Analize și opinii

2011: România, ai intrat în anul morții

România e un cal mort. Nu pariati pe el!


Povestea cu statul minimal e doar teorie. Să revenim cu picioarele pe pământ – și mai precis, pe pământul românesc. Voi aveti impresia că statul actual, care este o birocratie socialistă absolut monstruoasă și ne-umană, mai poate fi încă reformat pașnic. Eu nu cred. Eu cred că șansa unei reforme pașnice a fost pierdută în perioada aprilie-iunie 2010. Acum e prea târziu.

2011, anul falimentelor imobiliare.

România are datorii prea mari; toți banii pe care îi împrumută in 2011 se vor duce pe plata datoriilor externe (că de plata datoriilor interne nici nu se mai pune problema).

Asta înseamnă că nu vor mai fi bani de pensii și salarii. Deci – concedieri in masă, scăderi de salarii și întârzieri la plată. Deci – milioane de datornici la bănci vor fi executati. Până acum băncile au fost prudente cu executările silite, pentru că știau că nu își vor recupera banii (în special la împrumuturile cu garanții imobiliare). În 2011, s-a terminat cu îngăduința. Toată lumea e cu spatele la zid!

Așa că piața va fi inundată de oferte. Prețurile se vor prăbuși – nu ca până acum, ci de-adevăratelea! Dar chiar și așa, vor fi prea mari – pentru că românii nu vor mai avea bani nici de pâine.

Nu mai aveti investitori străini și vreti să-i păcăliți pe cei români?

Încrederea investitorilor străini s-a prăbușit complet: 8.5 miliarde investiții străine în 2008, 4 miliarde în 2009 si doar 2 miliarde în 2010.

Chiar și ăia care veniseră aici cu ani în urmă, au plecat: Coca-Cola a desființat 3 fabrici (din București, Oradea și Iași) pe care le-a mutat in alte țări (de pildă, în Republica Moldova: rușine!) Motivul l-au spus pe față: cheltuielile cu forța de muncă sunt prea mari! Kraft Foods s-a mutat din România în Bulgaria. Colgate și-a mutat fabrica în Polonia.

Băi politrucilor, voi ce făceați când plecau toți ăștia? Campanie electorală! Și vreți acum să vă salvăm noi pe banii noștri? Vezi să nu!

Economia românească nu mai există!

Mai grav este că însăși țesătura economică a țării, “plasa” de firme care menținea economia în funcțiune, are acum găuri imense. Din peste 700.000 de companii, câte erau înregistrate la Registrul Comerțului în 2007, au dispărut circa 650.000.

S-au închis întreprinderi mari, cu mii de angajați. De pildă, industria de vagoane: Astra Arad, Romvag Caracal, Meva Turnu Severin (vezi articolul “A murit si exportul de vagoane. Mai aveți speranțe pentru 2011?”). Germania a desființat recent programul Rabla, așa că exportul de Dacii a primit și el o lovitură grea. Păi cine să mai ducă economia în spate? E terminată treaba!

Urmează un apocalips economic!

Așa că haosul economic și încetarea de plăți (mai pe românește, falimentul) sunt inevitabile. Iar haosul economic aduce cu el haosul social: violențe de stradă, răzmerițe civile, explozia criminalității, jafuri în plină zi, un sentiment de disperare tot mai accentuat al populației, sinucideri din motive economice…lucruri pe care abia acum românii au început sa le simtă. Și despre care politicienii si populația speră (prostește) că vor dispărea. Aiurea! vor dispărea pe naiba! dimpotrivă, se vor înmulți de la o zi la alta.

Și ca să fie clar: prăbușirea economică și haosul nu vor dura doar un an. Așteptați-vă la 15-20 de ani de chin, șomaj masiv și mizerie. M-a întrebat cineva: pe ce dată va intra România în incapacitate de plată? Stupidă întrebare: de fapt, România deja este în incapacitate de plată, din noiembrie 2009! Fără banii FMI, nu se mai plăteau demult nici pensiile, nici salariile. Iar prăbușirea unei structuri economice atât de mari, cum este România (o țară de 20 de milioane de oameni) nu se produce într-o zi. Ci în ani de zile. Si nu se datorează greșelilor unui singur guvern. Ci e nevoie de ani întregi de greșeli, după greșeli, după alte greșeli, ca sa îngropi o țară.

Imaginați-vă un copac bătrân uriaș: durează mult să-l tai; dar odată tăiat, atunci când începe să se încline, nu-l mai poți opri din prăbușire! Nu-l mai poți “îndrepta” și nici învia. Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci, e să fugi cât colo, să nu te prindă sub el când cade.

Exact la fel și cu România: gata, a pierdut partida. Șah mat!

Statul român e o armată de ocupatie. Jos cu el!

La fel ca o armată de ocupație, statul român a jefuit 20 de ani populația pe care a guvernat-o. La fel ca o armată de ocupație, nu a dat explicații despre ce a făcut cu banii, pentru că el era mare și tare.

Acum l-am prins pe nea Statul la înghesuială. Și ați vrea să-l salvez cu banii mei? Hahahaha…ba o să-i dau un cap în gură!

În clipa asta, prioritatea numărul 1 pentru firmele românești este să-și păstreze ele banii ăia nenorociți pe care-i câștigă cu greu, luptându-se cu propriile legi, și să nu-i mai dea statului (împingându-l astfel automat la faliment).

Iar eu personal am să fac tot ce-mi stă mie în puteri pentru distrugerea statului român.

autor: Mihai Giurgea

sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Deacord. Sa-l dam jos pe statul roman, dar pe cine punem in loc? De obicei vor venii creditorii sa isi intre in drepturi. De dat jos nu-i greu. Au cazut imperii. Poate bancile asta urmaresc. Gandeste.

  • De doi ani de zile, de când sunt bombardat cu caterinca şi abureala de împrumut de la FMI, am întrebat în stânga şi dreapta, aşa ca românul din popor, cu ce au adus banii în ţară?! Cu camionul, cu avionul, cu vaporul?! Şi după ce ia adus, cine a schimbat euro în lei, la ce curs şi unde?! Sau de fapt nu a venit nici un cent concret, ci i-au dat ăia din taste, adică virtual?! Băi rahaţii ăştia de propagandişti aburitori ai finanţiştilor, chiar sunteţi convinşi că o să ţină la infinit minciuna cu finanţarea ?! Şi nea Giurgea, în ritmul ăsta, poporul român va avea ce mânca, pentru că este preponderent din mediul rural. Eu zic să refaci legăturile de rudenie cu cei de la ţară, pe care le-ai rupt, ca să ai ce mânca în 2012.Şi strânge şi aur, că s-ar putea cât de curând, ca hârtia tipărită, căreia i te închini, să fie bună doar de şters la cur, că mâncare cu ele nu vei mai lua.

  • OPERATIUNEA MATRIX SALVATI-VA VIATA, FAMILIA SI INDENTITATEA
    x Afara FMI din Romania, banii de la FMI se duc la firme particulare ale clasei politice si la corporatiile actionarilor de la FMI: Ford, Eads, bechtel, Airbus, dar nu sunt banii p…entru salarii, medicamente, pensii si altele, iar romanii trebuie sa plateasca aceste datorii la FMI.
    x Industrie, cercetare, invatamant, agricultura si economie de stat si nu particulare, mafiote si teroriste.
    x Etatizarea resurselor energetice naturale ale Romaniei, sa treaca de urgenta in proprietatea statului si sa nu fie cedate precum Marea Neagra, ori cum vor acum cu Rosia Montana.
    x Stop regionalisarii Romaniei, desmembrarii Romaniei la ordin extern FMI, SUA-Israel, Rusia, Franta, ungaria si altele.
    x Afara NATO din Romania, pentru ca NATO a pregatit refugiati romani si maghiari in Ungaria sa atace Romania in decembrie 1989 si este o organizatie militara terorista.
    x Stop CIP-urilor si vaccinarilor criminale evreiesti- sioniste pentru exterminarea poporului roman.
    x Alegeri anticipate impotriva independentilor care s-au subordonat lui Basescu datorita presiunilor cu amenintarea dosarelor penale fabricate de comisiile lui Basescu si UNPR nu au participat la vot si nu au avut sigla si program propriu.
    x Desfiintarea comisiilor prezidentiale ale lui Basescu pentru ca exista deja in parlamentul si guvernul Romaniei comisii identice si mai mult, aceste comisii se folosesc de STS, SRI si CSAT si fabrica dosare penale impotriva cetatenilor Romaniei. basescu a ajuns dictator in Romania: un infractor cu cele mai multe dosare penale din toata clasa politica din Romania de dupa 1989, face legi in 10 zile.
    x Tineri cetateni romani trebuie sa intelegeti ca schimbarile dupa 1989 au fost facute in urma unei lovituri de stat organizata si finantata de actionarii de la FMI in Ungaria si la care au participat toate tarile membre NATO, SUA-Israel si Rusia care au implementat arma sionista: privatizare, restructurare si disponiobilizare, iar clasa politica manipulata de aparente si naiva nu a intrebat poporul roman daca este de acord sa instraineze resursele naturale energetice ale Romaniei, sa distruga industria si economia Romaniei si sa arunce romanii in strada, lasandu-i fara serviciu, slariu si pensie.
    x Tineri cetateni romani, daca nu iesiti acum in strada, dupa terminarea studiilor sunteti someri, putreziti de vii pe strada, fara serviciu, salariu si pesnie si membri clasei olitice va fura si va jefuiesc zilnic prin firmele lor particulare, care nu platesc taxe si impozite.
    x Romani, iesirea in strada pentru proteste este solutia, nu plecam din strada pana nu ni se rezolva problemele.
    x Trebuie sa facem actiuni de protest zilnice, in strada la toate institutiile statului.
    ROMANI – IN INSTITUTIILE STATULUI ROMAN

