Analize și opinii

Iohannis și “înțelegerile cu evreii”

Legat de problema acuzei de antisemitism adusă domnului președinte Iohannis



Eu cred că nu e bine să nu avem o privire de ansamblu: domnul Iohannis și-a început cariera politică într-o organizație a minorității germane din România, al cărei mentor intelectual a fost istoricul Paul Philippi, fost voluntar SS, chestiune ce nu a fost renegată…
De altfel atașamentul comunității săsești din România față de cauza nazistă e un subiect care deși nu a fost mult frecventat de istorici, e destul de bine documentat…
Faptul că Forumul german din România nu a avut o problemă în a se pretinde succesorul material al organizației naziste a sașilor din perioada celui de-al doilea război mondial, lucrul acesta făcându-se sub conducerea domnului Iohannis, e iar un subiect care merită toată atenția.

Domnul Iohannis este cunoscut pentru scăparea cu ”înțelegerile cu evreii”, urmată de plângerea lui Orban sub acuza de ”înaltă trădare” adusă premierului pentru chestiunea ambasadei la Ierusalim.
Faptul că este un opozant al mutării ambasadei la Ierusalim iar nu este o chestiune necunoscută.

Deci e greu să spui că nu ar fi decât o suspiciune nerezonabilă că domnul Iohannis ar avea sentimente cel puțin discutabile în raport cu Israelul. Antisemitismul de care îl putem suspecta pe președinte este sub forma lui modernă, anti-sionism.
Antisionismul este respingerea dreptului la existență al statului Israel, fie și prin încurajarea dușmanilor săi de moarte (teocrațiile islamiste). Antisemitul de tip nou, antisionistul, poate plânge victimele Holocaustului, dar în același timp să fie favorabil terorismului anti-israelian modern.

Antisionismul s-a manifestat politic mai ales în Uniunea Sovietică și țările comuniste din anii 50-60. Inclusiv bolșevici de origine evreiască au adoptat astfel de poziții antisioniste, care veneau contra internaționalismului comunist.
Nu știu dacă e doar o coincidență faptul că atât domnul Florian, cât și domnul Ioanid, inchizitorii și vânătorii actuali de antisemiți, nu doar că sunt urmașii unor intelectuali bolșevici staliniști anti-sioniști, dar, deși sunt gata să facă scandal pentru că există o alee cu numele lui Petre Țuțea, sunt de-a dreptul imuni la propaganda anti-Israel.

Autor: Bogdan Alexandru Duca

Sursa: Bogdan Alexandru Duca Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu