Politică

Vladimir Putin:Ţările europene au renunţat la valorile creştine, iar calea pe care au ales-o nu duce decât la degradare şi primitivizare

putinPreşedintele rus, Vladimir Putin, a adus joi critici serioase la adresa ţărilor euroatlantice, afirmând că renunţarea de către acestea la valorile creştine şi politicile lor de a impune în toată lumea norme contrare principiilor spirituale şi morale tradiţionale nu duc decât la ”degradare şi primitivizare”.

”Vedem cum multe ţări euroatlantice au ales calea renunţării la rădăcinile lor, inclusiv la valorile creştine, care au constituit fundamentul civilizaţiei occidentale. Sunt negate principiile morale şi orice identitate tradiţională – naţională, culturală, religioasă şi chiar sexuală. Se duce o politică care pune semnul egalităţii între familia cu mulţi copii şi parteneriatul între persoane de acelaşi sex, între credinţa în Dumnezeu şi credinţa în satana’, a afirmat şeful statului rus, cu ocazia participării sale la Clubul internaţional de discuţii Valdai.

Preşedintele rus a vorbit în continuare de excesele ‘corectitudinii politice’ şi consecinţele acestora. ”Excesele corectitudinii politice merg până acolo încât se vorbeşte insistent despre înregistrarea partidelor care au ca scop promovarea pedofiliei… Oamenii din multe ţări europene se tem să vorbească de apartenenţa lor religioasă. Sărbătorile sunt anulate sau sunt numite cumva altfel, pierzându-se adevărata esenţă a sărbătorii. Şi acest model se încearcă agresiv să fie impus tuturor, întregii lumi. Sunt convins că toate acestea sunt o cale directă către degradare şi primitivizare, către o profundă criză demografică şi morală”, a afirmat preşedintele Putin.

În acelaşi cadru, liderul de la Kremlin a ţinut să precizeze că încercările din afară de a ‘civiliza’ Rusia nu au fost bine primate de populaţia rusă. ”Practica a arătat că o nouă idee naţională nu se naşte şi nu se dezvoltă după regulile de piaţă. Organizarea unui stat, a unei societăţi nu se poate face copiind mecanic experienţe străine. Astfel de încercări de a civiliza Rusia au fost respinse de majoritatea absolută a poporului nostru, întrucât dorinţa de independenţă, de suveranitate în materie de spiritualitate, ideologie şi politică externă constituie parte integrantă a caracterului nostru naţional”, a ţinut să sublinieze Vladimir Putin.

Sursa: Pelerin Ortodox

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu numai ca il apreciez pe acest mare conducator ci il iubesc, il stimez si ma rog pentru reusita lui de a arata Lumii ca nu calea aleasa pe multe meridiane este cea buna, este singura si este cea care mantuieste lumea. Daca tot doresc multi sa ii spuna despot, fie, dar si daca e un despot e unul luminat, al carui despotism este mai usor de suportat decat animalismul, gretzosenia si scarbosenia umana ridicata la rangul de politica internationala, pe care le promoveaza si incearca sa le impuna politica euroatlantica. Lumea nu este in faza ca fiecare individ sa aiba libera orice initiativa, orice ii trazneste fiecarui ambuscat si tzicnit prin cap. Nu cred ca trebuie sa dau exemple. Poporul rus ar face bine sa-si asculte conducatorul pentru altfel se degradeaza de maniera ca maine o sa ii fie rusine de …cine a fost si ce-ajuns.

  • Despartirea de spiritualitate, sub orice forma ar fi existat aceasta, a dus la urmarea unei cai generale gresite oriune s-a intamplat pentru ca, pur si simplu, a crescut numarul de hoti si banditi. E o chestie de invers-proportionalitate matematica.

  • sunt de acord cu vladimir putin despre acest discurs, are o mare dreptate .si este un mare adevar despre noi est europenii care ne-am aliniat statelor europene de vest ,din nou spun da, sunt de acord cu D-L PUTIN in problemele de religie care le promoveaza .dar despre atacuri inarmate la adresa ucranei ,ce poate sa spuna ,e un act religios sau barbar ,vedeti d-l Putin este generatia mea si-mi place de el ca om si ca presedinte de stat .dar actiunile de atac ,cotropire atasare prin forta .razboi .despre aceste lucruri cum poate sa ne convinga ca s-au terminat macar atata si-l vom aprecia din nou .PENTRU NOI EST EUROPENII, VREM PACE CU RUSIA, VECINII SI PRIETENII NOSTRI DE MILENII DE ANI .NOI VECINI AM FOST SI VECINI RAMANEM ,ASA CA VREM SA TRAIM IN PACE ,SI DUPA ACEEA NE DAM CU PAREREA SAU NE UNIM IN PARERI INPREUNA CA INTOTDEAUNA IN ISTORIE .VECINII SI FRATII NU SE CUMPARA .SI SUNT DATI DE DUMNEZEU SA FIE .

    DA, NOI VECINI CU RUSIA NE-AM INTELES BINE IN GENERAL SI MAI ALES LE-AM URMAT SFATURILE SI POLITIC ,SI RELIGIA ORTODOXA ,DAR CE TRAIM ACUM ESTE PREA REPEDE SI PREA DEPARTE DE CE AM VREA NOI ROMANII .DIN PUNCT DE VEDERE SOCIAL SI RELIGIOS ,D-L PUTIN ARE DREPTATE ,EL ESTE GENERATIA MEA SI-L SIMPATIZEZ CA PRESEDINTE SI CA OM,DAR MA INTREB ATUNCI DE CE RUSIA ACTUALA ATACA VECINII EI FRATI DE LIMBA UCRAINEANA SI NU TINE CONT DE CRESTEREA CRESTINA SI EDUCATIA AVUTA ,DE CE SPUNE UNA SI FACE ALTA ? VEDETI CA PANA SI D-L PUTIN NU FACE CE ZICE .NOI NE-AM DORI O DEMoCRATIE MAI CURATA .DAR PANA SI D-L PUTIN MINTE ,NU FACE CE SPUNE ADICA OM DE CUVANT RELIGIOS DE INCREDERE ,ATUNCI LA CINE SA NE ASTEPTAM .LA UN ALTUL ,CARE CA TOTI MINT SI ACAPAREAZA PUTEREA SI APOI NUMAI CU VARSARE DE SANGE IL MAI DAI JOS .MA STEPTAM LA DOMNUL PUTIN SA IA PREMIUL NOBIL DE PACE .DAR UITE CA L-A SCAPAT SI EL DIN MANA .ACUM CE VREM E SA TRAIM IN PACE CU VECINII NOSTRI .SI SA NE UNIM IN CREDINTA CE O AVEM IN COMUN .SA FIM MAI BUNI CA SI IERI . D-L PUTIN ESTE UN OM SPECIAL PENTRU OMENIRE ,DAR VREM PACE. PACE SI PRIETENIE INTRE NOI ASA CUM ERAM ODATA .SI APOI VOM MAI VORBI .DESIGUR CA DOAR SuNTEM VECINI .DORIM PACE CU VECINII NOSTRI CA SA NE TIHNEASCA DE VIATA LA TOTI. MULTUMESC DE DISCURS, DIONISE.