C O N T R A P R O P A G A N D Ă

Vicepreşedintele Comisiei Europene: Toate statele UE ar trebui să accepte căsătoria homosexuală

1548fad0091674cdedfc3ed366b3c27eVicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans a declarat că toate statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să recunoască căsătoria între persoane de acelaşi sex, după ce Curtea Supremă a SUA a legalizat căsătoria homosexuală în toate statele americane.

“Comisia ar trebui să avanseze şi să încerce să obţină ca toate statele UE să accepte fără rezerve căsătoria între persoane de acelaşi sex ca pe celelalte căsătorii”, a declarat Timmermans la o gală organizată săptămâna trecută de către ILGA-Europe, o organizaţie nonguvernamentală (NGO) care apără drepturile LGBT, relatează site-ul EUObserver citat de România Liberă.

Cu toate acestea, CE nu poate propune proiecte cu privire la căsătorie şi familie, politici rezervate guvernelor naţionale. De aceea, susţinerea deschisă a lui Timmermans este percepută de către capitale ca o presiune politică.

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex în UE sunt recunoscute în Belgia, Danemarca, Luxemburg, Olanda, Spania, Suedia şi Marea Britanie, cu excepţia Irlandei de Nord.

Finlanda a adoptat un pachet de legi cu privire la egalitatea căsătoriei, dar care urmează să intre în vigoare în 2017. Slovenia este, de asemenea, pe cale să accepte căsătoriile între persoane de acelaşi sex, dar ar putea să recurgă la un referendum.

În schimb, ILGA-Europe şi-a exprimat speranţa ca Bruxelles-ul să exercite presiuni în vederea recunoaşterii reciproce, în cadrul principiului mai larg al libertăţii de mişcare, care este de competenţa UE.

Acest lucru presupune o recunoaştere a cuplurilor de acelaşi sex căsătorite ca atare, indiferent de locul în care trăiesc în UE.

Timmermans este de acord cu acest lucru. El a declarat, la gala respectivă, că este necesar ca statele UE în care căsătoria între persoane de acelaşi sex este interzisă “să aibă decenţa să respecte decizia altor ţări care au recunoscut căsătoria între persoane de acelaşi sex”.

“Faptul că atunci când oamenii care se mută în altă ţară dau peste tot felul de probleme idioate, cu care cuplurile căsătorite care nu sunt de acelaşi sex nu se confruntă niciodată, cred că este o ruşine”, a spus vicepreşedintele CE.

Recunoaşterea reciprocă se aplică, de asemenea, copiilor cuplurilor de acelaşi sex.Astfel, dacă un cuplu de lesbiene căsătorite din Danemarca îşi ia copilul în vacanţă în Italia, atunci mama non-biologică nu mai are niciun drept ca părinte sau ca partener. Dacă o mamă biologică şi un copil ajung într-un spital, în Italia, atunci mama non-biologică nu va avea niciun drept în legătură cu ei, conform legii italiene.

Ţările care nu recunosc drepturi coparentale sunt: Italia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburgul, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Suedia şi Ungaria.

Autor: Ioana Ivan

Sursa: Active News

Related Posts

4 Responses “Vicepreşedintele Comisiei Europene: Toate statele UE ar trebui să accepte căsătoria homosexuală”

 1. Hiperboreus says:

  Iata un Descreiert in actiune=Frans Timmermans!

 2. Costin Serban says:

  De la jeguri ca asta ni se trage tot necazul…

 3. gheorghe says:

  Este o rusine – mancatori de fecale sa pretinda ca sint “soti” iar statul (organizatie atee, masonica si cu belciugul khazar in nas) “nu are nimic impotriva”…
  Cum sa aiba ceva de spus un concept = produs imaginar care nu are viata = STATUL?
  Oamenii care voteaza si sustin asa ceva renunta de fapt la caracterul si firea de OM si cibiara – adica degenereaza – la starea de NE-OM, dobitoaca posedand ceva procesare mentala (ca asta nu e gandire) si care o foloseste in slujba raului cu inspiratie demonica.
  ———–
  Nu le ajunge ca nu mai sint izolati pentru recuperare si abuzuri in inchisoare sau asezaminte psihiatrice…. Vor sa se urce pe divan…
  Franţ- ‘te-n… alta sala si canta la alta mas, dupa ce te dezinfectezi de scursurile dintre dinti si gatlej…

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss