Politică

FAKE NEWS marca Le Monde într-un articol despre România: ‘Să te protejezi de COVID-19 este anticonstituţional’

Cotidianul Le Monde publică un fake news total într-un articol de-al său intitulat ‘Să te protejezi de COVID-19 este anticonstituţional’. Jurnaliștii francezi susțin că rolul Curţii Constituţionale din România garantează libertate de mişcare persoanelor infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, o hotărâre a Curţii Constituţionale din România blochează măsurile luate de Guvern cu privire la gestionarea crizei sanitare provocate de COVID-19, spune Le Monde.

”Ai simptome? Eşti testat pozitiv cu covid-19? Ai fost spitalizat? Nicio problemă, în România Curtea Constituţională garantează tuturor bolnavilor infectaţi deplina libertate de mişcare”, scrie Mirel Bran.

O hotărâre a înaltei instanţe, publicată pe 2 iulie, consideră că carantina ordonată de Guvern pentru a diminua efectele pandemiei este „o privare reală de libertate” şi „o restricţie a drepturilor fundamentale”. Cu alte cuvinte, toate măsurile luate de guvern pentru controlul pandemiei sunt considerate neconstituţionale.

Românii spitalizaţi în urma contaminării cu Covid-19 pot pleca acum din spital cu ajutorul unei cereri. Peste 600 de pacienţi – din cei 7.810 spitalizaţi – s-au întors acasă. Autorităţile nu mai au niciun mijloc legal pentru a le împiedica să intre în contact cu alte persoane.

”Nu putem să-i împiedicăm să plece!”, declară directoarea Spitalului Marius Nasta de la Bucureşti, Beatrice Mahler. ”Noi, medicii, încercăm să le explicăm riscurile la care se expun. Însă tânărul în vârstă de 24 de ani care tocmai a plecat ne-a dat asigurări că nu va intra în contact cu alte persoane şi şi-a chemat părinţii, care au venit să-l ia”.

Autor: Cristi Șelaru

Sursa: Știri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Nu ma mira nimic de la aceasta tara africana! Multi nu realizeaza ca Franta, de aproape 20 de ani, este o tara musulmana africana!