Analize și opinii

Gura păcătosului adevăr grăiește! Și puroaiele vorbesc…

Un personaj sordid, al cărui contorsionism jurnalistic l-a făcut să arate în ultimii ani și pe dinafară la fel de infect ca și pe dinăuntru, apare săptămânal pe un post de televiziune militarizat pentru a-și sparge furunculele în public și a ne demonstra că și puroaiele vorbesc.



Propovăduitorul unor idei celebre, cum ar fi „aplicarea în justiție a prezumției de vinovăție” și „retragerea dreptului de vot celor care nu au bacalaureatul”, și-a făcut o specialitate din a scâșni din măsele și a practica teroarea gazetărească sub forma atacului dement la jugulara celor care nu-i sunt pe plac.

Pavoazat cu lozinci robespierriene de genul celor din motto, face cu fiecare apariție televizată apologia dreptății prin teroare și a scopului mai presus de mijloace.

A jubilat de excesele și crimele statului paralel, chiar le-a elogiat ca formă exemplară de descurajare a răului, exultând atunci când Adrian Năstase a vrut să-și tragă un glonț în cap și când Dan Voiculescu a fost arestat prin practici mafiote, cum însuși Traian Băsescu a recunoscut-o.

Pentru el binomul Coldea – Kovesi și grozăviile pe care acesta le-a făcut în numele luptei anticorupție au reprezentat împlinirea unei aspirații profund identitare: stăpânirea rasei prin cruzime, arbitrariu și discreționarism.

Ieri, când România majoritară a fost tratată de Bruxelles ca o târfă acuzată că răspândește SIDA celor din jur, sordidul personaj redus la trei inițiale, CTP , nu și-a putut reține rânjetul de satisfacție. A afirmat ironic:

„Avem un breaking news astăzi, știm în sfârșit, aflăm un lucru extrem de important din Raport, cine este statul paralel, din cele 8 cerințe transmise României rezultă clar că statul paralel este chiar UE”.

Biet rudiment securistic și comunistoid! La el totul iese pe dos decât își propune, pentru că lumea a învățat să-l citească pe sub glazură și știe să se apere de manipulările lui grosolane, rostite rituos. Partizanat, fanatism, ură! Asta înseamnă CTP pentru marea majoritate a românilor. Un propagandist îmbătrânit în rele,  al unui sistem chiar mai bătrân, în rele, decât el.

A vrut să fie ironic, să bagatelizeze ideea de „stat paralel” și a scăpat porumbelul: „statul paralel este chiar UE”.

Statul paralel înseamnă o structură nealeasă de români, nelegitimă, care parazitează statul desemnat de electori să conducă țara și care uneori, prin manevre nedemocratice , chiar reușește să o conducă.

Au aparținut Coldea și Kovesi statului paralel? Categoric! Nu au fost aleși de popor însă, prin manevre oculte și cu sprijin din afara țării, au reușit în multe momente să-și impună voința în decizii cruciale pentru România. Camarila lor l-a ținut pe Băsescu la Cotroceni după referendum, ei l-au ales a doua oară ignorând realitatea urnelor, ei l-au făcut pe Klaus Iohannis președinte, ei au dărâmat guvernul Ponta înlocuindu-l cu guvernul Cioloș șamd.

Puteau, cei din sufrageria lui Oprea plus alți câțiva ajunși între timp la CCR sau la Parlamentul European, să facă toate aceste jocuri fără un sprijin consistent și interesat din afară? Fără sprijinul SUA, democrată pe atunci, și fără presiunile UE dominată în permanență de PPE? Nici vorbă!

Așa că să nu ne mai ascundem după explicații puerile: da, UE, prin PPE care o controlează și care este în tabăra opusă guvernanților de azi din România, a făcut și face parte din statul paralel. Din acea structură nealeasă de români să conducă țara dar care, cu ajutorul unor cozi de topor vorbitoare de limba română, reușește, totuși, dacă nu chiar să mai conducă țara (pentru că lucrurile s-au mai schimbat între timp), măcar să obstrucționeze, sever, buna guvernare.

replică din punctajul găștii CTP care apără cu dinții incremenirea în justiția macovisto – koveșistă este că domnul Timmermans nu aparține PPE ci grupului Socialiștilor Europeni din care face parte și PSD. Prin urmare, până și socialiștii europeni s-ar fi desolidarizat de PSD.

Celor care vin cu acest argument le răspund astfel: domnul Timmermans, înainte de a fi Socialist European, este olandez. Înainte de a ține cu interesele socialiștilor europeni ține cu interesele țării sale. Cu interesele Olandei. Ceea ce, spre rușinea lor, nu fac și europarlamentarii români.

Gura păcătosului CTP a rostit, fără să vrea, un adevăr: UE se comportă, în prezent, ca o parte influentă (și, evident, abuzivă) a statului paralel. Încearcă să conducă România fără mandat!

Mai presus de toate acestea, prezentul imediat ne impune să reținem un lucru: în acest  moment aliații noștri tradiționali sunt divizați în două tabere: UE pe de o parte, SUA și Israel pe de altă parte.

Tare mi-e teamă, cu Rusia și Ungaria în coaste și cu scutul american instalat la Deveselu, că a ne orienta acum spre tabăra europeană (așa cum înclină președintele Iohannis) poate însemna pierderea nu doar a unui scut ci a două…

Autor: Contele de Saint Germain

Sursa: Conteledesaintgermain

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu