Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Conferinţă de presă cu tema ”România în derivă?”

Participanti: Iulian Capsali (Alianţa pentru Demnitate Naţională), Bogdan Stanciu (Asociaţia “Pro -Vita”), Razvan Vastea (Asociaţia “Basarabii”), Alina Ioana Dida, sculptorul Silvia Radu si altii.
conferinta-screenshot

Alina Ioana Dida:
“Am sa incep de la conferinta de presa sustinuta de Asociatia Accept si ONG-ul Active Watch sustinuta pe 21 februarie. In prezentarea facuta de Daniela Prisacariu – dansa a omis sa spuna motivul real al acestui protest al nostru – a fost un protest pasnic. E suficient sa va spun ca politia nu a inregistrat nici o neregula, nici o violenta. Este suficient sa ne uitam pe inregistrarile acelui eveniment ca sa vedem ca nu s-au comis acte de violenta. Este adevarat ca cineva a strigat: “moarte homosexualilor” si cineva a facut salutul nazist. Voi reveni asupra acestui moment.

Grupul prezent in acea sala a fost un grup eterogen care are cateva valori comune. Ceea ce nu a spus Daniela Prisacariu este ca noi nu am intrerupt proiectia unui film gay. Noi am fost niste oameni, niste cetateni care ne-am prezentat acolo pentru a intrerupe un eveniment ales intentionat ca sa se petreaca intr-un loc nepotrivit. Lucrul acesta reiese si din ceea ce a spus Daniela Prisacariu care a spus ca ei au anticipat ca vor fi proteste si au anuntat politia in scris pentru protectie inca dinainte de producerea evenimentului. Ei au stiut ca intotdeauna la asemenea manifestari ale lor se prezinta un grup mic de oameni care foloseste salutul nazist. S-au folosit de aceasta informatie si au folosit intentionat acel loc. Vom vedea mai tarziu de ce. Dupa cum a spus Mircea Toma acolo au fost prezente grupari de extrema dreapta. Adica Mircea Toma s-a referit numai la acele cateva persoane care au folosit salutul nazist si ne-a ignorat pe noi. Noi, reprezentantii unor asociatii care au facut protestul scris inca de acum 4 saptamani. In protestele noastre scrise noi am reusit sa oprim conferinta unui profesor care propaga pedofilia, ce fusese anuntata la Facultatea de Sociologie, conferinta altui propagandist gay ce fusese anuntata la Facultatea de Istorie. Domnul Mircea Toma a mentionat despre evenimentul de la Facultatea de Sociologie. Dansul a deplans anularea acelui eveniment, dar nu a precizat ca era vorba despre conferinta unui profesor care in lucrarile sale asa zis stiintifice se pronunta pentru legalizarea pedofiliei pe etape pentru ca, spune dansul: “lumea inca nu este pregatita. Sa legalizam relatiile sexuale cu copii de pana la 16 ani in prima etapa, pe urma cu copii de pana la 12 ani si pe urma cu copii de pana la 6 ani”. Prin protestul nostru scris noi am reusit sa anulam acel eveniment. Am reusit sa anulam un eveniment la de Facultatea de Istorie asemanator.

Manifestarea de la Muzeu din seara de miercuri a fost neorganizata dupa cum se vede din inregistrari. Unii cantau, unii au spus o rugaciune, unii au spus imnul, unii au intrat in vorba cu cei de la Asociatia Accept si chiar s-au purtat dialoguri civilizate. Dovada ca nu a fost nici o violenta. Chiar doamna avocat sustine ca persoanele s-u simtit lezate verbal si ca vor depune circa 5 plangeri penale. Doamna avocat a spus ca exista inregistrari. E adevarat. Exista inregistrari. Ceea ce a facut Asociatia Accept si a fost sprijinit de Asociatia Active Watch este o manipulare. Ei au lasat intentionat evenimentul sa se petreaca acolo pentru ca sa poata spune ca s-au prezentat grupari de extrema dreapta, adica: “noi nu am fost legitimi – ceilalti, cei care nu am folosit salutul nazist, cei caer au spus imnul national si tatal nostru! Noi nu am fost legitimi! Noi, prin protestul scris de acum 4 saptamani care a fost putin pomenit in presa. Noi, prin protestul de acum 4 saptamani nu am fost legitimi! Chiar o membra Accept spune pe o inregistrare: “Dumneavostra deranjati aici. Aceasta se numeste homofobie!” Folosirea unor cuvinte cum este homofobia ne pune de la inceput o eticheta de patologic, cuvantul fobie vine din medicina, reprezinta o stare patologica. Sa-i spui cuiva homofob inseamna de la inceput ca este bolnav.

ONG-ul numit Active Watch a facut aceasta conferinta de presa si un intreg tam-tam pentru a ne delegitima pe noi. Aceasta este miza: “Voi nu sunteti reprezentativi! Voi nu aveti voie sa vorbiti!” – intr-o prima etapa. In a doua etapa miza este scoaterea valorilor romanesti din muzeu si inlocuirea lor cu valorile multiculturalismului. Una dintr ele este “cultura gay”. Se numeste “cultura gay” ei asa ii spun.

Deci miza este scoaterea valorilor romanesti din muzeu treptat. Anul trecut a fost un “gay fast” (…) Anul asta in cadrul lunii gay au vrut sa organizeze 3 evenimente la muzeu. Toata luna Februarie numita luna gay au avut zeci de evenimente, vreo 28 la care nu i-a deranjat nimeni pentru ca au fost organizate in niste locuri potrivite: niste institutii particulare, niste agenti economici care au dreptul sa-si exprime un punct de vedere. Dar ceea ce au facut ei la Muzeul Taranului Roman este o provocare cu scopul de a confisca discursul public. Adica ei au voie sa se pronunte asupra unor probleme din societatea romaneasca, noi nu suntem legitimi sa ne pronuntam. Cele 40 de asociatii crestine nu sunt legitime sa se pronunte asupra valorilor lor. Noi nu avem dreptul de exprimare. Asta a reiesit din conferinta.

In parte manipularea lor a reusit pentru ca incep chiar cu ziua de joi: la conferinta de joi nici un ziarist practic nu le-a pus nici o intrebare de exemplu despre Facultatea de Sociologie. Mircea Toma a pomenit depre Facultatea de Sociologie. Nu a spus! Nu a spus ca este vorba despre conferinta unui profesor pedofil. Nici Accept-ul nu a mai mutat evenimentul in alta parte. Deci au fost 2 puncte: primul punct Facultatea si al doilea punct faptul ca propaga pedofilia. Accept-ul a anulat evenimetul complet. Nu l-a mutat intr-o sala particulara. Macar si-au dat seama ca au facut o greseala. Ca un profesor care propaga pedofilia nu poate veni in Romania.

La muzeu nu au facut acelasi lucru. De ce? Poate pentru ca aveau o experienta anterioara in acest muzeu de cativa ani se difuzeaza si filme gay, si filme cu continut sexual explicit unor minori in cadrul unui program educativ. Fundatia Macondo organizeaza aceste evenimente de cativa ani. Deci s-au simtit puternici.

Miza acestei actiuni a noastre a fost sa le aratam ca am fost legitimi. Asa cum ei au avut dreptul la libera exprimare asa il avem si noi, dar mai important decat asta trebuie sa avem grija ca dintr-o institutie romana sa nu fie eliminate valorile romanesti. In acest caz crucea. Muzeul este construit in jurul crucii pentru ca, cultura romaneasca s-a format in jurul crucii. ”

sursa: privesc.eu // gandeste.org

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu