Cultură și Familie

Rareș Bogdan, un nemernic secesionist care se dă patriot!

La Realitatea TV, Clujul este Barcelona României !… Pe când un referendum, Bogdan Rareș ?!
Recentele dezbateri prilejuite de referendumul separatist din Spania au ținut prima pagină în toată mass media, inclusiv la Realitatea TV. Puteam să pun pariu că Bogdan Rareș nu va scăpa ocazia de a mai băga o strâmbă, va forța el o comparație a situației din Spania cu situația din România și, cu flerul său de analist politic, va descoperi sau va insinua numai, deocamdată, că asta ne așteaptă și pe noi: un referendum de separare teritorială!

Iredentismul maghiar găsește o mulțime de asemănări, au ei acest talent să găsească precedente care să justifice cel puțin recunoașterea „Ținutului Secuilor”, dacă nu chiar mai mult: independența și suveranitatea Transilvaniei!… Idee care a avut ceva susținători la sfârșitul războiului, printre bozgorii evrei care n-au ajuns la Auschwitz, ci au petrecut Holocaustul la Moscova, în hotelurile KGB-ului.

Cazul lui Valter Roman, bunăoară, cel mai activ evreu kominternist pe ideea mai sus enunțată. Azi ideea își încearcă iar norocul, cu susținere ocultă, discretă și din partea unor români, ca Sabin Gherman, Rareș Bogdan. Or mai fi și alții?!
Nu știu de câte ori și cât de departe s-a aventurat zillele acestea Rareș Bogdan în propagarea ticăloasei teze, mă uit la Realitatea TV doar câteva minute, când și când. S-a nimerit să văd însă o secvență în care, explicând cu oarecare înțelegere și simpatie motivația catalanilor de a-și cere suveranitatea și ruperea de Spania, Rareș Bogdan a pomenit de alte câteva zone din Europa în care lucrurile ar sta la fel și ne-am putea aștepta ca populația respectivă să apeleze mai devreme sau mai târziu la binefacerile unui referendum de separare… Aceste zone ar fi, după Rareș Bogdan, Lombardia, în Italia, Bavaria în Germania și… Clujul nostru! Era cât pe-aci să zică Transilvania, nemernicul! A făcut o pauză și și-a înghițit vorba, speriat și conștient de gravitatea celor ce este pe cale să le spună, s-a repliat și n-a mai spus Transilvania, a rostit numele unei localități, nu al unei regiuni, al unei zone!… Strict logic vorbind, nu mai avea sens. Dar nu logica contează în zona televiziunii, ci efectul psihologic asupra telespectatorilor! Așadar acești spectatori au primit de la Rareș Bogdan, de la Realitatea TV, informația, ideea, că Cluj Napoca ar fi o Barcelona a României! Cu subînțelesul că Transilvania ar fi o Catalunia a României!… N-ai vrea, domnule Gușă & Rareș, să reluați această idee mai detaliat, s-o expuneți mai pe larg?! Să vă auzim argumentele, înainte de a vă administra corecția cuvenită și bine meritată?!
Pe nemernic, CNA l-a amendat de mai multe ori! De data asta ar merita să-l suspende definitiv din presă! Aveți ceva împotrivă, doamne, domni și domnișoare de la CNA ?!
Mă întreb ce rol are Cozmin Gușă în această orientare a lui Rareș Bogdan! Aș zice că amândoi alcătuiesc un tandem bun de scos din presă cu șuturi și scatoalce după ceafă! Pe ceilalți, care apar pe la Realitatea TV, angajați sau invitați, nu i-am auzit vreodată să calce alături pe acest subiect. Dar sunt oare atât de naivi să nu-și dea seama încotro bat șaua cele două obrăznicături?

Ion Coja

Sursa: ioncoja.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Partida de golf.
    De sange-albastru.

    “Print si cersetor”

    Ne intoarcem la CONSTITUTIE! Sfanta si binecuvantata Constitutie si la cele 7 locatii energo-informationale (chakre, puncte energetice primordiale ale Terrei aflate pe teritoriul statului nostru national, independent, suveran, unitar si indivizibil). ACUM!

  • De cand golful este sport national in tara defrisarilor abuzive, fix in mijlocul unei MEGACRIZE POLITICE, ECONOMICE, SOCIALE, GEOCLIMATICE?! Loviturile de stat din crosa, alta inovatie in materie de puci. Tara tuturor posibilitatilor…

  • Deci, NATO isi consolideaza pozitia prin accentuarea oportunitatii privind investitiilor in zona, in materie de armament.
    Traian Basescu avanseaza Unirea cu Republica Moldova. NATO ajunge la Nistru.
    Germania someaza Turcia sa iasa din NATO.
    Turcia cumpara S-400 de la rusi, patrunde in Siria cu cateva ore in urma.
    Softul de la Deveselu se activeaza de la Incirlik.
    Partida de golf prezidentiala transmite un mesaj regal.
    In Ungaria ONG-ul sorosit actioneaza in judecata guvernul maghiar.
    Un scenariu previzibil!
    Cu intelepciune!
    Ganduri bune!

  • Se deruleaza PLANUL DE DESUVERANIZAREA A STATELOR NATIUNI. Atentie la matricea Terrei si la activarea centrelor energetice! Nu din pdv economic ar trebui analizat, ci din pdv al continuarii evolutiei pe planeta in conditiile epuizarii resurselor, escaladarii tensiunilor, intensificarii fenomenelor meteo extreme, naturale sau provocate, onor interventiei factorului uman, mai mult sau mai putin.

  • Asa cum Emil Bobu era baiatul din jocul cu cercurile ale cuplului Ceausescu, tot asa, acest “pitic porno” cu numele de Rares Bogdan, este baiatul de mingi al bosilor sistemului securistic din Romania!