Analize și opinii

Bogdan Duca: ”De ce sunt cu PSD?”

Mă muștruluiește un prieten pe privat că prea iau apărarea PSD-ului. I-am răspuns, dar o fac și public, că:


1. Alianța PSD și ALDE este singura opțiune rațională în momentul de față pentru un cetățean român normal, care dorește pentru țara asta coerență și stabilitate.

2. Nu există alternativă, din păcate, la PSD și la ALDE. USR nu poate fi o soluție decât pentru o sinucidere prin supradoză. PNL nu are soluții pentru supraviețuirea sa decentă, deci e greu să ne facem iluzii că poate oferi soluții pentru România. PMP? Haha…

3. Nu există soluții nici măcar strict creștin- conservatoare. Nu doar că ele sunt impopulare politic (partidulețe gen Noua Republică, Alianța Noastră, PRU, etc. nu reușesc să treacă pragul psihologic de 1 procent din voturile electoratului, ce să mai vorbim de acel minimum 5 procente care te transformă în mic partid parlamentar?) dar sunt și tributare unui naționalism păgubos și desuet, unei retorici interbelice, cu doze mai mari sau mai mici de extremism.

4. Desigur că PSD nu reprezintă nici 50 la sută din așteptările mele, de cetățean român, conservator, eurosceptic și creștin, dar e singurul partid mare care este cât de cât atent la aceste așteptări căci:

-susține fără tragere de inimă, dar susține, demersul pro- familie (PNL a tot încercat să bage bețe în roate);

-e aproape de Biserică (într-o logică cam proastă, e drept, dar nu 100 la sută greșită) în timp ce PNL e stingher în relația cu Biserica iar USR este destul de explicit anticlerical;

-vrea să facă ordine în mafia paralelă statului din justiție, e drept, fără vigoare, cu timidități nejustificabile, cu detonări ale infilitraților în partid, dar o face, în timp ce PNL și USR s-au predat DNA;

-susține demersurile unor curajoși din partid care vor să pună ordine cât de cât (se poate mult mai bine) în universul ”societății civile” finanțate de diverse ambasade și cercuri de interese externe, în timp ce vocile nonconformiste politic din PNL sunt marginalizate, iar în USR toți sunt zid în jurul ”societății civile„ americane, olandeze și norvegiene din…România;

– în sfârșit, e atent, tot cu șchiopăteli și cu priviri fricoase spre diferite ambasade, la bunăstarea cetățenilor, în timp ce PNL trăiește fantezii cu von Mises iar în USR, chiar dacă nu se spune, s-ar dori ieșirea din sistem pe cale naturală (fie și ajutată) a pensionarilor și asistaților sociali.

Ei, de asta stau și eu și susțin PSD-ul. Mai scriu p e aici, mai scriu pe acolo, mai aflu chiar că sunt citit, ba chiar și băgat în seamă de unii de prin partid, care se simt astfel încurajați să meargă mai departe în ceea ce fac bine, dar…„incorect politic„.

Alternativă nu am. Nu pot să mă cert la infinit cu bravii conservatori români care pierd vremea prin crâșme sub copac, oscilând, în funcție de gradul de alcolemie și de excitare spirituală, între conservatorismul sănătos și extremisme legionaroide.

Nu am nici eu timp, dar nu are nici țara timp să aștepte până când se vor lămuri ei dacă Occidentul e putred din cauză de catolicism în timp ce ei sunt verzi din motiv de ortodoxie, dacă UE trebuie respins din pricină de filioque sau pentru că au ei un puseu anti-masonic și antisemit, sau din alte deloc binecuvântate pricini care fac ca mulți conservatori să se sinucidă boem în mlaștina unui naționalism pășunist și creștinism para-evanghelic….

Asta ca să nu mai aduc în discuție celălalt conservatorism, în linie dreaptă, atât de pro-occidental încât ajung să se împărtășească cu Big Mac și Coca Cola și dacă mâine un atac nuclear american ar distruge Moscova, Beijingul, Phenianul sau Teheranul, ar aplauda victoria democrației și s-ar mira de ce rușii, chinezii, nord-coreenii și iranieni ar sta să își plângă morții, nu să mulțumească NATO…

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca Blog

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Astazi avem de a face cu o Lovitura de Stat in plina desfasurare, data de Statul Paralel asupra Parlamentului si Guvernului.
    Daca progresistii astia(prin sistemul lor ocult din Romania) pun mainile pe toate institutiile de forta ale statului, asa cum isi doresc, atunci s-a terminat si cu ultimul surogat de democratie in Romania, care nu va mai fi decat o Colonie plina de sclavi ce trebuie reeducati sub biciul progresistilor. Acum, aceste IUDE dispun la cheie, de presedentie prin slugoiul sasesc, de SRI si DNA si de multele cozi de topor din Justitie. Dar nu dispun inca de Parlament, care tocmai a fost predat de romani PSD-ului, nu din convingere si apreciere(sa fim seriosi, la ce “performante” are), ci ca un instinct de conservare ancestral al poporului nostru care presimte pericolul maxim care o sa se abata asupra tarii si a neamului, de aceea are nevoie de un echilibru de putere. Atunci cand Sistemul Progresist va ajunge sa puna mana si pe Parlament, atunci cercul se va inchide nefast pt poporul roman, caci oamenii de rand vor fi redusi la statutul de “sclavi pe plantatie”, in conditii de Ev Mediu, batjocoriti, umiliti, incipati ca vitele cu semnul fiarei, fara drepturi si libertati si in final omorati, prin vaccinuri obligatorii, epuizare sau prin alte metode.