C O N T R A P R O P A G A N D Ă

CSM INSTAUREAZĂ LEGEA ÎN CURTEA LUI TARCEA

Secția pentru judecători din CSM a adoptat o hotarare prin care obligă Înalta Curte să intre în legalitate și să facă noi alegeri pentru Completurile de 5 judecători. Tarcea a participat la sedință, dar s-a abținut de la vot. Judecătorii din CSM o obligă pe Tarcea să înființeze cel putin 3 Completuri de 5 judecători în materie penală și 3 completuri în alte materii decât cea penală.Decizie extraordinara a Sectiei pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii, dupa publicarea Deciziei CCR nr. 685/2018 privind Completurile de 5 judecatori ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Potrivit ordinii de zi solutionate de miercuri, 5 decembrie 2018, Sectia pentru judecatori a adoptat o Hotarare prin care a dispus respectarea de catre ICCJ a exigentelor impuse de Decizia CCR nr. 685/2018 si organizarea de indata de noi alegeri pentru stabilirea noii componente a Completurilor de 5 judecatori.

Sectia pentru judecatori a CSM recomanda in cuprinsul Hotararii ca la Inalta Curte sa fie infiintate un numar minim de 3 Completuri de 5 judecatori in materie penala si 3 completuri in alte materii decat cea penala, astfel incat sa fie respectate exigentele impuse de CCR.

In acest sens, Colegiului de conducere al Inaltei Curti ii revine obligatia de a informa Sectia pentru judecatori a CSM cu privire la numarul de completuri pe care il dispun, dar si structura acestora, din punct de vedere al reprezentativitatii.

Astfel, Sectia pentru judecatori a CSM impune Inaltei Curti ca la tragerile la sorti pentru stabilirea Completurilor de 5 judecatori sa fie convocati toti judecatori instantei supreme, tragerea la sorti sa se inregistreze audio-video. Decanului de varsta al judecatorilor ICCJ ii va reveni, potrivit Hotararii CSM, obligatia de a verifica numele judecatorilor inscrisi pe bilete si de a proceda la introducerea acestora in dispozitive, care sa asigure secretul numelui.

Conform Hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM, dupa efectuarea tragerii la sorti, toate dosarele aflate in prezent pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de competenta completurilor de 5 judecatori, infiintate din anul 2014 si pâna in prezent, vor fi repartizate aleatoriu, in sistem informatizat, completurilor nou infiintate de 5 judecatori.

In ce priveste dosarele nou inregistrate la Inalta Curte pana la finalul anului 2018 si care sunt de competenta completurilor de 5 judecatori, CSM a stabilit ca acestea sa fie repartizate completurilor nou infiintate.

Autor: Elena Dumitrache

Sursa: luju.ro

Related Posts

One Response “CSM INSTAUREAZĂ LEGEA ÎN CURTEA LUI TARCEA”

  1. gina says:

    Și uite-așa o să primim cu toții in ghetuțe, sentinte adevărate, pronunțate în litera și mai ales în spiritul legii … împlinite. Fără bilețele, intervenții, intruziuni, spionită, sabotaj, falsuri, DIRECTIVE, etc. CONȘTIENȚI de faptul că infracțiunile trebuiesc anihilate, pe vecieeee. În sfârșit… Doamne ajută!

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss