Analize și opinii Politică

A cerut România “șpagă africană” francezilor?

Până azi s-au luat multe șpăgi. Dar asta a distrus România.

In 2008 investițiile străine erau de circa 8 miliarde de euro. In 2009, ajunseseră la circa 4 miliarde. In 2010, au rămas doar 2 miliarde! De ce nu mai vin investitorii străini? Uite de ce: din motive de șpagă africană!

In 2008 erau înregistrate la Registrul Comerțului 700 000 de firme. In 2009 au dispărut circa 200 000. In 2010, au mai dispărut încă 400 000. Acum au mai rămas în România doar o mână de firme. De ce nu mai vor nici măcar românii sa facă afaceri in România? Din motive de șpagă africană!

Efectul asupra populației? Simplu: in 2009 si 2010 au fost concediați peste 600 000 de oameni. Dintre care doar 20 000 de la stat! Marea lor majoritate nu si-au găsit după un an de zile nimic de lucru, au terminat si perioada de șomaj, așa ca acum guvernul se poate mândri ca…a scăzut șomajul! Cum au reușit ăștia de la stat sa-si păstreze joburile (si chiar să angajeze și sa-si mărească salariile) in timp ce sectorul privat era decimat? Tot prin șpagă africană!

Iar voi mai sperați ca o sa vina in 2011 investitori (indiferent de care, români sau străini) care să vă scoată din rahat? Ei uite, eu nu prea cred!

Va plângeți ca poporul nu va înțelege vouă greutățile? Care greutăți?

Faza cu guvernul Boc care se sacrifică pentru popor ar fi in mod normal, de râsul lumii. Numai că lumea nu mai are chef de râs. Culmea e că ați avut dreptate: da, România chiar trece prin cea mai mare criza economica din ultimul secol. Da, așa e, criza asta e echivalentă cu un război.

Și atunci, cum trebuie pedepsiți niște politicieni care-și sabotează țara pe timp de război?

Șpaga asta africană o sa vă coste scump!

Am zis-o și in articolul de ieri: faptul că Franța și Germania au ajuns să blocheze intrarea României în Schengen, pe motiv de corupție și incompetență, arată că sunteți vinovați de subminarea economiei naționale și trădarea intereselor țării.

Știu că faceți asta de 20 de ani, dar de data asta n-o să mai scăpați. Consecințele excluderii vor fi prea grave. Și nu mă refer la consecințele morale, Doamne ferește! Mă refer la consecințele economice. La bani. Și la efectele lor sociale.

Pentru șpaga asta africană, o să fiți judecați în curând în Piața Unirii. Și nu o sa fie un proces din ăla lung, de ani de zile, cu avocați faimoși și scumpi. Nici vorbă! Procesul vostru o să dureze cel mult o jumătate de oră.

Ca pe timp de război.

sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • CORUPTIA SI INCOMPETENTA DOMNESTE IN ROMANIA DE MULT TIMP.CUM CREDETI CA ANUMITE PERSOANE SI-AU ACUMULAT SUME FABULOASE PE CARE LE DETIN IN CONTURI SECRETE DIN DIFERITE BANCI ALE LUMII?NUMAI ASA. A.VIDEANU–5MILIARDE EURO,R.BERCEANU–4MILIARDE EURO,V.BLAGA–4MILIARDE EURO,T.BASESCU–2,5MILIARDE EURO,E.UDREA–1MILIARD EURO.INTERESELE TARII CU INTERESE PERSONALE.UNDE ESTI VLAD TEPES?AMIN.