Politică

Va rupem o mana, nu intrati in panica!

va-rupem-o-mana-nu-intrati-in-panicaFelicitari, am iesit din recesiune! Felicitari, masurile de austeritate bugetara au pus smirghel pe cauciucuri, iar Romania este data exemplu in Europa pentru intelepciunea de a se abandona in creuzetul FMI!

Felicitari, am reusit sa aratam continentului ca o ciocarlie din Carpati poate canta si cu un glont infipt in beregata! Dar un politist? Cat va mai trece pana ca sectoristul sa fraternizeze cu hotul de buzunare?
Puneti pariu ca burtosii din birouri despre care anunta Emil Boc ca vor fi reorientati spre campul muncii de la orase si sate, pentru a induce populatiei un sentiment mai sporit de siguranta, nu-si tremura contractul? Caci zau daca mai cred ca premierul stie ce vorbeste, dupa ce minunata personalitate a lui Traian Igas s-a revarsat peste tara, cerandu-i sa nu intre in panica si sa nu se mai lase dezinformata de liderii sindicali, ca aia au case mai ceva ca bulibasii.

N-a explicat nici prim-ministrul, si nici activistul de la Interne – e drept ca nimeni nu i-a intrebat in fata, presa e chiar imbecila uneori -, de ce, daca am iesit din recesiune si au fost incheiate peste 200.000 de contracte de munca noi intr-o singura luna gratie limpezimii din actul guvernarii, mai trebuie dati afara o suma de politisti, si pana atunci, redusa norma de hrana. Pe ce s-au bazat institutiile publice cand au transmis la statisticieni cifrele care au condus la concluzia ca inregistram al doilea semestru pe plus? A introdus cumva tara smecheriilor bunul obicei si in contabilitatea incheiata deja, care opereaza mai nou cu prognoze?

Dar cine sa dea impresia acestui popor ca nu este mintit in ultimul hal? Un ministru care, intrebat de ce taie norma de hrana, dar gaseste 3,5 milioane de euro ca sa modernizeze aleile de la Academia de Politie, raspunde ca investitia a fost decisa anul trecut? Va dati seama pe mainile cui a incaput pravalia condusa odata de Ioan Rus sau Vasile Blaga?

Cu ce tupeu poate veni acest fericit al destinului sa le ceara politistilor sa stranga din dinti si sa nu ceara spaga, atata vreme cat argumentul sau este ca sindicalistii care miauna la televizor sunt bogati? Unul pe cat de mare, pe atat de unsuros.

Numai pentru imbecilitatea de a constata ca in ministerul sau exista averi facute din furt, in timp ce obiectul de activitate al parohiei este sa prinda hoti, Traian Igas ar trebui sa-si dea demisia. Nu este cu nimic mai presus de Aurelian Soric, temerarul inspector-sef de la Neamt care nu vedea in activitatea de camatarie nimic bizar.

Sa fim bine intelesi, sustin din toate fortele modernizarea Politiei Romane. Vreau sa vad instituit un sistem de promovare bazat pe valoare, nu pe pupat in posterior, vreau sa aud ca functionarimea care a ajuns sa presteze la birou, nu la ghiseul de somaj, doar pentru ca odata a fost utila unui sef de inspectorat uns politic, este indepartata, sper sa traiesc vremurile cand neveste, amante, veri si nepoti angajati exclusiv deoarece aveau numele adecvat in buletin sunt concediati, iar spagarii dati pe mana procurorilor.

Dar sa nu vina seful MAI sa ma anunte ca rade o treime din banii agentului de la patrula, care trebuie sa vegheze sa nu-mi dea cineva in cap, decat daca, in acelasi enunt, ma informeaza ca trebuie sa-mi cumpar pistol. Ceea ce, il anunt pe aceasta cale, am sa si fac.

Autor: Cristian Mihai Chis

Sursa: ziare.com

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu