm. Am afirmat despre neexcelența sa că este exponentul perfect al acelui „deep state” creat de administrația Obama-Hillary. Am spus că ne jignește inteligența și că ar trebui să folosim adresarea corectă: „ambasadorul Homer Jay Simpson”. …#BLASFEMIE!

2.Am reclamat atitudinea de vătaf a lui Frans Timmermans. Am spus că „îl detest sincer”, că n-am să accept niciodată să fim tratați ca niște rude imbecile ale Vestului, numai bune de plesnit cu rigla peste degete și de scos la careu, în curtea școlii europene, pentru a fi date ca exemplu negativ. Am spus că îl voi reclama pe Timmermans la comisia de etică de la Bruxelles pentru faptul că a avut inimaginabilul tupeu de a certa presa românească pentru că face dezvăluiri despre abuzurile DNA. Și nu numai că am spus, dar voi și face asta! …#BLASFEMIE!

3.Vorbiți despre marele Juncker? Serios? Atunci aflați că am spus despre Zeitatea Sa că e un ”impostor” și că „este o #RUȘINE pentru Uniunea Europeană faptul că un astfel de personaj se află la vârful ierarhiei comunitare”! …#BLASFEMIE!

…Dacă nu v-a oripilat deja dincolo de suportabil discursul meu „antieuropean”, puteți citi la sfârșitul acestei scrisori câteva rânduri despre somitatea Juncker. Sunt informații pe care sunt convins că nu le cunoașteți, pentru că nicio persoană rezonabilă care află așa ceva despre Juncker NU îl mai poate privi altfel decât îl descriu eu aici…

Stimată doamnă Firea, detest #IPOCRIZIA și discursurile vide. E motivul pentru care n-o să sprijin niciodată un PSD care ucide adevărul în discursul său în favoarea unei pseudodiplomații sterile. Dacă suntem drepți ca brazii munților noștri, pur și simplu nu vom accepta ca tot soiul de inși cu un nivel intelectual/moral/profesional precar să ne spună ce avem voie și ce nu avem voie să facem în propria noastră țară. Apartenența la Uniunea Europeană nu înseamnă obligativitatea transformării într-un neam de #clone! NU trebuie să înghițim pe nemestecate tot ce ni se servește-n bol cu polonicul de la Bruxelles. UE nu este un centru de unde trebuie să primim comenzi sau certificate de bună purtare. UE SUNTEM NOI! Nu suntem cu NIMIC mai prejos decât ceilalți, nu suntem mai leneși, mai prost pregătiți, mai corupți. Dimpotrivă, noi NU exportăm corupție, noi NU le impunem celorlalți mecanisme odioase de control precum MCV-ul, noi NU exportăm în VEST produse de calitate mai proastă! Și, mai presus de toate, noi suntem depozitari ai unui substrat național de care VESTUL are nevoie ca de aer, dat fiind deșertul spiritual care îl sufocă.

Prin urmare, vă scriu pentru a vă spune că sunt în total dezacord cu ceea ce spuneți. A nu fi ipocrit și servil în relație cu autointitulatele elite de la Bruxelles nu înseamnă a nu fi „modern”. A spune lucrurilor pe nume, a sta perpendicular pe sol și a nu te târî salivând după bocancul „eliberator” al… stăpânului nu înseamnă a fi „antieuropean” sau „antiamerican”. A ține la suveranitatea țării tale și a respinge ferm atitudinea sfidătoare, plină de aroganță a unor funcționari care se cred guvernatori ai coloniei România nu înseamnă a fi „retrograd”. A nu te închina în fața icoanei noilor Zei ai noului Olimp (Bruxelles-ul) nu înseamnă a fi „iliberal”.

Din păcate, constat că avem viziuni fundamental diferite… Am crezut o vreme că nu. Dar m-am înșelat…

Închei aici, nu înainte de a vă oferi o perspectivă nouă asupra înaltei și mirificei personalități a distinsului Juncker:

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude JUNCKER – un mare iubitor de interceptări ilegale și evaziune fiscală

Stimată doamnă Firea, știați că…

1. Actualul Președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost nevoit să demisioneze în 2013 din funcția de prim-ministru al Luxemburgului (funcție pe care o deținea de 18 ani) din cauza implicării sale într-un mega-scandal legat de spionaj? …În decembrie 2012, în Luxemburg a fost înființată o Comisie Parlamentară de Anchetă, ca urmare a unor dezvăluiri referitoare la grave nereguli și practici ilegale comise între anii 2004-2009 de către Serviciul de Informatii din Luxemburg, plasat sub autoritatea directă a premierului Jean-Claude Juncker. În raportul parlamentar s-a arătat că servicile secrete ale Luxemburgului au supravegheat ilegal politicieni și membri ai societății civile, au folosit autoturisme în scopuri personale și au cerut bani și alte favoruri în schimbul influențării unor oficiali. Potrivit comisiei parlamentare de anchetă, abuzurile ar fi cuprins şi plantarea ilegală de microfoane în spațiile ocupate de politicieni!

