Analize și opinii

Copiii de la „Grădiniţa groazei” aduşi cu duba, Carmen Iohannis e răcită

Incredibilă scenă de tupeu la maxim: Carmen Georgeta Iohannis n-a venit la audiere la Parchetul general pentru că este răcită! O doare-n cot pe aşa-zisă Primă Doamnă a României, în realitate o profesoară oarecare din Sibiu, de ce părere îşi face opinia publică sau de ce vor zice alegătorii lu’ bărbat-su. Şmecheră, frate, nu glumă! Şi, reţineţi!, este chemată doar ca martor în dosarul propriilor case luate prin fals în acte publice.



Dar, vă întreb, stimaţi cititori, vă mai amintiţi de cazul „Grădiniţei groazei” din Constanţa? E vorba de acel caz din 2016, cînd au apărut imaginile acelea şocante cu copiii agresaţi de şase educatoare, fiind loviţi, ameninţaţi, iar unii părinţi au reclamat că celor mici li se adminstra vin pentru a dormi la prânz!

În acel caz care a oripilat întreaga opinie publică, judecătorul Bogdan Alexandru Arhip de la Judecătoria Constanţa a dispus ca toţi copiii abuzaţi să fie aduşi cu duba în instanţă pentru a fi audiaţi, deşi aveau vîrste între 5 şi 7 ani! În zadar au protestat părinţii, depunînd chiar cereri de recuzare a magistratului, sentinţa lui Arhip a rămas definitivă.

Într-un tîrziu, din cauza impactului uriaş pe care imaginile difuzate de televiziuni l-au avut asupra opiniei publice, CSM a luat decizia să facă „verificări prealabile cu privire la activitatea, conduita şi respectarea obligaţiilor profesionale de către domnul Bogdan Alexandru Arhip, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa”, dar decizia acestuia a rămas, totuşi, definitivă.

Pentru a vă reaminti cazul acesta, iată link-ul spre una dintre ştirile difuzate în 12 iulie 2016, unde veţi afla şi ce reacţie au avut părinţii copiilor agresaţi atît de către educatoare, cît şi de judecătorul Arhip de la Judecătoria Constanţa.

Ştirea celor de la Kanal D conţine mai multe declaraţii care completează atmosfera din jurul acestei anchete, pe care le reproducem şi noi mai jos:

– MARIUS MOCANU, avocat: „Părinţii mi-au povestit că s-au trezit cu dube la uşă, cu jandarmi, cu uşi doborate şi cu jandarmi care căutau nişte minori. Consider că audierea acestor copii în această manieră este complet nenecesară, mai ales în această formulă”.

– RĂZVAN IVAN PUIU, purtător de cuvînt Jandarmeria Constanţa: „Vom ţine cont de sensibilitatea situaţiei, este exclusă folosirea cagulei sau transportul personelor indicate cu autospecialele noastre.

– PĂRINTELE UNUIA DINTRE COPII : „Cert este că nu am să-mi duc copilul de mînă, în instanţă, în faţa educatoarelor care l-au bătut. Chiar dacă voi primi acea amendă de 5000 de lei? Dar cît costă sănătatea copilului meu?”

– CRISTINA GEMĂNARU, psiholog: „În momentul în care copilul este într-un spaţiu necunoscut, apar anumite stări care apar şi la noi, la persoanele adulte. Orice copil are nevoie de adaptare”.

Toată lumea a reacţionat: părinţi, jurnalişti, politicieni, profesori, educatori, oameni simpli. N-am găsit însă nici măcar o reacţie a preşedintelui Klaus Iohannis sau a soţiei sale faţă de acest abuz al magistratului, deşi amîndoi sînt profesori! Cu toate acestea, zilele trecute Iohannis a lansat acel „proiect” naţional „România educată”, plin de fantasme valabile eventual peste cîteva milenii.

Şi vă mai întreb, stimaţi cititori, vă mai amintiţi de acea scenă în care Victor Ponta, care era Prim-ministrul României, s-a dus la DNA Ploieşti pentru audiere în dosarul în care avea să fie ulterior achitat? Abia fusese operat la genunchi şi aşa s-a dus la DNA, în cîrje.

Era ziua de 13 iulie 2015, deci cu un an înaintea episodului „Grădiniţa groazei”, iar preşedintele României era tot Klaus Iohannis. Nici atunci, de la Cotroceni nu s-a transmis vreo reacţie faţă de excesul de zel al procurorilor, căci, nu-i aşa?, Justiţia, Corupţii, Penalii, Infractorii… etc.

i, iată, acum, cînd soţia lui Klaus Iohannis este chemată la Parchetul general să dea o simplă declaraţie de martor, „Famiglia” a decis: „Eu nu am comis niciodată o ilegalitate sau vreo faptă penală, lucru la fel de adevărat și pentru soția mea, Carmen”!

Deci, Carmen Iohannis nu merge la Parchet:

– 1. pentru că mergem în vizită de stat la Londra, adică la un spritz cu Prinţul Charles

– 2. pentru că mergem la Paris ca să-l facem pe Macron să ne aştepte un sfert de oră în mijlocul străzii

– 3. pentru că doamna Carmen Iohannis a răcit.

Nu vi se pare că cineva îşi bate joc de noi şi că ne iau de proşti? Adică, nişte copii de 5-7 ani sînt duşi cu duba la audieri pentru că aşa a decis magistratul, Primul ministru este obligat să vină în cîrje la DNA Ploieşti, iar profesoara Carmen Iohannis este tratată ca o mironosiţă pentru că are o viroză banală, pe care o au sute de mii de oameni în această perioadă friguroasă?

Autor: Ion Spanu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu