Cultură și Familie

Augustin Lazăr trebuie închis, nu demis!

Augustin Lazăr trebuie închis, nu demis! La fel și Dimitrie Bogdan Licu!
Propunerea ministrului Justiției, d-l Tudorel Toader, de evaluare a procurorului general al României, păgubosul Augustin Lazăr, l-a determinat pe acesta din urmă să încerce să-i scornească un dosar penal ministrului după lozinca plină de înțelepciune „Hoțul strigă «Hoții!»“. În demersurile sale de autoapărare, ministrului Justiției, metodic în modul de a conduce ministerul, a descoperit că în dosarul de promovare a lui Augustin Lazăr ca procuror general există niște goluri: lipsesc evaluările sale profesionale pe cîțiva ani în urmă, ceea ce face ca promovarea în înalta sa funcție de procuror general al României să fie ilegală.


De aici a apărut „suspiciunea rezonabilă“ – sintagmă-standard folosită permanent chiar în rechizitoriile procurorilor! – că promovarea sa s-a făcut în mod evident ilegal, mai ales că s-a făcut la repezeală, și că trebuie demis din motive de „procedură!“ Dar cei care au emis această opinie s-au oprit la suprafața lucrurilor, adică doar la alegațiile formulate zilele acestea, de cînd a apărut conflictul între cei doi foarte înalți funcționari de stat: ministrului Justiției, d-l Tudorel Toader, și Procurorul General al României, Augustin Lazăr!

Dar, în ceea ce-l privește pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, contestarea sa a apărut încă de la promovarea în această înaltă funcție. Eu însumi am cerut demiterea sa, legată de cazul prim-adjunctului procuror-plagiator Dimitrie Bogdan Licu, care, pînă să fie aburcat intempestiv Augustin Lazăr în această funcție, D. B. Licu fusese procuror general interimar, prin demisia precedentului procuror general Tiberiu Nițu, în contextul morții polițistului Bogdan Gigină:

«Dar, iată!, minune mare!, curajoasa, neînfricata, incoruptibila, deont-oloaga și plina de scru-pule morale, Emilia Șercan l-a găbjit și l-a demascat: Dimitrie Bogdan Licu e un plagiator ordinar, cu state vechi în plagiatură – cam la fel de vechi ca în magistratură! Însă, deh!, instituțiile sunt „înțepenite“ și Licu nu poate fi mutat din post fiindcă a fost bine „înțepenit“ acolo! Însă, deh!, instituțiile sunt „înțepenite“ și Licu nu poate fi mutat din post fiindcă a fost bine „înțepenit“ acolo! „Înțepenirea“ este cauzată și accentuată inclusiv de către noul Procuror General al Republicii, Augustin Lazăr, care l-a menținut în postul de prim-adjunct al său, deși trebuia să-l demită imediat, căci se știa de cel puțin 4 (patru!) ani că Dimitrie Bogdan Licu este un hoț ordinar, un plagiator de duzină – motiv pentru care inclusiv Augustin Lazăr ar trebui demis fiindcă nu l-a demis pe D. B. Licu! Dar poate că îi demite pe amîndoi actualul ministru al Justiției, d-l Tudorel Toader»[1]. Să sperăm că anticiparea mea se va realiza!

Și mai departe: «De ce noul procuror general al Țării, Augustin Lazăr, l-a menținut în funcție pe prim-adjunctul său, procurorul D. B. Licu?! Fiindcă și Augustin Lazăr are „bube în cap“ și a fost șantajat cu dosarele sale penale, dar a fost promovat pe această înaltă funcție tocmai ca să fie mai ușor de manevrat, prin șantaj, de grupurile de presiune, ca să joace tontoroiul „după cum îi cîntă Coldea și Kovesi – păpușarii!“

Mihai Pâlșu, directorul revistei SECUNDA, care, într-un fulminant și bine documentat studiu de caz, a investigat escrocheria promovării procurorului de provincie Augustin Lazăr ca Procuror General al Republicii, o numește „Conjurația Trinomului“, formată din „Florian Coldea, Augustin Lazăr și Laura Codruța Kövesi“»[2].

Într-un articol postat pe site-ul Nașul TV, se reia tema și este descris clinciul în care a fost băgat Augustin Lazăr: „Augustin Lazăr se ascunde după fusta C.S.M.: dacă spune adevărul, procurorul general al României trebuie să demisioneze; dacă minte, va face pușcărie“[3]. Pînă acum a ținut-o numai într-o minciună. Așteptăm să-l vedem la gherlă! La gherlă!

