Analize și opinii

Băsescu, dat în vileag de serviciul secret olandez: a fost slugă la mai mulți stăpâni!

Inevitabilul s-a intamplat. Tot ceea ce am scris si am spus despre Traian Basescu s-a confirmat. Din cele mai oficiale surse. Serviciul secret olandez l-a deconspirat. Fostul presedinte al Romaniei a fost, pe rand, turnator al Securitatii, apoi ofiter de informatii al Directiei de Informatii Externe si a sfarsit, exact asa cum am scris ani in sir, prin a fi racolat, la Anvers, de catre spionajul sovietic. Din 2004, i-a servit pe americani. Care, o vreme, l-au rasplatit. Iar astazi l-au lasat din mana.

ea2ea1051e84b4ca266bf6b56d802a7c

De ce aceasta dezvaluire oficiala provine tocmai din arhivele secrete ale Olandei? Din simplul motiv ca, in diviziunea muncii contrainformative a statelor NATO, in perioada in care Traian Basescu s-a aflat in misiune la Anvers ca sef al Agentiei Navrom, Olanda a raspuns de supravegherea unor agenti ai unor state din estul Europei, inclusiv Romania. O parte din arhiva de la Haga au fost desecretizata. In cazul Traian Basescu, desecretizarea s-a produs cu mai multa vreme in urma, atunci cand, in vederea vizitei familiei regale din Belgia in Romania, a fost intocmit un raport in ceea ce il priveste pe fostul sef al statului roman.

Conform acestui raport, Traian Basescu a devenit ofiter DIE specializat in transportul de armament si spionaj militar, in baza unui document semnat, inca din 1973, de catre Nicolae Ceausescu prin care sefii misiunilor Navrom din strainatate urmau sa devina, automat – desigur, dupa o instruire adecvata –, ofiteri acoperiti ai statului roman, specializati in spionaj militar si trafic de arme. Cand a ajuns seful Agentiei Navrom, Traian Basescu in aceasta calitate a ajuns, iar reteaua era condusa de prietenul sau Silvian Ionescu. Cel care, recent, l-a si dat in vileag.

Exista un general al fostului KGB urmarit inca si azi, Albert Ignatenko, care, in anii 80, actiona in statele Benelux si, in primul rand, in Olanda, un stat cheie pentru facilitatile sale portuare si o platforma internationala a traficului de armamet, dar si de diamante.

Traian Basescu a lucrat, asadar, o vreme sub dubla comanda, sub comanda lui Silvian Ionescu pentru DIE, si sub comanda lui Albert Ignatenko pentru KGB.

Acolo, la Anvers, el l-a cunoscut, a colaborat indeaproape si s-a imprietenit cu maiorul sovietic Viktor Bout, si el ofiter acoperit KGB, si el specializat in spionaj militar si trafic de arme. Intre timp, Traian Basescu a ajuns ministru al Transporturilor si, apoi, presedinte al Romaniei, mentinandu-si legaturile stranse cu Viktor Bout care, in aceeasi perioada de dupa 90, pana in urma cu cativa ani, cand a fost capturat de americani, a ajuns cel mai mare traficant de arme din lume. Nu intamplator, el a inspirat opera cinematografica “Regele armelor”, in care rolul principal l-a jucat Nicolas Cage.

In ahiva de la Haga, Traian Basescu ocupa un loc de cinste, acestui personaj fiindu-i dedicate zeci si zeci de rapoarte. La aceste rapoarte au avut acces, cum era si firesc, in cadrul parteneriatului NATO, si americanii. Incepand din 2004, acestia, la randul lor, l-au folosit pe Traian Basescu.

Astazi, documentele transpira din simplul fapt ca nimeni nu mai are nevoie de Basescu si, pentru serviciile secrete occidentale, a sosit ziua rafuielilor.

Ce ar urma sa se intample? Un lucru foarte simplu. Daca ceea ce se afirma in rapoartele serviciului secret olandez, care astazi este un partener al serviciilor secrete din Romania, este real, atunci rezulta ca un tradator al statului roman s-a aflat, ani de zile, in importante functii de conducere ale statului, inclusiv in cea mai inalta dintre acestea. Iar tradarea de tara trebuie anchetata, judecata si pedepsita ca atare, chiar daca tradatorul, in mod teatral, saruta, cu lacrimi in ochi, tricolorul atunci cand se despartea de Palatul Cotroceni.

Autor: Sorin Rosca Stanescu

Sursa: Correct News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Olanda, stat cheie pt facilitatile sale portuare, care a votat mereu impotriva aderarii noastre la spatiul Schengen, implicit impotriva dezvoltarii ec., infrastructurii, comertului. Lalele, flote, agenti secreti, destine scrise-n cronici si efectul de boomerang

  • Haos si dezastru! Daca asa percepem realitatea din jurul nostru, dovedit cu probe, documente si fapte demascate, inseamna ca asa ESTE! Cum am ajuns in aceasta situatie?! Si ce este de facut pentru a restabili, regla, echilibra, armoniza societatea la toate nivelurile, in plan intern, deopotriva extern, daca nu schimbam contextul, gandind strategic, la un proiect care sa nu mai puna caruta inaintea cailor, ca pana in prezent. Intr-un ex similar ref la depozitul in aur, Polonia a castigat financiar in negocierea privind custodia pe regulile depozitului financiar-bancar. Tara noastra cum a negociat prin reprezentantii sai legali?! Pierdere. Functionam in regim de avarie, in pierdere si in toate domeniile, datorita negocierilor nefavorabile, in dauna intereselor statului noastru. Sa ne intrebam fiecare cum de mai rabda Pamantul. Pai, Dumnezeu tine Olanda datorita lalelelor, pe noi datorita Gradinii: Gradina Maicii Domnului, in rest…balast, prejucidiu, paguba, dezastru, depresie, nefericire, boala, colaps= imparatia lui mamona, in considerarea functionarii normelor universale, cauza-efect, nemuritorul efect de BOOM E RANG!

  • Olanda a crezut ca Basescu mai conteaza; de fapt, era pe tobogan. Vorbea atat de mult tocmai pentru ca i se spusese sa devina un fel de paratraznet, ca sa scape adevaratii vinovati.