Analize și opinii

COMPLOT ÎMPOTRIVA ȘEFEI DNA – Operațiune de înlăturare a procuroarei Anca Jurma

Înregistrarea discuției dintre șefa interimară a DNA și Florentina Mirica a fost aruncată deliberat în prea de casa a lui Kovesi fix cu 2 zile înainte ca procurorii CSM să discute prelungirea delegării Ancai Jurma la conducerea parchetului.



Discuția va fi folosită pentru respingerea delegării, astfel încat DNA să fie preluată de un apropiat al Laurei Kovesi. Jurma e indezirabilă pentru că nu raspunde la comenzi.

Sa fie publicarea inregistrarii discutiei dintre sefa interimara a DNA Anca Jurma si procuroarea Florentina Mirica o simpla dezvaluire de presa sau sa faca parte dintr-un plan mai amplu, dintr-un complot menit sa o compromita pe Jurma si sa duca la inlaturarea acesteia de la parchetul anticoruptie? Punem intrebarea avand in vedere momentul in care a aparut inregistrarea dintre Jurma si Mirica, unul deloc intamplator in opinia noastra.

Astfel, site-ul G4Media a publicat marti seara, 18 decembrie 2018, o inregistrare bomba cu Jurma si Mirica, prima dintre acestea fiind pusa intr-o lumina extrem de proasta, tinand cont de comentariile deloc favorabile pe care aceasta le face la adresa unor colegi de-ai sai din parchetul anticoruptie. Aruncarea pe piata a acestei inregistrari are loc insa intr-un moment cheie pentru DNAEa vine cu doua zile inainte ca procurorii din CSM sa decida cu privire la conducerea DNA. Mai exact, inainte ca procurorii CSM sa stabileasca daca vor prelungi pe inca sase luni delegarea Ancai Jurma in functia de procuror sef interimar al DNA.

Pretext pentru indepartarea lui Jurma

Ei bine, in mod cert, inregistrarea dintre Jurma si Mirica va fi luata in discutie de procurorii din CSM, grupati in asa-zisa “Brigada Nufarul”, denumire primita dupa ce acestia au facut scut in jurul Laurei Kovesi, pe care pana acum au spalat-o de orice acuzatie disciplinara si ale carei interese nu le-au deranjat, cu exceptia cazului in care au respins acordarea gradului profesional corespunzator PICCJ, asa cum ceruse Luluta, decizie care oricum era imposibil de luat atat timp cat legea nu le dadea dreptul sa faca altfel. In acest sens, conform surselor Lumea Justitiei, in interiorul Sectiei pentru procurori a CSM se va pune problema daca Anca Jurma poate continua la conducerea DNA, avand in vedere modul in care vorbeste despre subalternii sai. In final, cel mai probabil discutia va fi folosita ca pretext pentru a refuza o noua delegare a Ancai Jurma la conducerea DNA pentru alte sase luni.

Jurma inlocuita cu omul lui Kovesi. Sa fie Bulancea?

Din informatiile pe care le detinem, nemultumirea fata de Anca Jurma este cauzata de atitudinea rezervata a acesteia fata de implicarea in fabricarea de dosare politice si de continuarea practicilor DNA din ultimii ani. Practic, Anca Jurma a devenit indezirabila in anumite medii intrucat nu raspunde comenzilor.

Cert este ca odata indepartata de la conducerea DNA, Anca Jurma urmeaza sa fie inlocuita cu un procuror mult mai agreabil. Deja este vehiculat un prim nume in acest sens. Este vorba despre actualul sef al Sectiei a II-a din DNA, procurorul Marius Bulancea , fost consilier al Laurei Kovesi.

Restauratia regimului Kovesi

Practic, este foarte posibil ca de fapt sa avem de-a face cu o operatiune de restauratie a regimului Kovesi la DNA, printr-un om de-al acesteia. In final trebuie observate alte cateva aspecte:

-inregistrarea dintre Anca Jurma si Florentina Mirica are scopul de a o pune intr-o lumina proasta in special pe prima dintre ele;

-foarte posibil, inregistrarea a fost realizata si livrata de Florentina Mirica, in conditiile in care Anca Jurma a dezvaluit la discutie nu a mai participat nimeni altcineva;

-Florentina Mirica este protejata Laurei Kovesi, fosta sefa DNA mergand de manuta cu aceasta la CSM astfel incat subalterna ei sa nu fie cumva sanctionata disciplinar;

-inregistrarea a fost publicata de un site detinut de Dan Tapalaga, admirator recunoscut al Laurei Kovesi, fost consilier al Monicai Macovei, la randul ei mare sustinatoare a lui Kovesi;

-articolul in care este prezentata discutia dintre Jurma si Mirica este semnat de un anume Alin Ionescu, despre care colonelul SRI Daniel Dragomir a sustinut ca ar fi in realitate jurnalistul Alex Costache de la TVR, unul dintre ziaristii preferati ai lui Kovesi, cel care de multe ori era singurul care ii adresa intrebari fostei sefe DNA.

Autor: George Tarata

Sursa: luju.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu