Analize și opinii Cultură și Familie Politică

ROMANII continua sa fie asociati TIGANILOR si CERSETORILOR (VIDEO)

De câţiva ani românii sunt jigniţi ocazional de presa franceză, fiind asociaţi în mod intenţionat ţiganilor şi cerşetorilor. Cel mai recent incident de acest fel îl are ca protagonist chiar pe celebrul regizor Cristian Mungiu, comparat cu un cerşetor. Acesta, împreună cu Steven Spielberg, au fost parodiaţi într-o emisiune de satiră cu marionete, “Les Guignols de l’Info”, difuzată de postul de televiziune francez Canal+, miercuri seară, când a avut loc și deschiderea oficială a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Cristian Mungiu face parte din juriul Festivalului de Film, care este prezidat de cineastul american de origine evreiască Steven Spielberg. Ediţia de miercuri seară a emisiunii de satiră cu marionete “Les Guignols de l’Info” a început printr-o serie de ironii la adresa incidentelor recente din piaţa Trocadero din Paris, la adresa fotbalistului englez David Beckham, a şefului Poliţiei din Paris, a patronului arab al clubului de fotbal PSG, dar şi la adresa prinţului Albert al II-lea de Monaco, despre care realizatorii acestei emisiuni au spus că “este bâlbâit”.

Au urmat câteva scene în care au fost parodiate trei nume mari de la Hollywood – George Clooney, Clint Eastwood şi Jack Nicholson -, iar în minutul al şaselea a fost difuzată scena dedicată Festivalului de Film de la Cannes, în care Steven Spielberg este prezentat sosind pe Croazetă pe o bicicletă şi avându-l ca şofer pe extraterestrul E.T.

A urmat scena cu Cristian Mungiu şi Steven Spielberg, scrie DeCeNews. În această scenă, regizorul român îi cere lui Spielberg o cameră de filmat, spunând că nu are bani să o cumpere. În plus, marioneta care îl reprezintă pe Mungiu spune că tatăl său este în închisoare, mama lui este bolnavă şi el trebuie să aibă grijă de un bebeluş.

Gluma francezilor nu este nouă. În 2010, postul de televiziune France2 prezenta ”salutul românesc”, prin persoana actorului francez Jonathan Lambert. Acesta avea o postură umilă, cu mâna întinsă, precum cerșetorii: ”S’il vous plait, Messieurs!“. Emisiunea a stârnit un val de indignare la București la acea vreme.

“Les Guignols de l’Info”, denumită uneori doar “Les Guignols”, este o emisiune de televiziune franceză de satiră, cu marionete, difuzată începând din 29 august 1988 pe postul Canal+. Parodie a unui buletin de ştiri de televiziune, această emisiune reprezintă o caricatură a lumii politice, a actualităţilor din mass-media, a celebrităţilor, a societăţii franceze în special şi a lumii întregi în general. Sursa: FrontPress.ro

Citeste si:

ROMANII sunt facuti din nou CERSETORI la o televiziune franceza

“Rade ciob de oala sparta”: Un actor marocan din Franta ironizeaza romanii, asemuindu-i cu tiganii (VIDEO)

sursA: frontpress.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Drept raspuns,noi,romanii sa alungam toti francezii care s-au aciuat in tara noastra,indiferent de statutul lor!Nu avem nevoie de “investitorii”francezi si de tot soiul de misiti care traiesc bine mersi pe spinarea prea tolerantilor romani!