Politică

Victor Ponta chemat, de urgenţă, la Washington

PONTA-SUAVictor Ponta: O să merg la Washington pentru a mă întâlni cu secretarul american al Comerţului.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, la începutul şedinţei de guvern, că va face o vizită la Washington pentru întâlniri cu secretarul american al Comerţului şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri de peste ocean.

‘O să merg la Washington pentru a avea întâlniri cu secretarul de stat al Comerţului şi cu alţi reprezentanţi ai mediului de afaceri pe dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic România – SUA. O spun de fiecare dată: la relaţii excelente politice şi militare trebuie să avem relaţii şi mai bune economice’, a afirmat prim-ministrul.

Acesta le-a cerut membrilor Cabinetului care au atribuţii în domeniile economice să înlăture ‘bariere administrative şi birocratice’, astfel încât ţara noastră să fie atractivă din punct de vedere al investiţiilor pentru oamenii de afaceri americani.

“Vreau să arătăm că suntem o ţară în care merită să investeşti nu doar pentru că suntem parteneri strategici ai SUA, ci şi pentru că avem o legislaţie şi un sistem care sprijină investiţiile americane”, a spus Ponta.

“Vreau sa demonstram ca Romania este o tara in care merita investit! (…) La relatiile politice si militare excelente trebuie sa se adauge si relatii economice mai bune!”, a scris premierul Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Eşecul negocierilor cu FMI i-a făcut pe stăpînii americani să-l cheme, rapid, pe Victor Ponta la ordin. El a plecat, azi-noapte, la Washington, însoţit de Liviu Dragnea şi de ministrul Economiei, Mihai Tudose. Miza? Reînnoirea Acordului cu FMI, care prevede privatizarea sectorului energetic.

Mai concret, „măritarea” celor 12 mari companii energetice: Centrala Nucleară de la Cernavodă, Hidrocentralele etc. Dacă Ponta nu va ceda, va fi debarcat din funcţie şi yankeii îşi vor instala la Palatul Victoria o altă marionetă, de teapa lui Klaus Iohannis. Aceşti terorişti internaţionali vor să jefuiască România de ultimele ei bogăţii. Nu-i vom lăsa!

Colaj: Gandeste.org

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • @ gandeste.org
    Redau pasajul din finalul articolului, pe care de altfel il consider 100 % corect : “.. vor sa jefuiasca Romania de ultimle ei bogatii. Nu-i vom lasa !”. Rugamintea mea ar fi ca, in momentul in care v-ati decis pentru o anumita cale de lupta (de ex. iesit in strada, boicot de un anumit tip, etc.), sa ma anuntati si pe mine (aveti adresa de e-mail), ca sa ma pot alatura respectivei actiuni. Multumesc anticipat !

  • ” Nu-i vom lăsa!” .Finalul seamana cu un manifest din anii ’60 . Asa ar trebui . Dar cum ? Asasinii economici sunt si in afara dar si interiorul tarii .