…Vă sună, pe undeva, cunoscut?

– Abuzuri ale serviciilor comise în perioada 2004-2009 (poate de aceea îi pupa Juncker lui Băsescu pielea lustruită a capului, probabil se află într-o afinitate de idei despre cum se conduce, cu ajutorul serviciilor, o țară).
– Plantare de microfoane și interceptarea/supravegherea ilegală a politicienilor (tocmai suntem în plin scandal chiar în România, într-o speță similară).
– Raport al unei Comisii parlamentare de Anchetă care vorbește în clar despre abuzurile serviciilor (tocmai am făcut publică partea mea de raport privind alegerile din 2009, în care exact la implicarea abuzivă, nelegală, neconstituțională a SRI fac referire).

2. În perioada în care a ocupat funcția de premier al Luxemburgului, distinsul domn Jean-Claude Juncker s-a implicat direct într-o uriaşă schemă de evaziune fiscală, care vizează multe dintre cele mai mari companii din lume. International Consortium for Invetigative Journalists a dezvăluit că autorităţile luxemburgheze sunt o parte esențială a unei uriaşe scheme de evaziune fiscală, colaborând cu cele mai mari patru companii de audit din lume – Deloitte, Ernst & Young, KPMG şi PricewaterhouseCoopers – şi cu clienţii acestora, companii multinaţionale precum Apple, Amazon, Pepsi şi Ikea, pentru ca acestea să ocolească plata unor impozite în valoare de miliarde de euro în ţările în care au operaţiuni. Aceste companii îşi rulează profiturile prin Luxemburg, cu ajutorul unor instrumente contabile complicate, astfel încât să plătească impozite aici şi nu în UE sau SUA. Astfel, giganţii globali ajung să aibă o rată de impozitare mai mică de 1%, faţă de 21% – media în UE.

Aceste operaţiuni se pot derula în Luxemburg doar prin încheierea unor acorduri fiscale individuale cu entităţile respective, care trebuie semnate de Guvern. Cele mai multe astfel de acorduri au fost semnate în timp ce Juncker conducea guvernul luxemburghez…

Conform investigațiilor, în perioada în care Juncker era premier şi ministru de finanţe al Luxemburgului, acesta a orchestrat opoziţia din grupul de lucru privind taxarea afacerilor, astfel încât nicio măsură mai serioasă de impunere fiscală corectă a marilor corporaţii să nu fie adoptată de Uniunea Europeană. Poziţiei Luxemburgului, cel mai important potrivnic al impunerii fiscale a corporaţiilor, i s-au raliat şi alte state europene, printre care şi… Olanda (de unde vine distinsul domn Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, fost ministru de Externe).

Fabio de Masi, vicepreşedintele Comisiei privind spălarea banilor, evitarea taxării şi evaziunea fiscală din Parlamentul European, care a examinat cu atenţie documentele, a cerut insistent demisia lui Juncker:

„Juncker este parte din problemă şi nu din soluţie. Este absurd ca milioane de europeni care au suferit de pe urma politicilor de austeritate … să îl aibă acum pe naşul evitării taxării ca preşedinte al Comisiei!”…

Autor: Liviu Pleșoianu

Sursa: Liviu Pleșoianu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nimic nou sub Sfantu’ Soare. Adevarul ne elibereaza, scrie-n Sfanta Carte a Vietii pe Pamant. Planeta Pamant.

    Partenerii strategici, profii, inteleptii, illuminatii, stapanii lumii…morali, corecti, legali. Niste ingerasi.

  • uite d-aia face omu’- Juncker, lombosciatica: din cauza de suferinta la coloana vertebrala, abatere de la verticalitate, de la principii, morala, valori…universal-valabil….

  • In fata gesturilor de onoare, fie acestea si demisii, nu-mi ramane decat sa ma inclin, cu-atat mai mult cu cat se si procedeaza efectiv la reparatia integrala, recupereaza prejudiciul, restituie “in integrum”, reabiliteaza, reaseaza, restabileste situatia adevarata, ordinea universala. Altminteri, vorbe-n vant, precum credinta fara fapte.