    STRAINI – AFARA DIN INSTITUTIILE STATULUI ROMAN

    X Singura lupta adevarata este STRADA, asa cum au facut mercenarii si teroristii de la Europa Libera si grupul pentru Dia log Social in Romania in ultimi 2 de ani, cum au facut semnatarii declaratiei din 16 iunie 1989 de la Budapesta, Ungaria pentru atacarea militara terorista a Romaniei in 15 — 22 decembrie 1989 care acum sunt membrii ai comisiilor prezidentiale cu care Basescu conduce Romania.
    JOS DICTATURA MERCENARA SI TERORISTA

    JOS DICTATURA BASESCU

    De 20 de ani se fura tot, se rade tot.
    STOP DISTRUGERII ROMANIEI.

    STOP EXTERMINARII POPORULUI ROMAN

    Cei care citesc acest mesaj si doresc sa-si salveze viata, bunastarea, casa, familia, copii si indentitatea sunt rugati sa trimita mai departe acest mesaj, care trebuie sa ajunga cat mai repede la toti cetatenii romaniei. MARE ESTE PUTEREA SI SLAVA LUI DUMNEZEU!!!! IN NUMELE TATALUI,FIULUI SI AL SFINTULUI DUH!!! AMIN,AMIN,AMIN!!!

  • CRIMINALIIIII IN MASA A BATRINILOR,MAMELOR SI COPIILOR!!!! ASASINIIIIII!!!!!! !!!!!!!!JOS FRANCMASONUL COMUNISTOSECURIST DICTAT(CHIOR)ONAZIST(”Führer”) al ROMANIEI BASESCU TRAIAN si ELEVUL SE(CUR)ISTO U.T.C.-ist(”obersturmbahnführer”)al ROMANIEI Emil Boc(TURCESC)!!!! JOS MASONERIA COMUNISTO’OLIGARHICA BASISTO P.D.L.-ista!!!! !!!! LA PUSCARIA JILAVA CU TOTI PUPINBASI(STOP.)D.-L-istii !!!!!!!!

  • STIMABILE GIURGEA;STATUL ROMAN NU MAI EXISTA DE MULT.ARE DREPTATE ROBERT.CA-TI SANT CA EL?PANA SI PATRIARHUL NE VINDE ORTODOXIA.ROMANIE SA-TI FIE TARANA USOARA.AMIN.

  • Ridica-te !

    Motto :”Poporul e norodul, nu tagma jefuitorilor !”
    Tudor Vladimirescu

    Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane,
    N’avem ce mai astepta!
    Ca uite, ne mor copiii de foame :
    Avem pentru cine lupta !

    Haide Dumitre si tu , mai Vasile
    Ca ceasu’ asteptat a venit !
    Ca uite: sta scris chiar si la Psaltire
    Ca Moartea s-a pus pe cosit !

    Esti gata Marine ?Dar tu, Alexandru?
    Florine, esti gata si tu ?
    Saruta-ti copiii, cat poti tu de tandru,
    Ca poate murim,…. poate nu !

    E tara’n rastriste ca-i supta de hoti
    Si noi suntem tara,cei multi !
    Nu pot si n’au cum ne ucide pe toti:
    Pe toti cei flamanzi si desculti !

    Dispretul din vorbele lor,
    E zilnic prezent, in jurnale,
    N’au mila si uite cum mor,
    Romanii in jurul matale !

    Dar gata :s-a spus mult prea mult
    Si astia nu cred in cuvinte !
    Doar fierul e leacul si sange’n tumult
    Si uite-le: sunt pregatite !