Dar, după cum ați văzut, promovarea frauduloasă s-a mușamalizat, firește, fiindcă de-aia a și fost promovat: să răspundă la comenzi! Pînă acum! Acum, în mod categoric, i s-a înfundat! Chestia cu evaluările sale care lipsesc de la dosarul de cadre constituie un mizilic: trebuie scoase de la naftalină dosarele sale penale, mușamalizate de șefa sa de atunci, Codruța Kövesi. Acum, Codruța Kövesi i-a ajuns subalternă, ca să fie mai bine protejată, în baza practicii „Corb la corb nu-și scoate ochii!“

Vorba lui Victor Ponta: pe ăștia, „Nici dacă-i împuşti nu e suficient!“[4]

De cîteva luni, ca să nu mai fie „luat în colimator“, fostul prim-adjunct Dimitrie Bogdan Licu[5] a fost dat mai în spate – dar nu cu mult – și a fost trecut pe postul de procuror general adjunct-secund. Dar i-a fost păstrat, în continuare, titlul de „doctor“ – deși nu este „doctor în drept“; probabil e doctor veterinar, fiindcă tot a fost el asistent veterinar! Pentru porcăriile pe care le-a comis, e tocmai bun de trimis să trateze porcii de pesta porcină africană. Și, evident, i s-a menținut și sporul la salariu în baza acestui titlu. Deși, culmea ipocriziei, chiar Dimitrie Bogdan Licu-Plagiatoru’[6] a cerut să i se RETRAGĂ[7] titlul de „doctor“. Dar Ministerul Învățămîntului s-a opus, a zis că nu poate să i-l retragă! De ce oare, de vreme ce altora li l-a retras, de exemplu, lui Florentin Pandele?! Care sunt cioflingarii de la Ministerul Învățămîntului care fac această discriminare pozitivă?! Și încă pe banii noștri! Fiindcă sporul de salariu, de 25 la sută, este plătit din contribuția noastră la impozitele plătite „statului de drept“. Iată, deci, încă o dovadă că este doar un stat de drept-curmeziș!

Oricum, plagiatul se pedepsește cu închisoarea. Dosarele penale ale lui „taica Lazăr“ la fel. Trebuie tratate cu ani grei de pușcărie. Deci, trebuie aranjată o celulă pentru Dimitrie Bogdan Licu-Plagiatoru’ și Augustin Lazăr-Penalu’ la închisoarea de maximă securitate de la Giurgiu, unde a fost dus judecătorul Stan Mustață[8], condamnat nevinovat și plimbat între închisori pînă a fost asasinat ca să i se închidă gura.

Menținerea penalului Dimitrie Bogdan Licu pe postul de procuror general adjunct-secund – adică la vîrful ierarhiei Parchetului General de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție (Î.C.C.J.) – este o culpă mult mai gravă decît dosarele penale mușamalizate ale lui „taica Lazăr“, cît or fi fiind ele de grave, deoarece această menținere atestă atît solidaritatea clicocrației cleptocrate[9], cît și aglutinarea simbiotică a corupției existente în cadrul Î.C.C.J. cu aceea din Consiliul Superior al Magistraturii (C.S.M.), în cadrul căruia D. B. Licu este membru permanent! „În 2009, a fost ales în unanimitate în funcția de vicepreședinte al CSM (12 ian.2009-12 ian.2010) … De la 16 mai 2013, Bogdan Licu a devenit prim-adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție“[10]. Din 2013 D. B. Licu rămas pe acest post, deși chiar în 2013 a apărut primul articol de presă care-l denunța ca plagiator al lucrării de doctorat[11]! Și mi se pare că tot Dimitrie Bogdan Licu-Plagiatoru’ a semnat Protocolul secret dintre Parchetul General și D.G.I.A., condusă, acum, de generalul Marian Hăpău, care, prin 1986, își făcuse studiile la Moscova[12]!

Trebuie curățate „grajdurile lui Augias“!

O recentă dovadă suplimentară a solidarității Ju$tițiЄi nocive o atestă și opoziția manifestată de C.S.M. la numirea înlocuitoarei Codruței Kövesi la șefia D.N.A., procuroarea Adina Florea[13]! Este evident că C.S.M. se teme de un procuror cinstit!

Din „Conjurația Trinomului“, formată din „Florian Coldea, Augustin Lazăr și Laura Codruța Kövesi“, a rămas în prim-plan doar Augustin Lazăr.

Dacă Dimitrie Bogdan Licu-Plagiatoru’ „s-a dat la fund“, procurorul general Augustin Lazăr-Penalu’ este încă „vocal“!

A venit momentul să fie băgați la pușcărie!

10 octombrie 2018 Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu

[1] Vasile I. Zărnescu, SABIN ORCAN $UPORT€R. Editura Tempus, București, noiembrie 2017, pag. 41. Vezi și: Colonel (rtg.) Vasile I. ZĂRNESCU, „IUDELE AUTOHTONE PROPAGA HOLOCAUSTUL“, 20 martie 2018, pag. 50, pe https://necenzuratmm.ro/dezvaluiri/53603-iudele-autohtone-propaga-holocaustul.html.

