Analize și opinii

Ce ți-e și cu patrioții ăștia recenți…

Apar din ce in ce mai multe semnale ca la anumite niveluri decizionale se intoarce foaia in privinta relatiei cu hegemonul european. In articolul de mai jos avem doua tipuri de indicii.



Pe de o parte, referitor la centrul de influenta financiar al statului, BNR. Dintr-o data, dupa ce zeci de ani a sprijinit tacit toate abuzurile facute de capitalul international, acuma BNR gaseste curajul sa certe bancile straine ca nu finanteaza suficient economia romaneasca. Aha. Mintea romanului cea de pe urma. Aha. Drumul Damascului. Aha.

Pe de alta parte, felul in care diverse lichele media care pina acum deserveau fara menajamente interesele multinationale acuma dintr-o data si subit isi schimba discursul, aducindu-si aminte ca sint romani.

E semnificativ faptul ca articolul tine de gruparea media din jurul lui Adrian Sirbu, ce i-a mai ramas din mamutul de altadata: Mediafax, Ziarul Financiar, Gindul. Nu uitati cit rau au facut acestei tari cei din grupul mass media al lui Adrian Sirbu.

Imi aduc aminte cum doar acum citiva ani Ziarul Financiar era virf de lance in discursul hegemonic impotriva intereselor romanesti. Si ma gindesc cu amar amuzament cu cita vehemente vitriolanta ar fi reactionat, ei si cei de la Hotnews si toate celelalte unitati civile otravite, daca prin 2013 sau 2014 am fi indraznit careva din noi sa afirmam fix ce afirma ei acum in aceste rinduri. Aduceti-va aminte cu cita furie ticaloasa l-au demonizat pe Ponta si cum acuma se straduie sa-l recupereze, transmitind fix aceleasi mesaje pe care le transmitea acesta cit timp era premier, cind era demonizat cu perseverenta de catre ZF.

Faptul ca acum, dupa ani si ani de zile in care Ziarul Financiar a fost o oficina agresiva a intereselor capitalului strain, dintr-o data isi permite sa publice un asemenea articol, ne arata ca se intimpla niste chestii interesante la un anumit nivel de profunzime.

Sau sa fie doar si decit o consecinta a bunavointei cumparate recent de la Sirbu prin contractele guvernamentale de sute de mii de euro? Ma indoiesc. Nu cred ca e vorba doar de asta.

Autor: Teodor Palada

Sursa: Teodor Palada Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • CLAUZE BANCARE ABUZIVE
    OMISIUNEA CU ȘTIINȚĂ DE A IMPLEMENTA ACTIVITATEA DE SUPRAVGHERE MACROPRUDENȚIALĂ !!!!!!!!!!!
    NEASUMAREA RISCULUI ÎN DERULAREA CONTRACTELOR
    MĂSURI DE EXECUTARE SILITĂ ABUZIVE
    PRACTICI ILEGALE DE TRANSFER A AȘA NUMITELOR CREDITE NEPERFORMANTE, ÎN FAPT ȘI ÎN DREPT, DEVALIZĂRILE, SIFONĂRILE, ALIMENTAREA PARADISURILOR FISCALE
    ACTIVITĂȚI DE RECUPERARE ÎN GRUP ORGANIZAT INFRACȚIONAL
    EVAZIUNEA BITCOIN
    SUPRAÎNDATORAREA UNEI ȚĂRI, A FIINȚEI UMANE, SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE, PLANETARE. TRĂDAREA, ÎNALTA TRĂDARE. SĂRUTUL LUI IUDA. DEZUMANIZAREA.

    STOP JOC.