Analize și opinii

Iohannis atacat de divizia de presă a propriului aparat de propagandă

Statul de drepți a ajuns în ipostaza de a-și devora încă o dată propriile progenituri. Demersul ministrului Justiției de a-l revoca din funcție pe procurorul general, Augustin Lazăr a readus în discuție modul în care Iohannis înțelege să-și folosească prerogativele prezidențiale. Mai exact, Iohannis este din nou în situația în care a fost pus la revocarea lui Koveși. Respectă legea și îl demite pe Lazăr sau încalcă legea pentru a le face pe plac celor de la #Rezist și opoziției.



Klaus Iohannis a reacționat printr-un comunicat de presă la cererea de revocare înaintată de Tudorel Toader. Conținutul mesajului transmis de administrația prezidențială nu aduce elemente de noutate față de intervențiile anterioare ale lui Klaus Iohannis (contestarea deciziei ministrului și solicitarea demisiei acestuia). În ciuda retoricii belicoase afișate în documentul de ieri, semnalul transmis de președinte este ne-echivoc iar abandonarea lui Lazăr pare din ce în ce mai clară.

Presa cu epoleți îl atacă pe Iohannis

Astfel, având ca pretext o intervenție chirurgicală minoră, șeful statului a evitat o reacție publică pe subiectul demiterii lui Lazăr. Motivele nu pot ține decât de un calcul politic pragmatic. Președintele nu își va pune în joc mandatul, amenințând cu demisia, pentru a-l proteja pe Augustin Lazăr, așa cum cer liderii de opinie anti-PSD (Dan Tapalagă, Cristian Tudor Popescu, Ioana Ene Dogioiu).

În plus, credibilitatea președintelui Iohannis este grav compromisă de realitatea că nouă dintre dosarele sale penale au fost clasate de parchetul condus de Augustin Lazăr înainte de a-l numi pe acesta procuror general.

O mișcarea decisivă a lui Iohannis pentru apărarea lui Lăzăroiu, în pofida argumentelor, dovezilor și evidențelor din raportul ministrului Justiției ar demonstra  că există o relație între cei doi.

Ezitările lui Iohannis fac ca presa aservită statului paralel să-l considere o vulnerabilitate și ca atare, să-l atace. Aceste critici la adresa celui pe care până acum îl ridicau în slăvi sunt începutul unei campanii mai ample în vederea alegerilor prezidențiale.

Mai exact, Iohannis vrea al doilea mandat dar în formula actuală pare să nu aibă nici susținere politică și nici populară. În timp ce actualul președinte se luptă cu cei care l-au ajutat să ajungă în funcție, Dacian Cioloș se uită cu speranță și se vede deja la Cotroceni.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ce face PRESA CU EPOLETI in caz de …cutremur, tornada, apocalipsa, fenomene extreme, daca li se prajeste tehnica din dotare, caz fericit sa supravietuiasca presa…omu’, bre, omu’ care sfinteste locu’; siiiiii dac nu mai au marfa = candidati, siiiii dac se schimba paradigma….

  • IN CARE VEDEM INCONSTIENTA “REZISTENTILOR” SOROSISTI-ONEGISTI-CORPORATISTI, SPALATI PE CREIER CARE URLA ISTERIC SI AGRESIV : “VREM O TARA CA AFARA” :

    Operaţiunea globalisto-diversionistă „Vrem o ţară ca afară!”

    Posted by justitiarul 1 hour ago

    Schimbarea la „faţă” a României!

      Operaţiunea globalisto-diversionistă „Vrem o ţară ca afară!’’

    Se vede din ce în ce mai clar, în rândul tot mai descrescător al neieşiţilor din minţi, că Marele Experiment Ocultic al instaurării profeţitei Ultime Ere, printr-o nemaipomenită revoluţie care va decima la propriu popoare întregi, a fost declanşată deloc surprinzător, dar tot mai insistent și brutal, de grupul restrâns al unor parveniți mediocri care, înțelegând că nu își pot implementafărădelegile globale decât dacă vor scoate în fara legii cel mai redutabil obstacol, Biserica creștină, vor recurge la măsuri din cele mai diabolice ca să îi degreveze pe oameni de autoritățile naționale reprezentative și vor proclama în cele din urmă un Centru Mondial Unic de Comandă care, în nebunia acestuia de a supune întreaga umanitate unei prigoane a cărei cruzime nu va avea egal în istorie, va avea ca scop provocareaapostaziei generale  și înnebunirea colectivă!

