Politică

Evolutia si legile naturale (VIDEO)

antroposofia„Suntem aşezaţi în lume ca oameni. În timp ce se desfăşoară viaţa noastră pământească, întreaga lume acţionează asupra noastră. Noi înfăsurăm oarecum ceea ce acţionează în acest caz. Lumea ne oferă multe. Noi le ţinem laolaltă. În momentul când murim, lumea ia din nou la sine ce ne-a dat. Dar ea primeşte prin aceasta ceva nou. Noi am vieţuit toate acestea într-un anumit mod. Ceea ce primeşte lumea este altceva decât ne-a dat ea. Ea preia întreaga noastră viaţă. Ea îşi întipăreşte în eterul său propriu toată viaţa noastră.

Iar acum ne aflăm în lume şi ne spunem, în timp ce luăm mai întâi această vieţuire împreună cu corpul nostru eteric: Noi nu ne aflăm în lume doar pentru noi, ci lumea are o anumită intenţie cu noi, lumea ne-a aşezat în ea pentru ca să poată lăsa să străbată prin noi ceea ce se află în ea şi pentru a-l putea primi din nou, în forma modificată de noi. Noi nu ne aflăm aici ca oameni doar pentru noi, noi suntem aici pentru lume, de exemplu, cu privire la corpurile noastre eterice. Lumea are nevoie de oameni, pentru că ea, prin aceasta, se umple din nou cu conţinutul său propriu înnoit. Este – nu un schimb de materie – însă un schimb de gânduri între lume şi om. Lumea cedează gândurile sale cosmice corpului eteric omenesc şi le primeşte înapoi în stare umanizată. Omul nu există numai pentru sine însuşi, omul este aici de dragul lumii.” RUDOLF STEINER


Sursa: Biblioteca antroposofica

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Rusine sa va fie ca am urlat cu anii aici sa-i dati autorului filmuletului PETER JOSEPH toate filmele si cercetarile caci ele doar va lumineaza (asta daca si voi sunteti gata sa vreti acest lucru). Prin aceasta mini cenzura doar amanati inevitabilul GANDESTE.ORG oamenii se vor lumina si constientiza din alta parte si in alte timpuri dar tot o vor face.
    P.S. Cand ma refer la “luminare” exprim defapt cuvantul desteptare ca sa nu ma intelegeti gresit.