Analize și opinii Politică

Cand robinetul jafului ramane deschis…

Vasile Blaga si Elena Udrea sunt doar doi dintre ministrii Cabinetului Boc care vorbeau despre demisie, in cazul in care taxele si impozitele vor creste. Acestora li se adauga si liderul UDMR, Marko Bela, cel ce impartasea acelasi punct de vedere. Decizia Curtii Constitutionale i-a prins, insa, pe picior gresit pe unii lideri ai Puterii, care nu se asteptau la aceasta “tradare” din partea judecatorului numit de CCR. Pusi in fata faptului implinit, acestia au identificat imediat noi si noi explicatii, pentru a justifica “explozia” TVA-ului. Devine evident ca nici macar unul dintre actualii demnitari nu are forta de a-si respecta cuvantul dat, de a-si asuma raspunderea pentru esecul guvernarii. In frunte cu un premier de mucava, care accepta statutul de marioneta al Palatului Cotroceni, actualul guvern continua sa se decredibilizeze accentuat. Si-a demonstrat incompetenta crasa.

Refuzul de a stopa devalizarea banului public de catre clientii politici este de notorietate. Intre interesele populatiei si capatuiala oligarhiei portocalii, actuala Putere a ales cea de-a doua varianta fara isi puna prea multe semne de intrebare. De aici, devine de inteles aceasta obsesie a guvernantilor de a mentine deschise “robinetele jafului”. Clientela de partid nu simte efectele crizei. Fondurile publice o protejeaza, o face imuna in fata austeritatii. La randul sau, seful statului a renuntat, brusc, la atat de dragile “bai de multime”. Nu mai vorbeste de popor, de mandatul primit de la acesta, nici macar de punerea in practica a rezultatelor Referendumului de anul trecut. Sta ascuns in spatele zidurilor tot mai bine pazite ale Palatului Cotroceni, multumindu-se doar sa isi exerseze functia de presedinte al poporului portocaliu, in reuniuni si sedinte de partid la care in mod normal, un presedinte nu ar prea avea ce sa caute. Dar ce mai este normal in Romania anului 2010, o Romanie ajunsa la cheremul unei majoritati create prin tradare?
Guvernantii mimeaza dorinta de a restructura, de a reduce cheltuielile bugetare. Probabil ca vor face acest lucru, fortati de nesustenabilitatea sistemului de pensii si a bugetului de stat. Vor fi concediati peste 100.000 de salariati din sectorul bugetar. Cei numiti pe criterii politice vor ramane, desigur, in functii. Mai mult, ei vor conduce comisiile de asa-zisa evaluare care se vor pronunta pe marginea competentei sau a incompetentei celor ce vor ingrosa randurile somerilor. Economia isi va continua, insa, declinul. Ca si nivelul de trai al populatiei.

Remanierea guvernamentala va fi prezentata, prin toamna, ca o solutie salvatoare. Vor pleca cativa ministri, dar Boc va ramane. Alaturi de marea majoritate a “greilor” din Modrogan. Noi iluzii vor fi vandute populatiei. Promisiunile se vor regasi inevitabil in peisaj. Basescu va identifica vinovatii. Vom asista la acelasi scenariu prost, in care tupeul regizorului suplineste profesionalismul actorilor. Actuala guvernare garanteaza exacerbarea neajunsurilor. Din pacate, alternativele lipsesc. Nici PSD si nici PNL nu au aratat ca pot reprezenta solutii salvatoare. Demagogia ieftina nu se poate transforma in masuri anticriza. Tocmai din aceste motive, nevoia unei noi clase politice devine stringenta. Cu tot ce deriva de aici.

Iulian Badea
sursa: cronicaromana.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Doar ce-i care nu au uitat istoria bolsevizarii tarii pot sa intelega ca aceasata istori se repeta.doat colaborationiostii PDL-isto-bocisto-basesti,actuala ologarhie “portocalie”, din ce in ce mai rosie,se imbogateste in aceasta austeritate inumana ,mcrimianla impusa romanilor.Suntem in plin razboi,iar ocupantii tarii mai au inca alte si alte masuri de decimare a romanilor.Romanii nu se mai pot astepta la nimic bun ,sau “bine”din partea PDL-UNPR-istilor,care iata au distrus si puterea legislativa,impunand tarii OUG -ri protectioniste doar pentru ei si averile lor penale.
    Iata aici ce poate scoate o minte evazionista criminal -PDL-ist-totalitarista:

    http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=20151