          Uneori însă, riscându-și viața, au fost și sunt temerari care, cu îndrăzneală, au demascat tertipurile acestei  ,,mâini’’ de antihriști (dezrădăcinați și înşelați),informându-ne cum, pe scara istoriei, și-a făcut apariția o generație de cosmopoliți, ateisto-satanistă! Aceasta a „înghițit’’ cu nesăț tot ce i-au servit cu viclenie globaliștii, adică ideea de a aveaO ȚARĂ CA AFARĂ, „motiv’’ pentru care, în râvnita ei EPOCĂ A MORȚII, a pus mâna pe „bâta’’ diversiunilor și, astfel, a deschis „porțile’’, derutând mai deunăzi cam jumătate din numărul real al poporului român, pentru proiectarea României pe „orbita’’ nefastă a civilizației anticreștine. Ca afară! Adică precum în:

    ANGLIA. Încă de la grădiniță, copilașii sunt îndoctrinați, în numele „identității de gen”, cu o relativizare a conceptelor (mamă-tată, fetiță-băiat) și, stimulați să își dea frâu liber imaginației ca să fie ce vor, nu ce sunt, ei pot să vină îmbrăcați în uniforme neutre din punt de vedere al genului și chiar să-și scrie, dovedindu-se că sunt supuși de fapt homosexualizării mascate,  scrisori de „dragoste”  fată către fată, băiat către băiat! S-a  ajuns până într-acolo încât acei părinți, care nu vor ca băieții lor să poarte fuste, ori copiii să își schimbe  numele din băiat în fată și invers, să fie luați în evidență (profesorii se „autosesizează”!) și să fie deferiți  serviciilor  sociale și chiar Poliției! Consecințele acestei sexualizări precoce a copiilor, conform Trustului Tavistock (al serviciilor referitoare la identitatea de gen), constau în faptul că, în 2017, erau înregistrate 2519 cazuri în care îngrijorător de multe fete, în dorința lor să își schimbe sexul, beneficiau de asistența Trustului în demersul ca injecțiile efectuate pentru blocarea pubertății să fie administrate până și copiilor de 9 ani (ATENȚIE, sumele de bani alocate, din bugetul statului, depășesc pe cele destinate tratamentului de cancer)! Culmeaidentității de gen s-a atins însă când T.Traweek din Gloucester, prima femeie ,,episcop”, declara (blasfemiator) chiar înCamera Lorzilor că… până și Dumnezeu este „neutru din punct de vedere al genului” și se erija în fruntea campaniei de feminizare a Divinității ( în 2017,Suedia avea să renunțe oficial la referințele masculine de Domn și Elpentru a-L desemna pe Dumnezeu)!

    S.U.A. Ca să se încurajeze „diversitatea”, fără a se ține cont de mâhnirea adusă copiilor și parinților acestora, autoritățile au interzis elevilor de la școala Robious, din Virginia, ca de Crăciun să colinde sau să  pronunțe numele Domnului, Iisus, chipurile… ca să nu ,,ofenseze’’ pe elevii de altă naționalitate!

    CANADA. Senatul a adoptat, în 2017, legea dictatorială privind transsexualitatea (identitatea de gen). Cine se va opune, în ciuda drepturilor „garantate’’ privind libertatea de conștiință și exprimare, va putea fiacuzat de discriminare și sancționat cuamendă, „instruire’’ (,,reeducare’’),închisoare etc. Tot în această țară, în 2017, autoritățile au emis un certificat de naștere având mențiunea „sex necunoscut” unui bebeluș de  numai 8 luni! S-a ajuns la această situație, ca expresie a fenomenului identității de gen, deoarece bebelușul aparținea unui transsexual care a făcut demersuri pentu a crește copilul cu sex neutru!

    Vedeți, stimați cititori? Pentru cei care nu dau doi bani pe valorile spirituale, ci sunt preocupaţi doar de cele materiale, este cu neputință să înțelegă că, prin lozinca lor  „Vrem o țară ca afară!”, generează de fapt o pierdere ale cărei consecinţe, raportate la tot aurul din lume, sunt de fapt fatale: pierderea sufletelor…

    Prof. Costel NEACȘU

    http://www.justitiarul.ro/operatiunea-globalisto-diversionista-vrem-o-tara-ca-afara/