[2] Cf. http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064.html/ ; http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/procurorul-general-augustin-lazar-se-ascunde-dupa-fusta-csm-50557.html/ ; http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

[3] Vezi: http://www.nasul.tv/mihai-palsu-o-noua-bomba-augustin-lazar-se-ascunde-dupa-fusta-csm-daca-spune-adevarul-procurorul-general-al-romaniei-trebuie-sa-demisioneze-daca-minte-va-face-puscarie/

[4] Laura Ciobanu, «Victor Ponta, despre Coaliția majoritară: „Nici dacă-i împuşti nu e suficient!”», Evenimentul zilei, 25 aprilie 2012, pe http://evz.ro/victor-ponta-despre-coalitia-majoritara-nici-daca-i-impusti-nu-e-suficient-978435.html .

[5] Cf. https://www1.agerpres.ro/flux-documentare/2016/02/02/dimitrie-bogdan-licu-procuror-general-interimar-fisa-biografica–19-47-32

[6] Cf. https://www.cotidianul.ro/procurorul-general-interimar-licu-prea-bogat-si-plagiator/

[7] Cf. Vezi: „EXPLOZIV/ Procurorul general interimar Bogdan Licu cere să i se RETRAGĂ titlul de doctor!“, comisarul.ro, 29 martie 2016, pe http://www.comisarul.ro/articol/exploziv/procurorul-general-interimar-bogdan-licu-_729798.html

[8] Cf. https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/asasinii-si-au-lasat-semnatura-judecatorul-stan-mustata-a-fost-ucis-in-data-de-8-august-2018-la-fix-4-ani-dupa-ce-in-8-august-2014-lotul-lui-dan-voiculescu-a-fost-condamnat-la-ani-grei-de-puscarie-calvarul-lui-mustata-a-inceput-dupa-ce-dna-l-a-scos-in-cat

[9] Cf. http://monitorsri.blogspot.com/2012/01/ati-votat-cleptocratia-ati-ramas-cu.html

[10] Cf. https://www1.agerpres.ro/flux-documentare/2016/02/02/dimitrie-bogdan-licu-procuror-general-interimar-fisa-biografica–19-47-32

[11] Emilia Șercan, FABRICA DE DOCTORATE sau cum se surpă fundamentele unei nații. Editura Humanitas, București, 2017, pag. 142-148. Cf. și: Emilia Șercan, „Al treilea plagiat coordonat de Gabriel Oprea: Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei“, HotNews.ro, 31 august 2015, pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20390210-exclusiv-treilea-plagiat-coordonat-gabriel-oprea-bogdan-licu-prim-adjunct-procurorului-general-romaniei.htm; Cf. Ion Spânu, „Nu se mai uită nimeni pe dosarul de cadre? / Procurorul general interimar Licu – prea bogat și plagiator“, Cotidianul, 3 februarie 2016“, pe http://www.cotidianul.ro/template/article.php?id=275608&skip=1

[12] Cf. http://www.justitiarul.ro/nu-cred-ca-rezultatul-referendumului-este-o-surpriza-declara-profesorul-universitar-corvin-lupu/

[13] Cf. https://www.cotidianul.ro/adina-florea-zgarie-dna-ul-lui-kovesi/

Sursa: justitiarul.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Din pacate! Iarta-l Doamne ca nu stie ce face! Chiar nu stie! Sa-l ajutam sa priceapa ce are de facut!

  • Pe vremea lui Ceasca, slugoi comunist, astazi devenit slugoi progresist!
    Da, intr-adevar, taica Lazarica, slugoiul cu voce de tenor trebuie sa zboare din fruntea Parchetului General direct spre “racoare”, cat mai repede, fiind cel mai important dintre stalpii statului subteran, in Justitie! Pe langa faptul extrem de grav ca a semnat protocoalele secrete si ilegale cu SRI, le-a facut cam tuturor dosare penale(dupa modelul Kovesi), culminand cu dosarul Ministrului Justitiei, a celei propuse pt sefia DNA, dar si a unei Institutii de baza a statului, precum Jandarmeria. Deja pe toate canalele media ale statului paralel, toti jurnalistii aserviti si platiti de catre acesta, urla din toti rarunchii, ca se vrea capul lui Lazarica, de parca gunoiul asta securist si infractor ar trebui eternizat in aceasta functie! Apropo, in decurs de cativa ani, Lazarica-scula mica i-a donat fiicei si ginerelui peste 1 milion de euro si niste masini de lux, semn ca statul subteran il rasplteste regeste pt tradarea lui, ca doar nu credeti ca mormanul ala de bani donati, sunt exclusiv din salariul sau de Procuror general!!
    Caracterul lui de nevertebrata poate fi sintetizat prin celebra replica de film: „Nu trageți, dom’ Semaca(statul subteran)! Sunt eu, Lăzărică (slugoiul)!”

  • Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI(zona cea mai mafiotizata) prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat.