Analize și opinii

Cum îl trezește Guvernul pe Iohannis din analiză

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va fi sesizată, vineri, Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat-o că încă mai analizează situaţia numirilor celor doi miniştri şi nu va lua o decizie până săptămâna viitoare.



Anunțul a fost făcut după ce, lParlament, s-a consumat o întâlnire între premierul Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea. Cei doi au discutat despre sesizarea împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, în condițiile în care șeful statului amână decizia în cazul celor doi miniştri propuşi de Coaliţie, iar PSD a anunţat că nu mai tolerează întârzierea.

Liderul PSD a anunţat de miercuri seară că va discuta cu Viorica Dăncilă despre sesizarea Curţii Constituţionale pentru un conflict juridic cu preşedintele Klaus Iohannis, care nu a semnat remanierile la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

La discuţia dintre Dragnea şi Dăncilă participă şi Lia Olguţa Vasilescu, propusă pentru funcţia de ministru al Dezvoltării.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că „trebuie făcută o acţiune” în ceea ce priveşte situaţia remanierii celor doi miniştri şi că joi va avea o discuţie în acest sens cu Viorica Dăncilă şi cu Tudorel Toader. Dragnea a spus că în structurile de conducere ale PSD a avut loc deja această discuţie cu privire la sesizarea Curţii Constituţionale, dar că „va fi o decizie a primului ministru”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, pentru Antena 3, că draftul sesizării CCR în privinţa remanierilor este redactat. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: „Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”. Surse politice au afirmat joi, pentru Agerpres, că liderii coaliţiei de guvernare audecis să fie depusă sesizarea la CCR.

Autor: R.C.

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu